Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Στη Βουλή οι λογαριασμοί για την υπόθεση Παυλίδη

Όμηρος των «γαλάζιων» διαρροών και του ΛΑΟΣ η κυβέρνηση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Α. ΡΑΒΑΝΟΣ (BHMA)

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στην υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ κ. Αρ. Παυλίδη, από την αιφνίδια εξέλιξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ με τη διαβίβαση στη Βουλή των κινήσεων των επίμαχων λογαριασμών του πρώην υπουργού και των συγγενικών του προσώπων.

Η τροπή που έλαβε η υπόθεση ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, που ήλπιζε να περάσει αβρόχοις ποσί το σκέλος των καταγγελιών που αφορούν την αγορά του σπιτιού της θυγατέρας του κ. Παυλίδη.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται «Το Βήμα» από έγκυρες κοινοβουλευτικές πηγές, θα αναβληθεί για λίγες ημέρες η κρίσιμη μυστική ψηφοφορία που αρχικώς είχε προγραμματισθεί για τα μεσάνυχτα της προσεχούς Τρίτης, ενώ μετατίθεται και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, πιθανότατα, αντί για το Σάββατο 2 Μαΐου, μία εβδομάδα μετά, στις 9 του μηνός.

Με την αγωνία της κυβέρνησης να παρατείνεται, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλήςπαραμένει όμηρος των ενδεχόμενων «γαλάζιων» διαρροών στη μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του κ. Παυλίδη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Και ενώ η κυβέρνηση αναζητεί απεγνωσμένα «σανίδα σωτηρίας» και ελπίζει, χωρίς να το λέει δημοσίως, στην παρασκηνιακή στήριξη των βουλευτών του ΛΑΟΣ, ο κ. Παυλίδης διαμηνύει, διά μέσου του δικηγόρου του και πρώην βουλευτή και υπουργού της ΝΔ κ. Αντ. Φούσα , ότι δεν παραιτείται από βουλευτής, ακόμη και αν παραπεμφθεί.

Τη στιγμή που ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να εξελιχθεί η «υπόθεση Παυλίδη» και σε ποιον βαθμό μπορεί να επηρεάσει τον χρόνο ζωής της κυβέρνησής του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης δυσκολεύει τον Πρωθυπουργό, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει την παραπομπή του πρώην υπουργού.

Με δεδομένο ότι ο κ. Καρατζαφέρης αποτελεί σε μεγάλο βαθμό το «κλειδί» των εξελίξεων, στερεί από τον κ. Καραμανλή την πρωτοβουλία των κινήσεων και του υπενθυμίζει ότι είναι ο «απαραίτητος σύμμαχός» του, προκαλώντας ποικίλα σχόλια για τις τυχόν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Ηδη ο κ. Καρατζαφέρης έστειλε στον κ. Καραμανλή το μήνυμά του, μιλώντας στον Ρ/Σ της ΝΕΤ, όπου άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι εντός ΝΔ παίζουν διάφορα περίεργα παιχνίδια, σε συνεργασία με εξωθεσμικούς παράγοντες:

«Ο κ. Καραμανλής δεν στηρίζεται πουθενά. Πρέπει να αντιληφθεί ότι ήδη έχει σκαφτεί ο λάκκος του, μάλιστα τον πλακοστρώνουν τώρα, και περιμένουν να τον βάλουν μέσα. Δεν έχει καμία ελπίδα. Δυστυχώς για εκείνον, ή έχει αντιληφθείαλλά δεν τολμά να το αντιμετωπίσει, ή δεν έχει αντιληφθεί ότι κάποιοι τού μετράνε ώρες. Μιλάω για πτώση Καραμανλή» .

Παρά τις κινήσεις τακτικής που κάνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, πολλοί στη ΝΔ εκτιμούν ότι ο κ. Καρατζαφέρης κάνει προσωπικό παιχνίδι και την κρίσιμη στιγμή θα υποστηρίξει υπόγεια την κυβέρνηση και επισημαίνουν την άποψη των βουλευτών του ΛΑΟΣ κκ. Κυρ. Βελόπουλου, Μ. Βορίδη και Αθ. Πλεύρη, ότι ουσιαστικά είναι «αναιμική η υπόθεση». Από το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτουν με έμφαση τα σενάρια περί δίδυμων εκλογών, στις 7 Ιουνίου, μαζί με τις ευρωεκλογές, με αφορμή την «υπόθεση Παυλίδη», ενώ όπως όλες οι κινήσεις δείχνουν η κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται να συντάξει απαλλακτικό πόρισμα για τον κ. Παυλίδη.

Αν και θα τονίσει τις πολιτικές ευθύνες, θα ελπίζει να μην έχει απώλειες κατά τη μυστική ψηφοφορία, επενδύοντας στο εκβιαστικό δίλημμα που θέτει προς τους βουλευτές της ΝΔ: «Εκλογές ή κουκούλωμα».

Στη βάση της ΝΔ κυριαρχεί οργή και τα μηνύματα που μεταφέρουν οι βουλευτές είναι πολύ αρνητικά.

Οι φωνές όσων ζητούν παραίτηση του κ. Παυλίδη πληθαίνουν, ενώ οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές αφού, αν το ΠαΣοΚ κερδίσει, το κυβερνών κόμμα θα απολέσει περίπου 60 έδρες.

Σχετικά:

Δεύτερη Προανακριτική για Παυλίδη θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

Η Siemens δωροδοκούσε ως και το 2008
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.