Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Αυτό οργάνωση της κοινωνίας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής που μας ταιριάζει


Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα σε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό επισημαίνει :

"Οι πολίτες είναι θορυβημένοι εξαιτίας της κοπής δέντρων στις οποίες έχουν προχωρήσει αυθαίρετα ιδιώτες και Δημοτικές αρχές στους δήμους Ηρακλείου και Ζωγράφου."

Συγκεκριμένα :

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό : ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιο Σουφλιά

Οι πολίτες των δήμων είναι θορυβημένοι εξαιτίας της κοπής δέντρων στις οποίες έχουν προχωρήσει αυθαίρετα ιδιώτες και Δημοτικές αρχές στους δήμους Ηρακλείου και Ζωγράφου.

Επειδή αυτή η παράλογη ενέργεια ανησυχεί και δίκαια τους πολίτες που διαμαρτύρονται και διερωτώνται εάν μέσα στα καθήκοντα της αστυνομίας είναι η εύλογη προστασία των δημόσιων χώρων αλλά και των συμφερόντων των πολιτών από έκνομες ενέργειες.

Επειδή οι αρμόδιοι φορείς πολλές φορές δεν ενημερώνονται καν, όπως θα έπρεπε και όπως προβλέπει ο νόμος.

Επειδή το νομικό πλαίσιο αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ανεπαρκές.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1) Έχετε σκοπό να αναμορφώσετε αυτό το νομικό πλαίσιο, προχωρώντας σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα καλύψει τις ανεπάρκειες που έχουν προκύψει κατά την εφαρμογή του;

2) Έχετε πρόθεση μέσω των Αστυνομικών Αρχών οι οποίες έχουν καθήκον να διερευνούν περιστατικά σχετικά με την κοπή δέντρων, είτε γίνονται καταγγελίες είτε όχι, να προστατεύσετε τη νομιμότητα και το περιβάλλον;

Σχόλιο : Η αρχή έγινε από το Μητροπολιτικό Δήμο της Αθήνας.

Η συνέχεια είναι να γνωρίσουμε και άλλους δημάρχους να αποκτούν συνοδευτικά με περιπαικτικούς τίτλους δραστηριοτήτων όπως : "ΟΜΕΡ ΠΡΙΟΝΗΣ", "ΨΑΛΙΔΟΧΕΡΗΣ", "ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΔΕΝΤΡΟΦΑΓΟΣ" και άλλα ηχηρά παρόμοια που εκφράζουν εκτός από δυσφορία και απαξίωση την δίκαιη και απεγνωσμένη αγανάκτηση των πολιτών.

Το διάτρητο νομικό μας σύστημα, με τα πολλά παράθυρα και τις φωτογραφικές του συνήθως διατάξεις, εκτρέφει φαινόμενα εκτός από κακοδιαχείρισης και εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος με τη κοπή των λιγοστών εναπομεινάντων δέντρων του λεκανοπεδίου. Όσα ΔΕΝ κατέκαυσε το αδηφάγο πολεοδομικό συμφέρον των οικοπεδοφάγων, το ανέλαβαν προφανώς οι δημοτικές αρχές για να το ολοκληρώσουν.

Αυτή η πολυνομία της νομοθετικής εξουσίας δημιουργεί τέλεια ασυδοσία για εγκλήματα που έχουν "νομικά" ερείσματα. Είναι οικολογικά εγκλήματα κατά ζωής που μένουν δυστυχώς ατιμώρητα λόγω των διάφορων διατάξεων του πονηρού νομοθέτη.

Ας είμαστε ειλικρινείς σε αυτή τη χώρα και ας πάψουμε επιτέλους να υποκρινόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και ενέχουν όλους μας. Πολίτες και πολιτικούς. Οι αντιδράσεις ενάντια στην εκτελεστική εξουσία υπολείπονται από αυτές της συμμετοχής των ψηφοφόρων ανάδειξης τέτοιων πολιτικών.

Η πολιτική εξουσία στην Ελλάδα πορεύεται σύμφωνα με το πολιτικό κόστος. Αυτό καθορίζει το τι έχει προτεραιότητα και το τι θα γίνει. Τα άλλα είναι για πολύωρες συζητήσεις σε τηλεπαράθυρα και κουραστικές αναλύσεις ανίδεων ειδικών.

Ο Έλληνας έχει κουραστεί από την επανάληψη των ίδιων πολιτικών των πολιτικών.

Οι κοινωνίες πρέπει να αυτοοργανωθούν και να παλέψουν για τη γειτονιά τους.

Η ερώτηση αυτή της Σοφίας Σακοράφας θα έχει τη τύχη που έχουν και τόσες άλλες προηγούμενες. Οφείλουν λοιπόν οι βουλευτές μας να έρθουν κοντά στις γειτονιές μας και να μας συμπαρασταθούν ορθώνοντας εκτός από λόγο και οργάνωση των πολιτών σε δυναμικές πλέον κινήσεις που έχει ανάγκη αυτός ο λαός για να απαιτήσει τα αυτονόητα:

Για μια καλύτερη ποιότητα ζωής που μας ταιριάζει

Νάσος Ζαγγογιάννης.
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.