Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Και τώρα ΠΑΣΟΚ-ΒΑΝΚ για να φάει και ο φτωχός

Αναδημοσίευση από (σίβυλλα 14-1008)

"Με αφορμή - και με καθυστέρηση δική μας, λόγω απουσίας μας - το κείμενο-είδηση:
"Μπορεί ένα λαϊκό (έστω μη αριστερό) πολιτικό κόμμα να λειτουργήσει με όρους ελεύθερης αγοράς και νεοφιλελευθερισμού;" (Sibilla, 8 Οκτώβρη 2008)...

Σπύρος Χατζάρας
Είναι πραγματικά άξια συγχαρητηρίων, η «ιδέα», που κυκλοφόρησε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. με εγκύκλιο του κ. Γενικού Διευθυντή του, για την Έκδοση Ειδικής και πράσινης «Πιστωτικής Κάρτας», με συγκριτικά πλεονεκτήματα (Credit Card), και παρακαλώ επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την κριτική σας.
Καταρχήν, ο πρόεδρος του Κινήματος ΓΑΠ, υποστηρίζει την «πράσινη ανάπτυξη», οπότε η «πράσινη πιστωτική κάρτα» δεν εισάγει τον απλό πολίτη στη λογική της «ελεύθερης αγοράς», αλλά στην λογική της «πράσινης κατανάλωσης».
Φαντάζομαι ότι θα έχει ειδικές προσφορές για την αγορά πράσινων προϊόντων, ιδίως στα σουπερμάρκετ. Έτσι θα γεμίσει πιο οικονομικά το τραπέζι το φτωχό αλλά και πιο υγιεινά. Θα έχουμε «πράσινα εορτοδάνεια», «πράσινα διακοποδάνεια» για οικολογικούς προορισμούς , και «πράσινες προσφορές» για βιολογικά προϊόντα με επιστροφή χρημάτων. κ.λπ.
Φοβούμαι επομένως, ότι δεν εκτιμήσατε την ιδέα της πιστωτικής κάρτας στο σύνολό της.
Όμως, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν θα πρέπει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να περιορίσει τις επιλογές του τύπου των πιστωτικών καρτών σε μία μόνο, για να μην κατηγορηθεί ότι συνεργάζεται με τα καρτέλ των τραπεζών. Για το λόγο αυτό προτείνω να κυκλοφορήσουν ΠΑ.ΣΟ.Κ.-VISA, ΠΑ.ΣΟ.Κ.-MASTERCARD , ΠΑ.ΣΟ.Κ.-DINERS και ΠΑ.ΣΟ.Κ. –AMERICAN EXPRESS.
Έτσι δεν θα υπάρχει κανείς κίνδυνος να κατηγορηθεί το κίνημα για μονομέρεια και για μεταφορά πελατών προς έναν πάροχο. Ούτε φυσικά θα υπάρξει σκέψη για προμήθειες προς όσους βάλουν υπογραφή στις σύμβασης . Διαφάνεια.
Οι προμήθειες που δεν θα καταβληθούν θα συμψηφιστούν με τη μείωση του επιτοκίου.
Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρχει golden-card για τα στελέχη, και silver για τα μέλη που επιδεικνύουν έντονη δραστηριότητα.
-Θα ήθελα όμως να υπογραμμίσω ότι η pasok-Credit Card θα χτυπήσει την ακρίβεια, διότι θα έχει χαμηλότερο επιτόκιο από αυτές των τραπεζών που «ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη», και φυσικά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν πρόκειται να κάνει κατάσχεση στα σπίτια των οφειλετών. Θα είναι μια σοσιαλδημοκρατική πιστωτική κάρτα, που θα λειτουργήσει εντελώς διαφορετικά από αυτές του καρτέλ των τραπεζών.
-Για την Διασφάλιση της Αυτοχρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να προσθέσω ορισμένες ιδέες.
Θα μπορούσαν πιστεύω, να εκδοθούν ειδικά «ομόλογα της Νίκης», που θα είναι συνδεδεμένα με την προσεχή εκλογική νίκη του ΓΑΠ, σε δύο σειρές. Η μια σειρά, «ALOGOSKOUFIS» θα διπλασιάζει το κεφάλαιο μετά τη «Νίκη», αλλά σε περίπτωση ήττας θα μηδενίζεται η αξία τους. Έτσι εάν χαθούν οι εκλογές, τουλάχιστον θα έχει εξυγιανθεί οικονομικά το κίνημα.
Η δεύτερη σειρά ομολόγων της Νίκης, «VATOPEDIO» θα απευθύνεται σε πιο συντηρητικούς επενδυτές και θα είναι συνδεδεμένη με ακίνητα του δημόσιου τα οποία θα μπορεί να διεκδικήσει ο επενδυτής όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. γίνει κυβέρνηση.
Βεβαίως η οριστική λύση για την οικονομική αυτοδυναμία, είναι η μετατροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε εταιρεία λαϊκής βάσης. Οπότε όλοι θα είμαστε μέτοχοι και όχι απλά μέλη. Το μέτρο αυτό θα συμβάλει και στη διαφάνεια. Διότι οι εξαγορές θα δίνονται στο χρηματιστήριο και όχι στο σκοτάδι.
Μια ακόμα παράμετρος που δεν αναφέρεται στην εγκύκλιο του κ. general manager, ROBERT SPYROPOYLOS, είναι η διαφήμιση.
Πιστεύω ότι το κίνημα θα είχε αυξημένα έσοδα εάν υπέγραφε συμβάσεις με χορηγούς, ώστε οι βουλευτές και τα στελέχη του κινήματος όταν εμφανίζονται σε εκπομπές στην τηλεόραση, να διαφημίζουν συγκεκριμένα προϊόντα φορώντας τα σήματα τους επάνω τους. Βεβαίως ενώ ποσοστό θα έπρεπε να πηγαίνει στους βουλευτές και τα στελέχη ώστε να αντιμετωπίζουν τα αυξημένα έξοδα τους.
Η αναζήτηση χορηγών για τις προεκλογικές εκδηλώσεις θα είχε επίσης σημαντικά οικονομικά οφέλη για την αυτοδυναμία του κινήματος.
Και μην γράφετε αυτά για τον Ανδρέα Παπανδρέου, διότι στην εποχή του δεν υπήρχε το κατάλληλο νομικό πλαίσιο.

ΥΓ. Μήπως ξέρει κανείς πόσα ακριβώς χρωστάει στις τράπεζες το ΠΑ.ΣΟ.Κ.



==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.