Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Αποδράσεις, φήμες και εκτιμήσεις....

Του Ρεπόρτερ (i-Reporter)

Οργιάζει η φημολογία, στο παρασκήνιο, γύρω από την υπόθεση Παυλίδη. Μπορεί η κυβέρνηση να γλίτωσε από μείζονα σκάνδαλα, όπως τα ομόλογα και το Βατοπέδι, αλλά το σκάνδαλο Παυλίδη μπορεί να αποδειχτεί θρυαλλίδα στα θεμέλια της κυβέρνησης και του συστήματός της.
Το οποίο (σύστημα) έχει ενεργοποιηθεί προκειμένου να «αποδράσει» η ΝΔ από το σκάνδαλο, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Αυτό που έντονα ακούγεται στο παρασκήνιο είναι ότι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες, αυτοί που επέβαλαν τον Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ, διαθέτουν τεράστια ποσά προκειμένου να «πείσουν» ή να πειθαναγκάσουν τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας να παραιτηθεί από τη βουλευτική του ιδιότητα. Και διοχετεύουν, μάλιστα, ότι το βράδυ, με την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Παυλίδης, θα ανακοινώσει την παραίτησή του.
Αν έτσι έχουν τα πράγματα, το ερώτημα προκύπτει αβίαστα. Ποια είναι....η τιμή του Αριστοτέλη Παυλίδη, ο οποίος εμφανίζεται λαύρος κατά πάντων και διαμηνύει ότι είναι λευκός και δεν φοβάται τίποτα.
Σε περίπτωση παραίτησής του, πάντως, θα διευκολύνει τα μέγιστα τη ΝΔ, η οποία βαρύνεται με σωρεία σκανδάλων, καθώς:
Α. Θα αποφύγει να εμφανιστεί στο Ειδικό Δικαστήριο ως στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, αλλά ως απλός πολίτης, ο οποίος έτυχε, κάποια στιγμή, να επιλεγεί σε θέση υπουργού, αλλά καταχράστηκε της εμπιστοσύνης του «καταλληλότερου» πρωθυπουργού.
Β. Θα διατηρήσει την ετοιμόρροπη πλειοψηφία των 151 βουλευτών και θα μπορεί να νομοθετεί, για να ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις που απαιτούν οι χρηματοδότες της, οι οποίος σπεύδουν να τη διευκολύνουν στην υπόθεση Παυλίδη.
Υπάρχει, όμως και ο ίδιος ο πρώην υπουργός, ο οποίος, παραιτούμενος θα υποστεί πολλά, ενώ θα μπορούσε να παραμείνει βουλευτής και να ρίξει την κυβέρνηση, περίπτωση κατά την οποία θα παραγραφόταν το αδίκημά του, αν το διέπραξε. Ενώ, παραιτούμενος, ρισκάρει μια ποινή φυλάκισης για κακουργηματική πράξη.
Μπορεί, με αυτό τον τρόπο να ανακηρυχθεί μεγάλος ευεργέτης της ΝΔ. Για την Ελλάδα, το πολίτευμα, τη διαφάνεια, την καθαρότητα του πολιτικού κόσμου, την απαίτηση για τιμωρία όσων εκμεταλλεύονται την εξουσία τους για να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη, το παράδειγμα που δίνουν οι πολιτικοί στην κοινωνία τι θα γίνει;
Δυστυχώς, όμως, η δεξιά, στην Ελλάδα, έχει καταφέρει να «περνά» ως ευεργέτες του έθνους, με τη βοήθεια και ορισμένων αριστερών, ανθρώπους που έχουν ως μόνη προσφορά τους τις υπηρεσίες στην παράταξή τους, ταυτίζοντας τα συμφέροντα της χώρας με τα συμφέροντα της παράταξής τους.
Στον αιώνα που ζούμε κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο, αλλά η δεξιά θα το επιχειρήσει και πάλι. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι υπόλοιποι.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.