Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων κ. Μπάγιας τόνισε πως βρισκόμαστε πλέον ενώπιον θεσμικής παρέκκλισης . . .

Γιατί ο υπουργός Δικαιοσύνης ΟΦΕΙΛΕΙ, αν ήταν υπουργός δικαιοσύνης κι όχι του Καραμανλή, να ασκήσει ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ στον επίορκο «δικαστή» Σανιδά! (σίβυλλα)

Νόμος 1756/1988
ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Άρθρο 91, παράγραφος 3, εδάφιο β΄
Πειθαρχικά παραπτώματα του δικαστικού λειτουργού συνιστούν ιδίως:

α). Πράξεις που μαρτυρούν έλλειψη πίστης και αφοσίωσης προς την πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας ή υπονομεύουν τη δημοκρατική νομιμότητα και η συμμετοχή του σε πράξεις που οδηγούν στην κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας,
β) Η συμμετοχή του σε οργάνωση της οποίας οι σκοποί είναι κρυφοί ή επιβάλλει στα μέλη της μυστικότητα,
γ) Η χρησιμοποίηση της ιδιότητάς του για επιδίωξη ιδιοτελών σκοπών,
δ) Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων του...

Δριμεία κριτική από την Ένωση Εισαγγελέων στον Γιώργο Σανιδά (Lawnet)

Τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια προκάλεσε η κίνηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά να μην αποστείλει στη Βουλή τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Ο κ. Σανιδάς θεώρησε ότι δεν προκύπτουν νέα στοιχεία εις βάρος υπουργών, κατά συνέπεια η υπόθεση δεν πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων κ. Μπάγιας τόνισε πως βρισκόμαστε πλέον ενώπιον θεσμικής παρέκκλισης και πρόσθεσε:

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είναι γενικός εισαγγελέας, άρα δεν δικαιούται να υποκαθιστά και να αντιποιείται το ρόλο και τις αρμοδιότητες οποιουδήποτε άλλου εισαγγελέα, πολύ δε περισσότερο να υποκαθιστά την κρίση και τη συνείδηση κάθε αρμόδιου εισαγγελέα για συγκεκριμένη υπόθεση».


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.