Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Αγωνιστική η Κινητοποίηση και Έντονη η Συμμετοχή της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Αγωνιστική η Κινητοποίηση και Έντονη η Συμμετοχή της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στη Γενική Απεργία, σε αντίθεση με αυτή των οργανωτών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, (σήμερα Πέμπτη), που ήταν σχετικά μικρή, άτολμη και απελπιστικά υποτονική, αφού συμμετέχουν μόνο τα προεδρεία των συνδικαλιστών.


Ο κόσμος το έχει καταλάβει, βαρέθηκε ή απογοητεύτηκε και ίσως συνήθισε τελικά στην απραξία της ΜΗ συμμετοχής.

Οι λόγοι άχρωμοι και στο ίδιο μοτίβο της λεκτικής επανάληψης, για αγώνες που αναγγέλλονται και ΔΕΝ γίνονται ή σε υποσχέσεις που εξαγγέλλονται και ΔΕΝ πραγματοποιούνται. Κουρασμένες ηγεσίες - απογοητευμένος λαός.

Μέσα σε αυτή τη ραστώνη των επαναλήψεων ένα φως . . . ξανά στο προσκήνιο η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, μετά από πολλά χρόνια.

Σήμερα αναθάρρυνα . . . επιτέλους άκουσα πολιτικό λόγο και αγωνιστική συνθηματολογία. Ήταν από το Κίνημα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Ο Γραμματέας της Οργάνωσης γνήσιος σοσιαλιστής ηγέτης της νεολαίας μετέδιδε το αγωνιστικό πνεύμα και τη συντροφικότητα στους νεολαίους. Για πρώτη φορά είδα σε πορεία οργάνωσης νέων τόσο τέλειο αρμονικό συντονισμό και άψογη συναδέλφωση.
Η συνθηματολογία είχε μελετηθεί από πριν (όπως φάνηκε) και για αυτό γινόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα χωρίς παρεμβάσεις ή φωνές για το επόμενο.

Είδα διαφορετικούς νεολαίους τη κάθε φορά (μάλλον πρέπει να ήταν σε τομείς συνθηματολογίας, ανάλογα με το περιεχόμενο) να δίνουν το έναυσμα (3,2,1).

Αυτό το κίνημα της νεολαίας θυμίζει το γνήσιο λαϊκό ξέσπασμα της δεκαετίας του 80 του ΠΑΣΟΚ. Αισθάνθηκα και ξανάζησα και εγώ ως νεολαίος της εποχής εκείνης.

Αυτοί οι νέοι σήμερα κάνουν πράξη το : "άμες δε γ΄εσόμεθα πολλώ κάρρονες."

Σήμερα ακούστηκε ο Σοσιαλισμός ξανά . . . μίλησαν για κοινωνία, για Υγεία, Παιδεία Εργασία, Απαίτησαν 35ώρο για όλη τη Ευρώπη. Ακούστηκε η φωνή αλληλεγγύης στο πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό, ακούσαμε για Τεμπονέρα . . . Βροντοφώναξαν κάτω η δεξιά και έξω η φιλελεύθερη οικονομική αντίληψη. . . συνθήματα που δείχνουν πολιτικό στίγμα και ανοίγουν δρόμους στους πολίτες για αγώνες με όραμα και ελπίδα . . . για μια εξουσία στο λαό για μια αντίληψη ως κίνημα κοινωνίας και ΟΧΙ για ατομικές προθέσεις, σύσταση βραδυνών δείπνων με παρέες ή συσχετισμούς δυνάμεων και άλλων διασπαστικών τάσεων και αρχηγικών δελφινισμών.

Η νεολαία αυτή ΔΕΝ είναι κόμμα ΔΕΝ έχει φατρίες και ΔΕΝ έχει εσωκομματικές κόντρες, είναι μία γροθιά σύμπνοιας, μια ενιαία ψυχή, είναι το μέλλον του κινήματος.

Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ, είναι αλλού και έχει γραφτεί από αυτόν τον ιστοχώρο.
Είναι ο επαγγελματισμός και οι καρέκλες. (Αλλά για αυτά μια άλλη φορά).

Μέσα σε αυτή την υπέροχη συμμετοχή της νεολαίας, ξεχώριζε όπως πάντα και σε κάθε κινητοποίηση, ο Μεγάλος Έφηβος - αεικίνητος και αιώνιος -
Ο Αντώνης Καρράς.
Η ζωντανή ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που με συγκίνησε είναι να βλέπω τους νεολαίους να τον φωνάζουν Αντώνη.
"Ο Αντώνης μας" . . . έλεγαν . . . στιγμές αξέχαστες να ενώνουν, κοντά σε συνέχεια, τρεις και πλέον γενιές αγωνιστών.

ΔΕΝ θα γράψω για τον Αντώνη Καρρά.
Τι να γράψω εξάλλου και τι να πω στη ιστορία. Θέλει ο καθένας μας να έχει στην αυτογνωσία το "μέτρον", μέχρι που πρέπει να φτάνει και τι να γράφει.


Από ότι γνωρίζω έχει υποσχεθεί ο ίδιος, στον συγγραφέα - ιστορικό και συναγωνιστή του στο ΠΑΚ Νίκο Κλειτσίκα, να του δώσει το απαραίτητο υλικό για να το αποτυπώσει, όπως αυτός γνωρίζει από ιστορία σε ένα ακόμη βιβλίο του.

[Στη φωτογραφία ο αγωνιστής σύντροφος, Βουλευτής Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης.]>

Τα videάκια είναι από κάμερα κινητού και ίσως ΔΕΝ έχουν την ποιότητα της επαγγελματικής λήψης. Αυτό που έχουν όμως είναι η πιστότητα και η γνησιότητα της αμοντάριστης λήψης.

Νάσος Ζαγγογιάννης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.