Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Πλήρης αδιαφορία πολιτείας και ΜΜΕ στην απεργία πείνας του Θ. Τενέζου


Στην 50η ημέρα απεργίας πείνας βρίσκεται ο Θεόδωρος Τενέζος, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας που έχασε την επιχείρησή του από το καρτέλ του χάλυβα στην Ελλάδα. Παρά τους εμφανείς κινδύνους που διατρέχει η υγεία του, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πολιτεία και αρμόδιοι φορείς παραμένουν αδιάφοροι στην κραυγή διαμαρτυρίας του.

Τα συμβατικά ΜΜΕ εξακολουθούν να σιωπούν σχετικά με τον αγώνα του κ. Τενέζου, ακόμα και μετά την ανοικτή επιστολή τους στον Πρωθυπουργό και την κοινοποίησή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς. Η υπόθεσή του έχει ευαισθητοποιήσει, ωστόσο, μεγάλο μέρος της διαδικτυακής πληροφόρησης. Εκατοντάδες blogs, αλλά και το TVXS έχουν σταθεί στο πλευρό του απεργού, γνωστοποιώντας την κινητοποίησή του, μοναδικό ίσως εργαλείο άσκησης πίεσης στους ιθύνοντες. Σημαντική είναι και η συμμετοχή των πολιτών που συρρέουν στον χώρο της απεργίας, προκειμένου να συνομιλήσουν μαζί του και να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Το θέμα όμως εξακολουθεί να μην συγκινεί. Ακόμα και μετά την επίκαιρη ερώτηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση Τενέζου και τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία απάντηση. Στο κείμενο της απάντησης του υφυπουργού Ανάπτυξης,Γιώργου Βλάχου δεν υπάρχει καμία αναφορά στην απεργία πείνας.

Μάλιστα, δύο περίπου εβδομάδες πριν, με παρέμβαση εισαγγελέα είχε σταλεί ασθενοφόρο στο χώρο της απεργίας, έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Πατησίων, με σκοπό να εκβιάσει τη λήξη της με τη μεταφορά του Θοδωρή Τενέζου στο νοσοκομείο, την οποία ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά.


Τα βασικά αιτήματα του Απεργού είναι τρία. Έρευνα όλης της καταγγελίας του για το καρτέλ του σιδήρου και ξεσκέπασμα και τιμωρία των ένοχων βιομηχάνων και χονδρεμπόρων που κατέστρεψαν παράνομα την επιχείρησή του, εκδίκαση, όταν ολοκληρωθεί η πλήρης έρευνα, άλλων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όχι αυτών που έχουν μηνυθεί στην ποινική δικαιοσύνη και τέλος, δικαστική προστασία αυτών που καταγγέλλουν τα καρτέλ και του ιδίου, με την ενεργοποίηση, στις περιπτώσεις καταγγελιών για καρτέλ, του αρθρ.61 Π.Κ. (tvxs.gr)

Το ΠΑΣΟΚ για τον απεργό πείνας, Θόδωρο Τενέζο

Ολοκληρώνω με μια σύντομη αναφορά σε μια Ερώτηση που έχουν καταθέσει στη Βουλή τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η Ερώτηση αυτή αφορά την απεργία πείνας ενός επιχειρηματία, ενός μικρού επιχειρηματία του κ. Τενέζου, ο οποίος εδώ και περισσότερο από ένα μήνα βρίσκεται σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού απέναντι σε αυτό που ονομάζει «το καρτέλ του σιδήρου», το ελληνικό καρτέλ του χάλυβα.
Είναι μία Ερώτηση, η οποία απευθύνεται στους υπουργούς Ανάπτυξης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία επιζητούνται απαντήσεις για τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε σχέση με το συγκεκριμένο καρτέλ, αλλά και βέβαια για τη συγκεκριμένη περίπτωση του απεργού πείνας ο οποίος, προφανώς, μετά από ένα μήνα, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Περιμένουμε υπεύθυνες απαντήσεις από την Πολιτεία.
(Krogias)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ : >>>εδώ<<< και >>>εδώ<<<

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.