Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Η εμπειρία του ποιητή Δ.Ιατρόπουλου που μοίρασε συσσίτιο

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΖΗΣΑΝ
"Πήγαμε χθες να μοιράσουμε φαγητό στην Πειραιώς 35 και από λάθος, μπήκαμε στο αμάξι μας, -μένουμε και στα Καλύβια, δεν είμαστε πολύ κοντά…- και μας περάσανε στην αυλή.
Τι εμπειρία ήταν αυτή; ΄Ηταν εκεί ο Γρηγόρης ο οδηγός που μοιράζει. Η Κατερίνα έδινε ψωμί και τα μαχαιροπήρουνα, η αφεντιά μου το φαγάκι και κουβεντούλα γρήγορη με τους άστεγους.
Παρατηρήσεις: Πρώτον: Το φαγητό το «δικό μας» σκάλες καλύτερο απ’ αυτό του Δήμου, που δεν πρέπει να είναι και πρώτης ποιότητας. Σε σημείο να σκέπτομαι να ασχοληθώ και με το θέμα, γιατί μπορώ να πω δύο λόγια στο Νικήτα.

Λάθος για κάποιους «επώνυμους» που δεν πήγανε αυτές τις μέρες εκεί, να ζήσουνε την εμπειρία αυτή.

Το δικό μου βραβείο το πήρα και με το παραπάνω. Δεν ήταν λίγες οι φορές που πάλεψα να κρατήσω ένα δάκρυ μέσα μου, να μη με δούνε, όταν άνθρωποι δίχως δόντια, κουρελήδες, με μάτια που καίνε με χάιδεψαν με το λόγο τους και μου

Είπαν: «Ευλογημένος να είσαι, συνέχισε τον αγώνα σου, σε βλέπουμε και σε γουστάρουμε»..Αυτό είναι το δικό μου Νόμπελ, Τρωκτικέ μου.
Η Κατερίνα μου κι εγώ σ ευχαριστούμε απ την καρδιά μας. Και φυσικά, δεν μείναμε πέντε λεπτά, μοιράσαμε όλες τις μερίδες με τον ευγενέστατο Γρηγόρη.
Να είστε πάντα καλά και πάντα τέτοια.
με αγάπη πάντοτε,"

Ο Δημήτρης.

TROKTIKO έγραψε:

Πραγματικά είναι μια εμπειρία που σου μένει χαραγμένη. Εκεί διαπιστώνεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζούν μονάχοι. Και όμως αυτούς τους ανθρώπους και όσους έκαναν την φιλανθρωπία και δεν θέλουν οι ίδιοι να φανούν(αν και θα ήταν καλό για αυτούς να τους ευχαριστήσουμε δημόσια δεν το θέλησαν) υπάρχουν κάποιοι-ελάχιστοι-μίζεροι που τους κυνηγάνε. Πως μπορείς να πεις κακή κουβέντα απέναντι σε κάτι καλό; Μόνο αν είσαι κακός. Απέναντι στο καλό αντιμέτωπο είναι το κακό. Κρίνει ο κόσμος ποιο είναι καλό για αυτούς τους ανθρώπους και ποιοι δύο το πολέμησαν το συσσίτιο. Μόνο ο Μάκης και ο Μπόνιος και κάποιοι άλλοι ανύπαρκτοι. Από εκεί και πέρα χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο; Μακάρι να γίνονται φιλανθρωπίες απο ανθρώπους που μπορούν να τις κάνουν και ας βρίζουν οι άλλοι. Άλλωστε αυτά πρέπει να τα υπομένουμε. Την γελοιότητα τους απλά την προσπερνάμε. Και μένουμε στην ουσία. Ότι έγινε συσσίτιο αγάπης για 500 και πλέον ανθρώπους με 7.000 μερίδες. Προκαλέσαμε να πάει όποιος θέλει για 15 ημέρες να δει την ποιότητα και την αντιμετώπιση που είχαν οι άνθρωποι.

Στους φίλους bloggers του "troktiko": αφιερώνουμε το παρακάτω Videάκι με αγάπη, γιατί πράγματι εννοούν έμπρακτα την ανθρώπινη ανάγκη.
Όλοι κρινόμαστε κάποτε . . . ΟΧΙ για τα λόγια αλλά για τις πράξεις μας.
..

"Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι σαν το ξεχασμένο στάχυ
ο κόσμος γύρω άδειος κάμπος κι αυτοί στης μοναξιάς το θάμπος
σαν το ξεχασμένο στάχυ άνθρωποι μονάχοι
" (Γ.Σπανος. Γ.Καλαμιτσης.)

"ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ"
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.