Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Κυνική Φιλοσοφία και Χριστιανισμός


Κυνική Φιλοσοφία και Χριστιανισμός Κυνική Φιλοσοφία και Χριστιανισμός http://www.seferou.net/

Επισκεφτείτε τη κύρια ιστοσελίδα της συγγραφέως Μαρίας Σεφέρου:
Ακολουθήστε στην συνέχεια την επιλογή "Βιβλία" και κατεβάστε δωρεάν το παρακάτω βιβλίο δωρεάν :

ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΖΗΤΩ
Αρχές της Κυνικής Φιλοσοφίας


ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΖΗΤΩ
Αρχές της Κυνικής Φιλοσοφίας

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας η παροιμιώδης ρήση του Κυνικού φιλοσόφου Διογένη, "Ανθρωπον Ζητώ", δεν ήταν τόσο επίκαιρη όσο σήμερα. Κι αυτό όχι γιατί οι άνθρωποι είναι σήμερα χειρότεροι απ' ότι ήταν τον 4ο και 3ο αιώνα π.Χ., αλλά διότι στη εποχή μας -- εποχή της αστραπιαίας μετάδοσης των κακών ειδήσεων μέσω των ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης -- η συνειδητοποίηση της επιτακτικής ανάγκης ύπαρξης Ανθρώπων σε κάθε τομέα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής είναι σχεδόν καθολική.

Το ηλεκτρονικό αυτό βιβλίο διατίθεται δωρεάν.



Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

"Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί."

"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε." Η Αλήθεια να Λέγεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.