Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Ιωάννης Γιάγκος

Βόλεψε και τα δύο του παιδιά....

Το ένα, με το σκανδαλώδη διαγωνισμό,
στο υπ. Άμυνας και το δεύτερο
σε άλλη επίλεκτη κρατική Υπηρεσία
.
Από τον Στάθη Παλαιολόγο
.

Μεγάλο σούσουρο έχει γίνει με το θέμα των 55 φωτογραφικών προσλήψεων επιστημονικού προσωπικού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που αποκαλύφθηκε (μην το ξεχνάμε αυτό) πρώτα μέσα από το διαδίκτυο (διαβάστε σχετικά εδώ).
Ανάμεσα στους 55 "τυχερούς" που επελέγησαν με ...διαφάνεια (αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα ...δήλωνε ο υπουργός Β. Μεϊμαράκης!) είναι και γιος του Ιωάννη Γιάγκου, δηλαδή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Με την αξία και το σπαθί του, προφανώς...
Όμως, το ενδιαφέρον είναι ότι...
και ο άλλος γιος του κ. Γιάγκου προσλήφθηκε -κατά τις πληροφορίες μου-σε μια άλλη επίλεκτη δημόσια Υπηρεσία (δεν μου ...επιτρέπεται να γράψω το όνομά της).
Φαντάζομαι ότι και η δική του πρόσληψη έγινε, κατά τον σχετικό διαγωνισμό (που όμως δεν υπάγεται στο ΑΣΕΠ κι αυτός...) με τα ανάλογα αξιοκρατικά κριτήρια.
Ο κ. αρχηγός μπορεί να είναι ήσυχος. Βόλεψε, με την αξία τους, και τα δύο του παιδιά.

Σχόλιο: "Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει..."
Κρίμα για έναν αρχηγό που έπρεπε να είναι παράδειγμα μίμησης.
Άλλα ως γνωστόν: " τι κάνεις Γιάννημ΄; . . . κουκιά σπέρνω" !!!
Το παράδειγμα είναι ότι για να φτάσει κάποιος εκεί . . . "ίδρωσε κομματικά", οπότε μια κοινωνική προσφορά και από τα παιδιά του να "ιδρώσουν" και αυτά πολιτικά "για το κόμμα" ΔΕΝ είναι δα και εγκληματικό!!!
Απλά . . . οι ίσες ευκαιρίες για αυτούς, που ΔΕΝ έχουν πατέρα αρχηγό να "ιδρώσουν" και αυτοί
πολιτικό-κομματικά, είναι το ζητούμενο σήμερα!!!

" Αν και τα βρίσκουν τα κόμματα . . . δούναι σήμερον και λαβείν αύριον!!! "

Διαβάζουμε στη συνέχεια την επιβεβαίωση του παραπάνω, από το ίδιο blog :

Αυτός είναι ο αρχι-πασόκος
που διόρισε τον γιο του στο υπουργείο Άμυνας...
"Βενιζελικός" και πρόεδρος στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ!!!

Από τον Χρίστο Ασημάκη

Δεν υπάρχουν μόνο "γαλάζιοι" στην επίμαχη λίστα των 55 φωτογραφικών διορισμών επιστημόνων στο υπουργείο Άμυνας. Υπάρχουν και κάποιοι "πράσινοι".
Στην έκτη θέση, στους προσληπτέους Οικονομολόγους, είναι ο γιος του Σωτηρίου Πόκα.
Ποιος είναι ο κ. Πόκας; (φωτογραφία). Είναι κατ' αρχάς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ΠΟΕ-ΥΕΘΑ. Πέραν αυτού, ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β' Αθηνών το 2007. Είχε έρθει 41ος με 2398 σταυρούς. (δείτε εδώ). Ήταν επίσης υποψήφιος για το Εθνικό Συμβούλιο στο 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (δείτε εδώ).
Ο κ. Πόκας έχει μια ακόμη...
ανώτερη συνδιακλιστική θέση. Είναι Πρόεδρος στο Γενικό Σύβούλιο της ΑΔΕΔΥ (δείτε εδώ). Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει χάσει κάθε αξιοπιστία το συνδικαλιστικό κίνημα...
Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι ο κ. Πόκας, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στην αρχή ήταν σκληρός "βενιζελικός" και στη συνέχεια ακολούθησε το ...ρεύμα και έγινε κι αυτός "παπανδρεϊκός". [Θα τα γράψετε όλα αυτά που αφορούν έναν πασόκο;]

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ
(
εμείς τα αναδημοσιεύουμε και τα σχολιάζουμε δεόντως)

Η Θέση μας είναι πάγια και σταθερή, αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και αύριο. Είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγει ο νεοέλληνας από το ραγιαδισμό που τον "δέρνει" από ιδρύσεως ελληνικού κράτους.

Το ότι είμαστε σκληροί στη κριτική μας προς το ΠΑΣΟΚ σήμερα, αυτός είναι ο λόγος. Να δηλώσει η ηγετική ομάδα, ότι τέτοια φαινόμενα σήψης και διαπλοκής θα περιοριστούν, αν ΟΧΙ να μηδενιστούν εντελώς (Αυτό για μας θα είναι το ζητούμενο και θα το επιδιώξουμε με κάθε κόστος)

Εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα αναδεικνύουμε τέτοιες συμπεριφορές και μεθοδεύσεις.
Γιατί πιστεύουμε και ελπίζουμε σε ένα λαϊκό κίνημα, όπως είναι του ΠΑΣΟΚ με θεμελιώδεις αρχές και κρυστάλλινες θέσεις. Απαιτούμε και είμαστε σίγουροι ότι θα εφαρμόσει αυτές τις δεσμεύσεις του ΓΑΠ περί της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών για όλους, για ένα κράτος δικαίου χωρίς εξαρτήσεις και "ημετέρους". Μία κοινωνία των σκεπτόμενων πολιτών που θα αγωνίζονται όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο.

Τέλος πληροφορούμε "κάποιους αφελείς" που μας έχουν χαρακτηρίσει λαθεμένα ως " spam"
(τα ενημερωτικά μας e-mails) , ότι (τους αγνοούμε και εμείς, και) θα συνεχίσουμε να γράφουμε όπως γράφαμε κατα συνείδηση, καθώς επίσης ότι θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε όλους όσους τους αφορά η δεοντολογία μας.

Ελπίζω να γίναμε, σαφείς και απόλυτα κατανοητοί.

Νάσος Ζαγγογιάννης


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.