Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Τι σημαίνει πρόστιμο μαμούθ στην Fiat Auto Hellas;


Στέλιος Γρηγορίου, ο δικηγόρος του κ. Σαρρή

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του “Πρώτου Θέματος”: «Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο μαμούθ 9,5 εκατ. ευρώ στην Fiat Auto Hellas…»

Τι γνωρίζουμε και προσθέτουμε εμείς:
1. Ο κ. Σαρρής προσέφυγε το 1997, δηλαδή πριν 12 ολόκληρα χρόνια…
2. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε, δεν σημαίνει τίποτα για τον άνθρωπο που κατέστρεψαν τα καρτέλ… ίσως - μια ημέρα - θα πάει στα ταμεία του κράτους… δηλαδή στον προϋπολογισμό του Παπαθανασίου (πάντα αν πληρωθεί)
3. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού «απέφυγε» να επιβάλλει το πρόστιμο εκεί που ορίζει η νομοθεσία, δηλαδή στην μητρική κατά 100% εταιρία (στους Ιταλούς)…
4. - Ο «νεκρός» (ο κύριος Σαρρής) καταστράφηκε πριν 12 χρόνια (1η νεκροψία).
- 12 χρόνια μετά, ένα πρόστιμο που αν πληρωθεί θα πάει στον κρατικό κορβανά κι ο κ. Σαρρής παραμένει καταστραμμένος (2η νεκροψία)
- Αν κάνει αγωγή στο καρτέλ, με βάση το πρόστιμο, ίσως φθάσει σε ένα αποτέλεσμα σε 6, 7 χρόνια (3η νεκροψία)
Ερώτημα: δικαιοσύνη και φυσικά αποκατάσταση αυτού που καταστρέφουν τα καρτέλ, θα επέλθει (αν όλα πάνε «καλά») μετά από 20 χρόνια;
Και τι τρώει στα 20 χρόνια αυτός που ισοπεδώνουν τα καρτέλ;
Ας προβλέψουν οι εθνοπατέρες με μια νομοθεσία, να μπορούν να αποζημιωθούν τα δισέγγονα ενός που καταδικάζουν σε θάνατο τα καρτέλ.
5. Δικηγόρος του καρτέλ ήταν ο Ψάρρας Άλκης, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του κ. Παπαθανασίου, πρώην υπουργού Ανάπτυξης και σήμερα υπουργού Εθνικής Οικονομίας!
Συνεπώς, η νομική αντιμετώπιση ενός καρτέλ, που στηρίζεται σε δικηγόρο του τσάρου της οικονομίας, είναι σπουδαία υπόθεση!

Ποιος τα έβαλε με το καρτέλ και το σινάφι τους;
Ο διαπρεπής νομικός Στέλιος Γρηγορίου, στον οποίο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για το πώς οδήγησε νομικά την υπόθεση.
Ο ίδιος χειρίζεται και την υπόθεση πτώσης του Σινούκ, με τον πατριάρχη Πέτρο. Ναι εκείνη την υπόθεση που ο Σανιδάς δεν έστειλε στη Βουλή για τις ευθύνες πολιτικών προσώπων…
Κύριε αδέκαστε δικαστή Σανιδά, μιλάμε για την υπόθεση στην οποία -για μια ακόμη φορά- έγραψες το Σύνταγμα… για την υπόθεση που ο καταλληλότερος δήλωνε στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο…».

Εμείς δεν ξεχνάμε Σανιδά:
Σ. Μπάγιας: «Η μόνη αρμόδια αρχή για να αξιολογήσει και να εκφράσει άποψη για την ποινική συμπεριφορά υπουργών είναι η Βουλή».

* Άσχετο;
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί "σιωπούν" σ' αυτή την υπόθεση;
Ή δεν την γνωρίζουν;
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.