Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΕΛΛΗΝΑΣ ο Μέγας Τελετάρχης στο πάρτυ του Αστέρα Βουλιαγμένης (1)

Από τη σελίδα του δημοσιογράφου-συγγραφέα Δημήτρη Λιμπερόπουλου

απο ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (ανταπόκριση) μαθαίνουμε τι έγινε στο πάρτυ του Αστέρα

απόηχος από σαμπάνια altcoca και ...κοκακόλα στον "Αστέρα"

Καιρό είχα να σας γράψω, αλλά η σύναξη των μελών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Αθήνα, μου δημιουργεί διάφορες σκέψεις, όπως: Όσο κι΄αν νέες καταστάσεις και νέοι πολιτικοί ηγέτες δεσπόζουν σε μεγάλες χώρες (ΗΠΑ και Ρωσία), όσο κι΄αν νέες δυνάμεις εμφανίζονται να παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση της πορείας του κόσμου (Κίνα και Ινδία), όσο κι΄αν κάποια κράτη (Γερμανία και Γαλλία) θέλουν να εμφανίζονται ακόμη ως ηγετικά στη παγκόσμια κοινότητα, εν τούτοις η πάλαι ποτέ άρχουσα ελιτ, επιμένει... Ρώτησα ομογενή πολιτικό του Δημοκρατικού κόμματος, τι εστί Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, χαμογέλασε και μου είπε: Μοιάζουν με γαλαζοαίματους που έχασαν θρόνους και τίτλους, αλλά εξακολουθούν να συγκεντρώνονται κάθε χρόνο, να αυτοαποκαλούνται μεγαλειότατοι, υψηλότατοι, εξοχώτατοι, εκλαμπρότατοι, σερ, πρίγκιπες και βαρώνοι, για να πάρουν θάρρος ο ένας από τον άλλο, ότι κρατούν ακόμη τα κλειδιά της παγκόσμιας εξουσίας...

Απόδειξη ότι η σύναξη αυτή, που ξεκίνησε το 1954, έχει χάσει την αίγλη και τη λάμψη της, είναι ότι αρκετοί πρωτοκλασάτοι πολιτικοί την αποφεύγουν, όπως οι δικοί μας Καραμανλής και Παπανδρέου, bakdorπου δεν εμφανίστηκαν στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά και κάποιοι άλλοι, όχι τόσο πρωτοκλασάτοι, που λάκισαν αλλά είδαν με ανησυχία να μπερδεύονται ακόμη τα ονόματά τους στα μέλη της Λέσχης αυτής, που θυμίζουν μαφιόζους, μασόνους, έστω ονειροπαρμένους... Κάποιοι όμως, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, υποδεχόμενη τον αναπληρωτή ομόλογο της των ΗΠΑ Τζέημς Στάινμπεργκ (και οι δυό μπιλντερμπεργκάκια) συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί, μη ξέροντας όμως η δικιά μας ποιές οι πραγματικές προθέσεις του Αμερικάνου που πάει και στα Σκόπια και ο οποίος δήλωσε: «Πολύ σύντομα θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη».

Η υπουργός μας είπε: «Συζητήσαμε τις εξελίξεις στον ΟΑΣΕ και τους στόχους της ελληνικής AlkisDπροεδρίας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα Βαλκάνια αναλυτικά και την ονομασία της ΠΓΔΜ, για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό».

Πάντως, κατά Μαλβίνας στάιλ, το έχω καρατσεκάρει, στον Αστέρα δεν ασχολήθηκαν με τέτοια θέματα -όπως παλιά που DavidGπροετοίμαζαν ηγέτες και υπουργούς, αλλά άλλαζαν και σύνορα κρατών- μόνο με οικονομικά θέματα , στα οποία κύριος συντονιστής ήταν ένας δικός μας, ποιός άλλος από τον Γιώργο Δαυίδ, πρόεδρο της coca cola 3E και μέλος της οικογένειας δυναστείας Δαυίδ, απο τους οποίους ο Άλκης Δαβίδ είναι ο πλουσιότερος Έλληνας του Λονδίνου. Σας στέλνω και φωτογραφία του, όταν τον παντρεύτηκε η Ιρλανδέζα Έμα Μακ Άλιστερ, στη βίλα του στις Σπέτσες (καλοκαίρι 2007 με κουμπάρο τον παιδικό του φίλο Πύρρο Βαρδινογιάννη... Τα παρτέρια είχαν γεμίσει τριφύλλια καθ΄ότι η νύφη ιρλανδέζα κι΄ο γαμπρός βάζελος...

Γιάννης-John

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.