Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Αποκλειστικά στο «Στοχασμός-Πολιτική», ο χαιρετισμός του συγγραφέα Νίκου Κλειτσίκα,

στο 7ο Διεθνές Συνέδριο για το «Δικαίωμα στην Επιστροφή» των Παλαιστινίων.

Ο ιστορικός συγγραφέας, Νίκος Κλειτσίκας μετέφερε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο για το «Δικαίωμα στην Επιστροφή» των Παλαιστινίων, το χαιρετισμό της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Η παρέμβαση έγινε στην ιταλική γλώσσα, για τη διευκόλυνση της ταυτόχρονης μετάφρασης στην αραβική και αγγλική.

Θεωρείται πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι οργανωτές του Συνεδρίου ενέταξαν τον ελληνικό χαιρετισμό στο κύριο και επίσημο πάνελ. Μάλιστα, η ομιλία, που έγινε μετά το άνοιγμα των εργασιών από τον πρωθυπουργό της Γάζας (με τηλεδιάσκεψη), βουλευτές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τον Παλαιστίνιο πολιτικό Mustafa Barghouti, πανεπιστημιακούς κ.α., δηλώνει την εκτίμηση του Παλαιστινιακού λαού στην πατρίδα μας, (καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους).

Αυτές οι παρουσίες τιμούν τη χώρα μας στο εξωτερικό και υπενθυμίζουν στην επίσημη πολιτεία ότι στη πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου, που στάθηκε ΠΑΝΤΑ συμπαραστάτης του δίκαιου αγώνα τους και της Αντίστασης εναντίον της ισραηλινής κατοχής, υπάρχουν ακόμη Έλληνες που θα την συνεχίσουν μέχρι τη πλήρη δικαίωσή της.

Σε αυτό τον αγώνα, εκτός του ιστορικού συγγραφέα και μέλους της Ελληνο-παλαιστινιακής Φιλίας, Νίκου Κλειτσίκα, είναι και ο εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας (συνεργάτης του blog "Sibilla") Γιώργος Αναστόπουλος ,τον οποίο και ευχαριστούμε και πάλι για το αποκλειστικό υλικό που μας εμπιστεύτηκε για δημοσίευση στον ιστοχώρο μας.

Σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε περισσότερα στοιχεία με αποκλειστικές συνεντεύξεις και τον χαιρετισμό στα ελληνικά.

Νάσος Ζαγγογιάννης.
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.