Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Εκδικάστηκε σήμερα η αγωγή κατά του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Σερρών, Μάρκου Μπόλαρη, για την «Υπόθεση Κρονίου Σερρών»

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.Χάρης Καστανίδης , κ.Γρηγόρης Νιώτης, κ.Μιχάλης Καρχιμάκης , κ.Θεοδώρα Τζακρή, κ. Χρύσα Αράπογλου ,κ. Γιώργος Πεταλωτής , κ.Γιάννης Δριβελέγκας κ.α στάθηκαν σήμερα στο πλευρό του Σερραίου βουλευτή κατά την εκδίκαση της «υπόθεσης Kρoνίου» στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Σερρών!
(περισσότερες φώτο εδώ)





















Η υπόθεση αυτή είναι μία επιχείρηση φίμωσης και ακύρωσης της συνταγματικής υποχρέωσης των Βουλευτών να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Το τίμημα 250.000 ευρώ. Τόσα είναι τα χρήματα που απαιτούν στην αγωγή τους οι διοικούντες της Κωστοπουλείου Στέγης Γερόντων Σερρών.

Απαιτούν αυτή τη τεράστια αποζημίωση από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του νομού Σερρών, Μάρκο Μπόλαρη, γιατί ο βουλευτής στο πλαίσιο των καθηκόντων του άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο καταθέτοντας Ερώτηση στη Βουλή μαζί με άλλους 15 Βουλευτές η οποία αφορούσε τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, στην περίοδο κατά την οποία Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν κ.Ζαχόπουλος, ήταν μία απόφαση που θα επέτρεπε την κατεδάφιση του κινηματοθεάτρου «Κρονίου» και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου η πρόθεση του γηροκομείου είναι να χτίσει κτίριο με εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και χώρο πολιτισμού με αίθουσα κινηματογράφου και εκδηλώσεων 268 θέσεων.

Η αγωγή συζητήθηκε σήμερα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Σερρών και σύμφωνα με πληροφορίες μας η απόφαση αναμένεται σε δύο με τρεις μήνες από σήμερα.

Παρακολουθήστε το video του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού:webtvserres
Ο δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας Σάκης Αποστολάκης γράφει σε χθεσινό ρεπορτάζ:
Επιχείρηση φίμωσης, ακύρωσης της συνταγματικής υποχρέωσης του βουλευτή να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο καταγγέλλει ο Μ. Μπόλαρης. Τονίζει ότι ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου, Περιστέρης Κωστόπουλος, που κληροδότησε το ακίνητο στην «Κωστοπούλειο» Στέγη, απαγορεύει στη διαθήκη του την αλλαγή χρήσης.

Υπέρ της διατήρησης του ιστορικού αλλά και μοναδικού κινηματογράφου της πόλης, έχει ταχθεί ο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Η «Σκόνη του χρόνου» προβλήθηκε εκεί τον περασμένο μήνα. Επίσης οι Παντελής Βούλγαρης, Γιώργος Χωραφάς, Θανάσης Βαλτινός, Γιώργος Ανδρέου, οι πρώην υπουργοί Πολιτισμού Π. Τατούλης, Μ. Λιάνης, Ε. Βενιζέλος, Θ. Πάγκαλος, η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Τεχνικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Σερρών και ο καθηγητής Ν. Καλογήρου, πρόεδρος τμήματος του ΑΠΘ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του ΚΣΝΜ για το «Κρόνιο», επί Γιώργου Βουλγαράκη, με πρόεδρο τον Χρήστο Ζαχόπουλο, που δεν χαρακτήρισε το κτίριο διατηρητέο.

Ο διευθυντής της «Κωστοπούλειας Στέγης», Κώστας Καραμούτσος, επισημαίνει ότι η αγωγή κατά του Μ. Μπόλαρη δεν αφορά κοινοβουλευτικά του δικαιώματα, αλλά φράσεις που χρησιμοποιεί σε συνεντεύξεις και ερωτήσεις του όπως αυτή (11/1/2008) που υπογράφουν πάνω από 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Κατά καιρούς, προσθέτει, ο Μ. Μπόλαρης κάνει λόγο για «καθοδήγηση των πολιτικών αποφάσεων από ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα», βιαστική και πρόχειρη εισήγηση του ΚΣΝΜ με «επαρκείς ενδείξεις χειραγώγησης του οργάνου από τον κ. Ζαχόπουλο». Προσθέτει δε ότι «ο Μ. Μπόλαρης, το 1995, ως πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, ζητούσε ανταλλαγή οικοπέδων για την ανέγερση του νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης στον χώρο του "Κρονίου", χωρίς προφανώς τότε να κρίνεται απαραίτητη η διάσωση του κινηματογράφου».

Το «Κρόνιο» χτίστηκε το 1931 σε σχέδια του Αυστριακού μηχανικού Ράιζερ, με πολλές γύψινες διακοσμήσεις και ανοιγόμενη οροφή. Από τη σκηνή του, πέραν των μεγάλων ηθοποιών, πέρασαν και πολιτικοί, όπως οι Ελευθέριος Βενιζέλος και Κωνσταντίνος Καραμανλής, που εκφώνησαν ομιλίες.

Ελπίζουμε ότι η αναμενόμενη δικαστική απόφαση θα δικαιώσει τον αγωνιστή βουλευτή Σερρών, Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος και θάρρος για τα προβλήματα της τοπικής αλλά και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας.

Τονίζουμε ότι τον ενδιαφέρον που επέδειξε και στη περίπτωση του απεργού πείνας θόδωρου Τενέζου είναι αξιομνημόνευτο και χαίρει την ιδιαίτερη εκτίμησή μας, όταν αυτός με άλλους πέντε συναδέλφους του και το Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ τον επισκέφτηκαν βράδυ, χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας των ΜΜΕ.

Είχαμε γράψει τότε σχετικά:

Γιώργο Παπανδρέου: έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο Γραμματέας της Νεολαίας στον απεργό πείνας Θ. Τενέζο.

Για μας έτσι πρέπει να είναι οι βουλευτές αντιπρόσωποι τους έθνους μας, οι οποίοι τιμούν με συνέπεια τον όρκο τους, χαίρουν την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων αλλά και όλων των άλλων σε άλλες περιφέρειες της χώρας, όταν τους βλέπουμε να εκπροσωπούν επάξια τη δημοκρατική παράταξη με ανθρώπινη ευαισθησία και ενεργή συμμετοχή και πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα όλης της κοινωνίας μας.

Τους συγκρίνουμε και με άλλους, οι οποίοι πριν κάνουν την όποια κίνησή τους συμβουλεύονται το πολιτικό κόστος ή εκτιμούν το κέρδος σε ψήφους.

Ο Μπόλαρης αντίθετα είναι ο αυθόρμητος και ο ειλικρινής πολιτικός άνδρας, ο οποίος ενδιαφέρεται πραγματικά για τη κοινωνία και τα προβλήματά της, διαθέτει τη δέουσα αξιοπρέπεια και εκφέρει τίμιο λόγο, είναι ο άνθρωπος, ο πολιτικός άνδρας, ο οποίος σε κοιτάει στα μάτια και σου εμπνέει με την θετική του αύρα μια απέραντη εμπιστοσύνη.

Νάσος Ζαγγογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.