Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Με μία ερώτηση και δύο αναφορές, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη,

. . .απαιτεί από τα αντίστοιχα υπουργεία (Υπουργό Ανάπτυξης και Υπουργό Απασχόλησης) άμεσες λύσεις. Συγκεκριμένα με το:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1
Χαλκίδα, 6.5.2009

Θέμα: «Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της Κυβέρνησης προς τους αγρότες».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρει ότι η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδείχθηκε αφερέγγυα στις δεσμεύσεις της προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αφού δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί ότι δεν θα πλήρωναν φέτος για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης και το κόστος θα καλυφθεί από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού.
Οι αγρότες όμως, που προσέρχονται στις Ενώσεις για να υποβάλλουν τις δηλώσεις ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους, διαπιστώνουν ότι, η υπόσχεση-δέσμευση της Κυβέρνησης παρέμεινε υπόσχεση, αφού υποχρεούνται πάλι να πληρώσουν ανάλογο ποσό των δικαιωμάτων τους.
Δεδομένου δε ότι, οι Ενώσεις είναι υποχρεωμένες να υποβάλλουν τις δηλώσεις εντός της προθεσμίας για να μην χάσουν τις ενισχύσεις οι αγρότες, ορθώς εισπράττουν, διότι αυτή τους η εργασία απαιτεί ένα κόστος, το οποίο η Κυβέρνηση τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους αποδώσει.
Η βουλευτής ερωτά τον κ. Χατζηγάκη γιατί αναγκάζονται ξανά οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να πληρώνουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους της ενιαίας ενίσχυσης, για ποιο λόγο δεν τήρησε την υπόσχεσή της η Κυβέρνηση και πότε επιτέλους θα δοθεί λύση στο θέμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2
Χαλκίδα, 6.5.2009

Θέμα: «Να μην καταργηθούν τα πρακτορεία και τα υποπρακτορεία της ΔΕΗ στο Νομό, ζητά η κ. Περλεπέ».

Με Αναφορά της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητά να μην καταργήσει η ΔΕΗ τα πρακτορεία και τα υποπρακτορεία της στο Νομό μας όπως μεθοδεύεται σύμφωνα και με πρόσφατο γράμμα του Γεν. Δ/ντη Διανομής.
Δυστυχώς, ήδη ανακοινώθηκε επίσημα η κατάργηση του υποπρακτορείου Αιδηψού από 18.5.2009.
Η βουλευτής υπογραμμίζει ότι, το κλείσιμο των πρακτορείων θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στους πολίτες που εξυπηρετούνται, αφού θα αναγκάζονται να μετακινούνται προς άλλες περιοχές για τις συναλλαγές τους με τη ΔΕΗ.
Αρνητικές επιπτώσεις θα υπάρξουν επίσης και για τους υπαλλήλους των εν λόγω πρακτορείων, αφού θα γίνουν μεταθέσεις με μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος γι’ αυτούς και για τις οικογένειές τους.
Την αντίθεσή της στο κλείσιμο των πρακτορείων εκφράζει με σχετική επιστολή της και η ΄Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ Σωμ. Παράρτημα Χαλκίδας, στην περιοχή της οποίας ανήκουν τα πρακτορεία Ιστιαίας και Λίμνης και τα υποπρακτορεία Σχηματαρίου και Αιδηψού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3
Χαλκίδα 6.5.2009

Θέμα: «Να εγκριθεί και 2η θέση οδοντιάτρου στο ΠΕΚΑ Αλιβερίου, ζητά η κυρία Περλεπέ».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητά με Αναφορά της προς την Υπουργό Απασχόλησης να γίνει δεκτό το αίτημα της Ένωσης Συνταξιούχων ΔΕΗ Αλιβερίου για έγκριση και η 2ης θέση οδοντιάτρου στο ΠΕΚΑ Αλιβερίου, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του Ταμείου.
Οι έμμεσα και άμεσα ασφαλισμένοι στο ΠΕΚΑ ανέρχονται στους 5124 και ο ένας οδοντίατρος δεν επαρκεί για τις μεγάλες ανάγκες πρόληψης, περίθαλψης και θεραπείας τους.
Δυστυχώς με πρόσφατη απόφαση του ΤΑΥΤΕΚΩ (10.4.09) δεν εγκρίθηκε η δεύτερη θέση οδοντιάτρου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των ασφαλισμένων οι οποίοι επισημαίνουν επίσης, ότι με δύο οδοντιάτρους και το οικονομικό όφελος για το ταμείο τους θα είναι μεγάλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.