Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ομιλία Γιώργου Παπανδρέου στην Ξάνθη

.
Ο αγρότης στο επίκεντρο της πράσινης ανάπτυξης

"Είναι απόφαση του ΠΑΣΟΚ, να στηρίξουμε τους αγρότες με νέα κατάρτιση, με εκπαίδευση, με την εξουσία που λέγεται «γνώση», με τον γεωπόνο κοντά τους, για να προωθήσουν νέα προϊόντα, βιοκαλλιέργειες, ποιοτικά και διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα και, παράλληλα, να δημιουργήσουμε υποδομές για την αγροτική παραγωγή και το περιβάλλον."
«Οι ευρωεκλογές που έρχονται θα είναι ένα δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα που θα στείλει στην κυβέρνηση της ΝΔ το μήνυμα ότι, οι Έλληνες καταδικάζουν τις πολιτικές της. Ότι οι πολίτες θέλουν μια άλλη πορεία, και στο εθνικό και στο ευρωπαϊκό πεδίο, να τελειώσουν μια και καλή με την καταστροφική πενταετία της ΝΔ» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση του Κινήματος στην Ξάνθη, προσδιορίζοντας το πολιτικό μήνυμα της επικείμενης εκλογικής μάχης.

«Το δίλημμα είναι καθαρό: Συντηρητικοί και ΝΔ ή σοσιαλιστές και ΠΑΣΟΚ;

Σοσιαλισμός και δημοκρατία ή βαρβαρότητα;

Θέλουμε την Ευρώπη όπου ο καθένας είναι για τον εαυτό του, δηλαδή το νόμο της ζούγκλας ή θέλουμε την Ευρώπη της ισονομίας αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής;

Θέλουμε την Ευρώπη των ισχυρών ή την Ευρώπη των αξιών;

Θέλουμε την Ευρώπη των λίγων και προνομιούχων ή την Ευρώπη των πολλών , των πολιτών;» υπογράμμισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφερόμενος στα διακυβεύματα των ευρωεκλογών.

Παρουσίασε τις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για την Ευρώπη των πολιτών, λέγοντας:

«Διεκδικούμε ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Κοινωνικής Προόδου, για την ποιότητα στην κοινωνική πολιτική, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και ασφάλιση, σε κάθε χώρα της Ευρώπης.

Διεκδικούμε εντατικές δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Διεκδικούμε μια ευρωπαϊκή στρατηγική για έξυπνη, «πράσινη ανάπτυξη» και απασχόληση.

Ζητάμε τη δημιουργία δέκα εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2020.

Απαιτούμε μια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα βάλει τέλος στους φορολογικούς παράδεισους.

Ζητάμε την ενίσχυση της διαφάνειας στη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων.

Την ενίσχυση της πρόσβασης των μικρομεσαίων εταιρειών στις πιστώσεις.

Εμείς διεκδικούμε μια Ευρωπαϊκή Χάρτα ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων και τη διασφάλιση και των συνόρων μας.

Διεκδικούμε ένα συμπληρωματικό Σύμφωνο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, παράλληλο με το Σύμφωνο του Μάαστριχτ.

Διεκδικούμε να αναδείξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρυθμιστικό πόλο στην παγκόσμια σκακιέρα».

Απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής όλων των πολιτών σε αυτή την σημαντική μάχη για το μέλλον της Ευρώπης και της χώρας, επισημαίνοντας ότι «το προσκλητήριο αφορά όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά. Η συμμετοχή δεν είναι μόνο δημοκρατικό μας δικαίωμα. Είναι πολιτική και ηθική υποχρέωση, απέναντι στο δικό μας σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας».

Στόχος μας είναι «η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Νίκη και αυτοδυναμία στις εθνικές» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι «η χώρα βρίσκεται σήμερα μπροστά ένα σαφές δίλημμα. Με ένα ευνομούμενο κράτος η με την ανομία, ατιμωρησία ; Με τη δημοκρατία ή με τη ΝΔ; Στις 7 Ιουνίου, οι Έλληνες θα απαντήσουν καθαρά! Με τη δημοκρατία! Με το ΠΑΣΟΚ! Με τον πολίτη στο κέντρο της κάθε πολιτικής μας».

Προσδιόρισε τις βασικές προγραμματικές προτεραιότητες του Κινήματος σε επτά Εθνικούς Στόχους:

Άσκηση μιας εξωτερικής πολιτικής που ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα.

Στροφή της οικονομίας στην πράσινη ανάπτυξη και εγγύηση της δίκαιης αναδιανομής πλούτου και εισοδήματος.

Εξασφάλιση δημόσιας, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους.

Ανάταξη του κοινωνικού κράτους, που σήμερα καταρρέει.

Δημοκρατική αναδόμηση του κράτους, ώστε αυτό να λειτουργεί για τον πολίτη και όχι για τα συμφέροντα. Με πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην Πολιτεία και στην πολιτική.

Εγγύηση της ισονομίας, της διαφάνειας, του κράτους δικαίου, της αναπτυξιακής πορείας, της προστασίας των αδυνάτων.

Πόλεμο στην σπατάλη, που αδειάζει σήμερα τα δημόσια ταμεία,για να χρηματοδοτεί πλουσιοπάροχα τον κομματικό στρατό της ΝΔ.

Μέτωπο με τη διαφθορά, που απομυζά κοινωνικούς πόρους και υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Ειδική αναφορά έκανε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την περιοχή της Ξάνθης, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα αποβιομηχάνισης και ανεργίας, ενώ ταυτοχρόνως συρρικνώνεται το αγροτικό εισόδημα.

Στόχος μας είναι «να σχεδιάσουμε το μέλλον του τόπου, με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης ναυαρχίδα της ανάπτυξης. Να ενισχύσουμε τις υποδομές.

Για να βγάλουμε τη Θράκη και την Ξάνθη από την απομόνωση» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «η Ξάνθη αποτελεί παράδειγμα ισονομίας, ισοπολιτείας και γέφυρα φιλίας και πολυπολιτισμικότητας. Θέλουμε να γίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη»

Φωτογραφικό υλικό από PIAZZAdelPOPOLO
Δείτε το άλμπουμ των φωτογραφιών εδώ…

Κείμενο: Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην Ξάνθη

ή κατεβάστε το mp3 αρχείο από εδώ!

Ακούστε την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Ξάνθη

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.