Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Στην πρέσα ο Γιώργος από τους Βενιζελικούς

.
Το... δις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφών !!!

Δεν θέλουν μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές για να τον έχουν όμηρο.

Η επόμενη μέρα απασχολεί διάφορα κομμάτια από το παζλ του πολιτικού συστήματος, ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, όπως τις εσωκομματικές τάσεις που δεν επιθυμούν πλήρη ταύτιση με την ηγεσία.

Γίνονται κινήσεις παρασκηνιακά, με μεγάλη προσοχή αλλά ταυτόχρονα με ένταση, ώστε το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου να είναι ελεγχόμενο. Ει δυνατόν, η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ να περιοριστεί στις 2,5 με 3 ποσοστιαίες μονάδες, όχι παραπάνω.

Τους απασχολεί το μετά, το πώς θα χειριστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα.

Αν από το αποτέλεσμα βγει πολιτικά ενισχυμένος, αν πάρει πάνω από 3,5%, θα κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, σε όλα τα επίπεδα: πολιτικό, οργανωτικό, διοικητικό, ακόμη και στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, κάτι που βεβαίως δεν επιθυμεί η βενιζελική τάση. Το έχει δείξει άλλωστε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Μια επιδείνωση των συσχετισμών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν διευκολύνει τα σχέδιά του. Ένας ισχυρός Παπανδρέου θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Καραμανλή, από το ίδιο κιόλας βράδυ και οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Το πολιτικό σύστημα, με όλα τα συμφέροντα πλήρως παρατεταγμένα, σχεδόν ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, δείχνει τις πραγματικές του διαθέσεις.

Στελέχη που πρόσκεινται στον Βενιζέλο εκτιμούν πως αν ο Παπανδρέου εκλεγεί πρωθυπουργός, δύσκολα θα ελέγξει τη διακυβέρνηση της χώρας με τα τόσα συσσωρευμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς. Και βέβαια υπάρχει και το ερώτημα της αυτοδυναμίας.

Κατά πόσο δηλαδή μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Μια μικρή και ελεγχόμενη διαφορά από τη ΝΔ στις ευρωεκλογές πριονίζει τον στόχο της αυτοδυναμίας και κρατά σε ομηρία εσωκομματική τον Παπανδρέου και οπωσδήποτε όχι κυρίαρχο των επιλογών του.

Τα μηνύματα πάντως έχουν φτάσει στην Ιπποκράτους, στον έκτο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του Παπανδρέου και οι επιτελείς του, και βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτόγνωρη κινητικότητα για να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όλες τις πλευρές. Ήδη το πρώτο μήνυμα για τα σχέδια αυτά το έλαβε η ηγεσία όταν διαπίστωσε ότι παίζεται παιχνίδι σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, από εκδοτικά συγκροτήματα αλλά και οικονομικά συμφέροντα που προωθούν παρόμοιους στόχους.

Μόλις ήρθε η τελευταία δημοσκόπηση και διάβασαν τη συνέντευξη του καθηγητή Δημ. Τσάτσου, τις διαρροές στον Τύπο, τις συνεντεύξεις στελεχών που αμφισβητούν το θέμα των σκανδάλων, όπως ο βουλευτής Ν. Αλευράς που είπε... ότι αισθάνεται πως στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ευχαριστημένοι από το ότι μονοπωλείται η πολιτική συζήτηση από σκάνδαλα, τα οποία δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, μόλις είδαν ότι ανάκαμψε ο... «κουρασμένος» Καραμανλής, «το έδεσαν» απόλυτα και ετοιμάζονται να αντιδράσουν. Ποτέ δεν πίστεψαν στο ΠΑΣΟΚ ότι, με όλα αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές είναι μόνο 3%...

Ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε να «καταγγείλουν» τη δημόσια τηλεόραση για τη μη αντικειμενική ενημέρωση, όπως υποστηρίζουν, και μάλιστα σε σύσκεψη στελεχών ειπώθηκε ότι «έχει ξεπεράσει και τον ρόλο της παλιάς ΥΕΝΕΔ».

Η συσχέτιση της δημόσιας τηλεόρασης με το σχέδιο που πιστεύουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να περιοριστεί η εκλογική δύναμη του Παπανδρέου δεν είναι τυχαία, καθώς, όπως λένε, καλούνται στον «τηλεοπτικό της αέρα» πρόσωπα που το όνομά τους δεν είναι συνδεδεμένο με καλές περιόδους της πράσινης διακυβέρνησης και αυτό, σύμφωνα με τους βουλευτές που εισηγούνται να υπάρξει επίσημη αντίδραση, γίνεται με προφανείς σκοπούς: Να μην μπορεί ο απλός κόσμος να πιστέψει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να κυβερνήσει.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ (To Παρόν)

Βλ. και άλλα Σχετικά . . . με το παραπάνω Σχετικό:

"Σήκωσε το γάντι με αρχηγική εμφάνιση ο Ε. Βενιζέλος"
Ευ. Βενιζέλος Δυστυχώς, μάς θεωρούν μέρος του προβλήματος
ΠΑΣΟΚ: Βενιζέλος καλεί "τρίτο πόλο"
Ηγετική εμφάνιση Βενιζέλου

ΝΖ
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.