Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Στα μουλωχτά "μαύρες" τροπολογίες!

Το πρωτοδιάβασα στο mediablog.gr:
"...πέρασε απαρατήρητη, η συνέχιση αυτής της ανεκδιήγητης διάκρισης που δίνει τη δυνατότητα στους καναλάρχες και λοιπούς ιδιοκτήτες ΜΜΕ να διαχειρίζονται περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ κατάμαυρα σε μια εποχή που ολόκληρη η οικονομία δοκιμάζεται…"

Μετά το είδα και στο grbloopers με περισσότερα στοιχεία:
..."Τι να κάνει ο άνθρωπος, σε εκλογές πάει και δεν προκάνει να κάνει νομοθετικά, διοικητικά, φορολογικά και προσωπικά ρουσφέτια με το φως της ημέρας και αναγκάζεται να εξυπηρετεί άνομα συμφέροντα ακόμη και τα βαθειά μεσάνυχτα. Μάλιστα εκμεταλλεύεται τις αργίες για να περνούν λάθρα και χωρίς θόρυβο οι σκανδαλολογίες του που φέρουν τον φαιδρό τίτλο «τροπολογίες»"...

Και τώρα και στο "πολιτική ανάλυση" που έχει απόλυτο δίκιο ότι:
"Τα blogs θα πρέπει να κρατήσουν το θέμα ενεργό και να δοθεί η δημοσιότητα που πρέπει. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να μάθουν για το θέμα αλλά και την υποχρέωση να το αποδοκιμάσουν..."

Είναι σοβαρό το ζήτημα. Είναι η καρδιά, το μεδούλι όσων έχουμε γράψει κατά καιρούς εκατοντάδες bloggers και πολίτες για την διαφάνεια, την σχέση των ΜΜΕ με την διαπλοκή και τα συμφέροντα!

Να γιατί το internet είναι το "οξυγόνο της δημοκρατίας μας" και να γιατί το φοβούνται και το δαιμονοποιούν!


Και ρωτάω: Είναι τυχαίο που εδώ και 4-5 ημέρες τα ΜΜΕ το παίζουν "ευαίσθητα" και προβληματισμένα, λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσει η σκανδαλολογία και να ασχοληθούμε με τα... πιο σοβαρά;

Τι θα κάνουν; Πως θα το χειριστούν τα blogs που συντηρούνται από δημοσιογράφους και συμφέροντα;

Να θυμίσω μόνο σε όλους τι έλεγε τον Μάρτιο του 2008 ο Γ. Παπανδρέου:



Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
(«ΕΡΑ»): Κύριε Πρόεδρε, διάβασα σε ένα blog το εξής σχόλιο σχετικά με πρόσφατο δελτίο τύπου που αναρτήσατε στο site του ΠΑΣΟΚ για τους εκδότες του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA», και στο συγκεκριμένο blog λοιπόν το σχόλιο έλεγε ότι, επισημαίνετε μια σοβαρή αντίφαση στα όσα λέτε κατά καιρούς για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται μέσα ενημέρωσης τη δική σας παρουσία και συνολικά του ΠΑΣΟΚ. Έλεγε λοιπόν ότι τελικώς αν αυτοί θέλουν να επιβάλλουν πράγματα στην πολιτική, στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί από την άλλη πλευρά να είναι και επιθυμητοί να επιβάλλουν τον κ. Παπανδρέου.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Την ερώτηση δεν κατάλαβα. Αν είναι σχόλιο, θα το καταγράψω.

Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ(«ΕΡΑ»: Με συγχωρείτε για το ότι δεν έβαλα ερωτηματικό. Το ερώτημα είναι απλό. Δεν είναι σχόλιο. Είναι αν όλα αυτά ισχύουν από τη μια ή την άλλη πλευρά. Δηλαδή...

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τι ισχύει; Για να καταλάβω τι με ρωτάτε.

Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ(«ΕΡΑ»: Αν έχετε πρόβλημα με τους συγκεκριμένους εκδότες και παρακαλώ να μας εξηγήσετε ποιο ή αν τελικώς δεν έχετε πρόβλημα και αυτοί οι εκδότες κάνουν απλά τη δουλειά τους, όπως είπατε λίγο νωρίτερα.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Με συγχωρείτε, νομίζετε ότι είναι προσωπικό το πρόβλημα; Δεν έχετε καταλάβει. Εγώ δεν έχω προσωπικές εμπάθειες με κανέναν. Με κανέναν. Έχω, όμως, βαθιά πολιτικές αξίες, τις οποίες υπηρετώ, δημοκρατικές αξίες, και περιμένω μία νέα σχέση Μέσων Ενημέρωσης με την πολιτική και την εξουσία. Θέλω ανεξάρτητα Μέσα. Θέλω εσείς, όλοι εσείς, να αισθάνεστε απολύτως ανεξάρτητοι, να κάνετε την κριτική σας.

Θέλω τα Μέσα Ενημέρωσης, να αισθάνονται απολύτως ανεξάρτητα από την κρατική ή όποια άλλη χρηματοδότηση. Θέλω τα κόμματα, να είναι ελεύθερα να εκφράζουν τον Ελληνικό λαό, κι αυτό, δεν έχει καμία σχέση με πρόσωπα και με συγκεκριμένες εκδοτικές εταιρείες. Έχει σχέση με μια λειτουργία ενός συστήματος, που πρέπει να αλλάξει επιτέλους, αν θέλουμε δημοκρατία σ' αυτή τη χώρα. Δεν είναι μόνον το πρόβλημα αυτό. Υπάρχουν και πολλά άλλα.

Υπάρχει μία ολόκληρη πολιτική αντίληψη της δεξιάς για το κράτος-«λάφυρο». Υπάρχει ένα ολόκληρο κατεστημένο, το οποίο αντιλαμβάνεται την πολιτική μέσα από τη χειραγώγηση. Αυτό είναι για το οποίο παλεύουμε, και είναι δύσκολο, και θα χτυπιόμαστε, αλλά θα το καταφέρουμε. Εγώ είμαι αποφασισμένος.
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.