Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Δώσαμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη αυτά τα τελευταία χρόνια. Για τη χώρα μας, για το κόμμα μας, για να φανούμε αντάξιοι της παράδοσης του ΠΑΣΟΚ

Ελπίζω να τα καταφέραμε.

Σταύρος Λαμπρινίδης.

Την τελευταία πενταετία δόθηκαν μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές μάχες στην Ευρώπη, μια Ευρώπη η οποία διχάζεται από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, έστω κι αν στην καθημερινότητά του ο πολίτης στην κάθε χώρα δεν το γνωρίζει.

Αυτή η Ευρώπη συντηρητικοκρατείται: 22 από τις 27 κυβερνήσεις είναι συντηρητικές και το το "Λαϊκό" Κόμμα, το συντηρητικό, έχει την πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τρίτο κόμμα τους φιλελεύθερους. Αυτή η Ευρώπη που χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης και πορείας, δεν είναι μια Ευρώπη με σοσιαλιστές στο τιμόνι.

Οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε αυτό το περιβάλλον, δεν έπρεπε να δώσουμε μάχες απλώς για να περάσουμε κάποιες θέσεις μας με δεδομένη μια ιδεολογική πυξίδα. Έπρεπε να δώσουμε μάχες για να καθορίσουμε την κατεύθυνση της ίδιας της πυξίδας.

Κατορθώσαμε μέσα σε πέντε χρόνια η πυξίδα, η σοσιαλιστική, να δείξει προοδευτικά και αριστερά όπως αποδεικνύει περίτρανα το μανιφέστο των σοσιαλιστών, ένα κείμενο που συμφώνησαν 27 διαφορετικοί ηγέτες, από την Πολωνία μέχρι την Ελλάδα και από την Ιρλανδία μέχρι την Πορτογαλία.

Στην ομιλία μου στην 4η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έκανα λεπτομερή απολογισμό των αγώνων που δώσαμε για τα εθνικά, τα εργασιακά, τις πολιτικές ελευθερίες, την μετανάστευση, την προστασία των καταναλωτών, τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, το Γ' ΚΠΣ, τις διακρίσεις, την διαφάνεια, την αγροτική πολιτική, τις συντηρητικές πολιτικές του επίτροπου Μπαρόζο.

video: ομιλία 9.5.2009

Δώσαμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη αυτά τα τελευταία χρόνια. Για τη χώρα μας, για το κόμμα μας, για να φανούμε αντάξιοι της παράδοσης του ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη.


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.