Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Κάθε πολίτης θα πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, διήμερη περιοδεία στα νησιά Σάμος, Φούρνοι και Αγαθονήσι.

Κατά την άφιξη του στο νησί των Φούρνων, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή και την εργατική Πρωτομαγιά:

Πρώτα απ' όλα, να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους εδώ, στους Φούρνους, για την τόσο ζεστή και ανθρώπινη υποδοχή.

Η σημερινή ημέρα, είναι μια ημέρα που συμβολίζει τους αγώνες των εργαζομένων για το δικαίωμα σε μια ανθρώπινη κοινωνία.

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τις άγονες πολιτικές της, κατάφερε να κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα, να λεηλατήσει τα χρήματα του Ελληνικού λαού κι έτσι να διευρύνει, να ανοίξει την ψαλίδα της ανισότητας, αντί να κατανείμει δίκαια τον εθνικό πλούτο, να απαξιώσει δημόσια αγαθά όπως αυτό των συγκοινωνιών για τα νησιά μας, να απαξιώσει το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, να απαξιώσει ακόμα και το κύρος της πατρίδας μας.

Οι μόνοι ευνοημένοι είναι οι «ημέτεροι», η παρασιτική οικονομία, οι λίγοι, ισχυροί και εκλεκτοί της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Το δικό μας μήνυμα, από εδώ, από τους Φούρνους, από την άγονη γραμμή, είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε τα δικαιώματα του κάθε Έλληνα, να εγγυηθούμε το δικαίωμα για κάθε πολίτη, είτε ζει σε ένα μικρό νησί, είτε σε μια ορεινή περιοχή της χώρας μας, σε μια γειτονιά των πόλεών μας, στην πρόσβαση σε σωστές υπηρεσίες υγείας, σε ποιοτική παιδεία, στην πρόνοια, σε ποιοτικές υπηρεσίες συγκοινωνίας, στην ευημερία, την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.

Μπορούμε να αποδείξουμε και το ξέρουμε, ότι η Ελλάδα δεν είναι άγονη γραμμή. Η Ελλάδα είναι χώρα παραγωγική, είναι χώρα αξίας. Αρκεί να υπάρχει μια ευνομούμενη Πολιτεία, που αξιοποιεί σωστά τα χρήματα του Ελληνικού λαού, που εγγυάται την ισονομία και που επενδύει στην αξία που λέγεται άνθρωπος.

Αυτή την Πολιτεία θα φτιάξουμε μαζί με τον Ελληνικό λαό.

Καλή Πρωτομαγιά.


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα και αύριο περιοδεία σε νησιά του Αιγαίου, επισκέφθηκε το πρωί τους Φούρνους, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Δήμαρχο, εκπροσώπους Φορέων και κατοίκους του νησιού, και απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:"Και θα βοηθήσουμε και τώρα, ως αντιπολίτευση, αν υπάρχει ανάγκη για υποδομές δικτύωσης και υπολογιστές. Μπορούμε και τώρα να βοηθήσουμε, αλλά σίγουρα ως κυβέρνηση να δικτυώσουμε το νησί, το σχολείο, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν ανοιχτούς ορίζοντες, πρόσβαση σε όλο τον πνευματικό κόσμο της χώρας μας αλλά και διεθνώς, την δυνατότητα να μπορούν ισότιμα να μπουν στον κόσμο, ν' αναπτυχθούν, να υλοποιήσουν τα οράματά τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.