Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΓΑΠ: «δέσμευσή μας είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας».

Δίκαιη φορολογία υποσχέθηκε ο Γ. Παπανδρέου

Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

«Το φορολογικό σύστημα της χώρας ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα και ρίχνει το βάρος στη μέση ελληνική οικογένεια», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «δέσμευσή μας είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου της χώρας μας».

Ενημέρωση
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για το έργο της ΓΓΠΣ, τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που γίνονται μέσω του Taxis για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για μεγάλη αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι «με σωστό τεχνολογικό εξοπλισμό και την πολιτική μας βούληση μπορούμε να δώσουμε τη μάχη απέναντι στη διαφθορά, με αποτελεσματικό τρόπο.

Δέσμευσή μας είναι ότι τα έσοδα που θα έχουμε από την καταπολέμηση της διαφθοράς θα πάνε στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και την ανάπτυξη της χώρας μας».

Έντονη κριτική στην αποδοτικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού άσκησε χθες η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική πολική που ακολουθεί η κυβέρνηση έχει οδηγήσει στην κατάρρευση του ελεγκτικού συστήματος.

Μάλιστα, η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι αν ο μηχανισμός είσπραξης φόρων λειτουργούσε σωστά, τότε το Δημόσιο θα είχε επιπλέον έσοδα της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.