Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Ο Kώστας και το κουτί της Μαριέττας - ΠαΝΔώρας …

Η Μαριέττα - ΠαΝΔώρα
Ο Κώστας, θυμωμένος από την πράξη του Λαού να απαιτήσει να του δοθούν αυξήσεις, του στέλνει την Μαριέττα - ΠαΝΔώρα για σύζυγο.

Ο Λαός, καχύποπτος, αρνείται να τη δεχτεί. Αλλά ο αδελφός του ο Μιζαδόρος δέχεται για γυναίκα του την Μαριέττα - ΠαΝΔώρα η οποία φέρνει μαζί της ένα μυστηριώδες κουτί, δώρο του Κώστα για το γάμο τους.

H περίεργη Μαριέττα - ΠαΝΔώρα, ανοίγει το κουτί, που περιείχε όλα τα δεινά, που εξαπλώνονται με τον τρόπο αυτό στον κόσμο. Όταν η Μαριέττα - ΠαΝΔώρα κλείνει το κουτί, έχει μείνει μέσα, τελευταία, η ελπίδα.

Από αυτό τον μύθο είναι γνωστή μέχρι σήμερα η φράση «Κουτί της ΠαΝΔώρας»: λέγεται ότι κάποιος «άνοιξε το Κουτί της ΠαΝΔώρας» όταν κάνει μια πράξη που μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. (Το Γρέκι)

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.