Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Ποια είναι η αλήθεια για την Mayo;

By Factorx

Με την λογική του Πρώτου Θέματος ο καθένας μπορεί να κάνει ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ, μεταφέροντας όσα έχουν πει άλλοι πριν από μήνες. Γράφει σήμερα, προκαλώντας για μια ακόμα φορά αναστάτωση: «Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση ο ειδικός ανακριτής κ. Ν. Ζαγοριανός έχει στα χέρια του έγγραφο βόμβα που αποδεικνύει τις στενές σχέσεις της Ζήμενς με την Mayo…».

Έγγραφο όμως δεν δημοσιεύεται και πιθανώς δεν υπάρχει. Αλλά τι κάνει η εφημερίδα για να στηρίξει τον τίτλο; Αναδημοσιεύει αυτά που έγραφε η Ελευθεροτυπία και εμείς πριν από μήνες. Ότι δηλαδή «την πενταετία 1990-1995 οι υπεύθυνοι της Ζήμενς κατέθεσαν 20 εκ μάρκα στη λιβεριανή Mayo» ,η οποία έγινε γνωστή από την διένεξη Λαλιώτη - Μητσοτάκη ως οικονομικός υποστηρικτής της ΝΔ την εποχή εκείνη.

Για να μάθετε την αλήθεια διαβάστε τι αποκαλύπταμε εμείς πριν από …ένα χρόνο (26/6/2008) για τη σχέση των μαύρων ταμείων με την Mayo (Το παρελθόν είναι εδώ) και πως συνεχίστηκε το θέμα από την Ελευθεροτυπία τον Δεκέμβριο που μας πέρασε (Δίνουν και παίρνουν τα καρφώματα για την Μήζενς).

Στο τελευταίο δημοσίευμα επισημαίνονταν και τα εξής: Την εποχή εκείνη στην Siemens Hellas κουμάντο έκαναν ο τότε γενικός διευθυντής Ηλίας Γεωργίου και o οικονομικός διευθυντής Χρήστος Καραβέλας. Αν λοιπόν γνωρίζουν κάποιοι τι ακριβώς έγινε, είναι αυτοί οι δύο, επειδή οι εντολές προς την μητρική Ζήμενς για τις μεταβιβάσεις προς την Mayo έφευγαν από την Αθήνα. Και οι δυο περιλαμβάνονται στους «υπόπτους». Και οι δυο είχαν σχέσεις στοργής και αλληλοκατανόησης με τη Ν.Δ. και κορυφαία στελέχη της από τους πρώτους πολέμους της διαπλοκής για τις ψηφιακές της Οικουμενικής, μέχρι τις μάχες για τις 1.000.000 ψηφιακές παροχές της κυβέρνησης Μητσοτάκη που υλοποίησε αργότερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα ο κ. Γεωργίου κρατείται και ο κ. Καραβέλας διαφεύγει. Και το υπουργείο εξωτερικών της κ. Μπακογιάννη κοινοποιεί με κλητήρα και με καθυστέρηση τριών ημερών τα στοιχεία που έχει για την φυγάδευση του τελευταίου, θέμα το οποίο επίσης αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα (http://www.antinews.gr/?p=6684).

Τα συμπεράσματα, λοιπόν, δικά σας. Εμείς πάντως περιμένουμε με αγωνία να δημοσιευτεί το έγγραφο στο οποίο αναφέρεται το ΠΘ. Επειδή αν δεν υπάρχει το θέμα θα έχει καεί. Έτσι δεν είναι; Και οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι τα χρήματα της Mayo δεν πήγαν στο κόμμα, αλλά σε … γαλάζιες τσέπες.

Παραμένουν κρατούμενοι !

Απορρίφθηκε η αίτηση ανάκλησης των ενταλμάτων σύλληψης για τον πρώην οικονομικό Διευθυντή του ΟΤΕ Γιώργο Σκαρπέλη και το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλία Γεωργίου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνταν στη ΓΑΔΑ και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή. Και οι δυο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα, και ως τότε θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.

Σκληρή ήταν η δήλωση του συνηγόρου του ενός εκ των κατηγορουμένων, Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος τόνισε ότι τα πρόσωπα που διέφυγαν δεν είναι τυχαία και ότι σχετίζονται με το χώρο της κυβερνώσας παράταξης. Ο κ. Τσοβόλας πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι αναμειγνύουν τη δικαιοσύνη στα πολιτικά τους παιχνίδια, λόγω της επικαιρότητας των ημερών».

Οι δύο κρατούμενοι, πλέον, Ηλίας Γεωργίου και Γιώργος Σκαρπέλης μήνυσαν τον ανακριτή για παράβαση καθήκοντος και υπεξαγωγή εγγράφων, ενώ οι συνήγοροί τους θα υποβάλλουν αίτημα για ανάκληση τού εντάλματος σύλληψης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών καταγγέλλοντάς το ως παράνομο.

Δεν μιλάνε στο σπίτι του κρεμασμένου…

Για τον πολύ κόσμο, που δεν είναι φυσικά υποχρεωμένος να γνωρίζει την ιστορία της διαπλοκής, όλα αυτά με τις φυγαδεύσεις του Χριστοφοράκου και του Καραβέλα φαντάζουν πρωτόγνωρα. Και είναι. Αλλά και με μια άλλη έννοια. Εμείς εδώ τουλάχιστον (και φαντάζομαι και η Αριστέα Μπουγάτσου, που είναι «παλιά» όσο κι εμείς σ΄ αυτό το ρεπορτάζ) πολύ το διασκεδάζουμε που ο πανίσχυρος κάποτε Ηλίας Γεωργίου (έτσι κ. Μητσοτάκη και κ. Σημίτη;) κοιμήθηκε στο κρατητήριο, ο προνομιούχος συνομιλητής πρωθυπουργών και υπουργών Μιχάλης Χριστοφοράκος κρύβεται στην Γερμανία και ο πολυμήχανος Χρήστος Καραβέλας ταξιδεύει πιθανότατα για την μακρινή Αργεντινή.

Τις αμετροέπειες της ΝΔ και τα ασυγχώρητα λάθη του Καραμανλή στο θέμα αυτό και γενικότερα της διαπλοκής τα γνωρίζουν πλέον όλοι. Είναι όμως ντροπή να παρουσιάζεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ ως αδιάφθορος κριτής των πάντων όταν επι της εξουσίας του η δικαιοσύνη έθαβε την μια μετά την άλλη τις ποινικές διώξεις εναντίον της Ζήμενς και της Ιντρακόμ και οι κατηγορούμενοι αποδίδονταν ως λευκές περιστερές στην κοινωνία.

Κορυφαίο παράδειγμα η ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα που ασκήθηκε το 1996 για την υπόθεση του 1.000.000 ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ με κατηγορούμενους μεταξύ των άλλων τον κ. Κόκκαλη της Intracom και ο Ηλία Γεωργίου της Siemens. Στις 10 Δεκεμβρίου 1997 (δηλαδή την ίδια περίοδο που υπογράφονταν οι προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ για τις οποίες κατηγορείται ΤΩΡΑ ο κ. Γεωργίου) προτείνεται η απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων. Πήρατε χαμπάρι τίποτα τότε;

Προφυλακίσθηκε κανένας; Πήγε τουλάχιστον νααπολογηθεί ο ίδιος και όχι δια υπομνήματος;

Και φυσικά, αφού η δικαιοσύνη τους απάλλασσε , το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα να υπογράφει συμβάσεις δισεκατομμυρίων μαζί τους και να τρέχει να παραβρεθεί στα πάρτι τους, ως επίτιμος προσκεκλημένος. Θυμάστε το πάρτι του κ. Γεωργίου στις Σπέτσες όπου guest star ήταν ο τότε υφυπουργός και σημερινός γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος (Ο λαμπερός ήλιος της Ζήμενς);

(Στις φωτό, επάνω ο κ. Γεωργίου, κάτω πως διαφήμιζες ο Τύπος το πάρτυ με τον κ. Σπυρόπουλο)


Η Siemens ξέμεινε από aqua forte;


_____________________________________________________________________________________________
Μας έπρηξαν δυόμισι χρόνια τώρα ότι θα ξηλώσουν τους πάντες και τα πάντα από τις διεφθαρμένες «παλαιές φρουρές» της Ζημενς σε όλο τον κόσμο, και θα δημιουργηθεί, ωσάν από παρθενογένεση, μια παντελώς νέα Ζημενς. Σε κάποιες χώρες δεν τους πήρε καθόλου καιρό για να το κάνουν. Στην Ελλαδίτσα, έφεραν επικεφαλής διαφάνειας (τι βαρύγδουπος τίτλος!) της εταιρείας έναν ελληνοαμερικανό, τον κ. Ρόμπερτ Σικέλις. Πρώην βοηθό εισαγγελέα στις ΗΠΑ, που, όπως όλα τα καλόπαιδα τα αμερικανάκια, το γύρισε στις μπίζνες. Και, επειδή οι πλέον προσοδοφόρες είναι με την τρομοκρατία, σημειώνουμε ότι μας είχε έλθει και το 2004 για να πουλήσει ασφάλεια ενόψει των Ολυμπιακών.

Θυμάστε τι λέγαμε για την κόντρα της Ζήμενς με την General Electric, από την οποία ξεκίνησαν όλα; Και για την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton (με εκπρόσωπο τον κ. Λυκουρέζο) που έπαιξε όλο το παιχνίδι; Μια ματιά στα βαθιά νερά της υπόθεσης Ζήμενς

Για να «καθαρίσει» την κατάσταση, τοποθετήθηκε στη Siemens και ο ευρισκόμενος προηγουμένως επικεφαλής στην Shell, κ. Πάνος Ξυνής.

Με την ευκαιρία, τι γίνεται εκεί στο Μαρούσι, στα κεντρικά της Siemens; Τους τελείωσε το Aqua forte; Διότι, πως είναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Πρόδρομος Μαυρίδης και ο πρώην οικονομικός διευθυντής, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, και ο Ρούντολφ Φίσσερ που είχε άμεση σχέση και με τους τρεις να μην έχει κληθεί ούτε καν να καταθέσει στη Δικαιοσύνη; Και να παραμένει στη θέση του, ως επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας. Ο ίδιος, ως γνωστόν, όταν απομακρύνθηκε από διευθύνων σύμβουλος ο κ. Χριστοφοράκος, τον αντικατέστησε προσωρινά και τώρα ξανάγινε γενικός οικονομικός διευθυντής.

Και όμως, ήταν εκείνος που την εποχή Χριστοφοράκου, ως εκ της θέσεώς του, ήλεγχε και το τελευταίο χαρτί που αφορούσε οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας. Άσε που είχε δικαίωμα υπογραφής για ποσά άνω των εκατό χιλιάδων ευρώ. Ο κ. Φίσσερ όμως, απολαμβάνει το καθεστώς «ασυλίας» που καθιέρωσαν οι Γερμανοί για όσους «συνεργάστηκαν». Όπως και η γραμματέας του Χριστοφοράκου, η κ. Τσακάλου, η οποία φέρεται να είναι σήμερα η «σιδηρά γραμματεύς» του κ. Σικέλη. Άφαγε, ο κ. Φίσσερ τόσα χρόνια στη Ζημενς δεν είχε πάρει καθόλου χαμπάρι τι έτρεχε με τις μίζες; Ας υποθέσουμε πως όχι. Ούτε καν τα «δωράκια» δεν είχε δει να φεύγουν από τη Ζημενς προς πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες; Αν μη τι άλλο, η κ. Τσακάλου τα ήξερε όλα αυτά και κάποια ψιλοπράματα τα κατέθεσε στον εισαγγελέα. Αυτός, τίποτα;(στη φωτογραφία ο κ. Φίσσερ αριστερά)

Πηγή: antiweblog
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.