Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Με "μιλημένο" σενάριο - σκηνοθεσία Πρετεντέρη, απόψε στο MEGA η "κονσέρβα - συνέντευξη" Καραμανλή.

Με "μιλημένο" σενάριο - σκηνοθεσία Πρετεντέρη, απόψε στο MEGA η "κονσέρβα - συνέντευξη" Καραμανλή.

Μετά τη Μπουρδολογία στο ...ECONOMIST... Απόψε στο Megaλο κανάλι παίζεται η φαρσοκωμωδία της πολιτικής ανεπάρκειας σε δήθεν επάρκεια του καταλληλότερου (έργων και πολιτικού λόγου).
Ο γνωστός Γιαννάκης θα δώσει ρεσιτάλ απόψε. Το μένος εναντίου του ΓΑΠ είναι αξεπέραστο και δείχνει αμετροεπή άνθρωπο. Από τότε (εννοώ 2007) που ΔΕΝ του πέρασε το σενάριο Μπένι έχουν σκυλιάσει εκεί στο MEGAλο κανάλι.


Αναρωτιέμαι μερικές φορές η δημοσιογραφία καταγράφει ειδήσεις ή δημιουργεί σενάρια ειδήσεων και υπηρετεί σκοπιμότητες; είναι μία αναπάντητη ερώτηση και αφορά πολλά ΜΜΕ.

Αυτό που ΔΕΝ έχουν κατανοήσει οι καναλαρχίες και ειδικά του συγκεκριμένου καναλιού είναι ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι υποψιασμένοι πολίτες και ψηφίζουν σύμφωνα με το ποιος είναι πιο κοντά στη συλλογική ηγεσία και μπορεί να εφαρμόσει το προγραμματικό λόγο και να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της κοινωνίας.
Ψηφίζουν σύμφωνα με το πρόγραμμα και ΟΧΙ τα πρόσωπα. Νομίζω ότι αυτό θα γίνει κατανοητό και σαφέστερο μετά τις ευρωβουλευτικές εκλογές.

Παραθέτω δύο άρθρα του Λογοπλόκου και έπεται συνέχεια στο story . . .

1. TO ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ TOY MEGA
Ενδεικτικό τεστ για τις προθέσεις, όσο και για τους σχεδιασμούς της Μegaλης διαπλοκής, αποτελεί η αποψινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον κ. Πρετεντέρη.
Για πολλούς και κύρια για το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί κριτήριο για σοβαρές εκτιμήσεις και επιλογές, η αντιμετώπιση του καταρρέοντος Καραμανλή, το περιεχόμενο των ερωτημάτων, που θα του γίνουν, καθώς και τρόπος υποβολής τους.
Το τσεκάρισμα δεν έχει να κάνει και δεν αφορά το πρόσωπο του κ. Πρετεντέρη, για το ρόλο του οποίου, υπάρχει, ήδη, κατασταλαγμένη άποψη, αλλά επικεντρώνεται, πλέον, στη συνολική πολιτική του καναλιού και όσων το διαφεντεύουν…

Υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχει περίπτωση, ακόμα και δημόσιας καταγγελίας, όπως επίσης και άρνησης συμμετοχής σε ανάλογη διαδικασία, εφ΄ όσον εκτιμηθεί – από τα πράγματα – πως πρόκειται για στημένο παιχνίδι, αποδυνάμωσης του κινήματος, στην πιο κρίσιμη φάση της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές…

Είναι χαρακτηριστικό πως οι κριτές τέτοιων διαδικασιών ανέρχονται σε χιλιάδες σ΄ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι, πλέον, δεν παρακολουθούν απλά, αλλά παρεμβαίνουν, ποικιλοτρόπως και κυρίως ηλεκτρονικά, διατυπώνοντας τις κρίσεις, τις παρατηρήσεις, τις διαμαρτυρίες, αλλά και τις απαιτήσεις τους, κατ΄ ευθείαν στην κεντρική καθοδήγηση του κόμματος και ειδικά στον Πρόεδρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν, στο πρόσφατο παρελθόν, περιπτώσεις φαινομένων, εχθρικών προς το ΠΑΣΟΚ, π.χ. πρωτοσέλιδο ΝΕΩΝ για παραίτηση Βερελή, που προκάλεσαν μηνύματα διαμαρτυρίας και καταγγελίας, τα οποία ανήλθαν σε δεκάδες χιλιάδες !...

2. ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ...ECONOMIST

Πήγε κι ο ...πετυχημένος πρωθυπουργός μας, στο συνέδριο του Economist, για να μιλήσει επί μία ώρα και, περιγράφοντας μια ιδανική πολιτική, που εφαρμόστηκε στη χώρα, μια, καθ΄όλα, ειδυλλιακή κατάσταση, που υπάρχει και μια ονειρώδη εξέλιξη, που επέρχεται…
Μπερδεύοντας, πάλι, την πραγματικότητα, με την εικονική κατάσταση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, (αγαπημένο του χόμπι…), άφησε άφωνους τους ακροατές του, οι οποίοι δεν πίστευαν στ΄ αυτιά τους και δεν μπορούσαν να χωνέψουν την ωμότητα με τη οποία ο καταρρέων Καραμανλής, αποπειράθηκε, αφ΄ ενός να το παίξει ειδήμων στα της διεθνούς κρίσης και αφ΄ ετέρου, να ωραιοποιήσει προκλητικά και ξεδιάντροπα την πολιτική, που ακολούθησε στην Ελλάδα, πολιτική που έφερε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας.

Ακόμα και ο απλός πολίτης – παρατηρητής, ήταν σε θέση να επισημάνει την χοντροκομμένη προσπάθεια, διαστρέβλωσης φαινομένων και γεγονότων, πόσο μάλλον, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, οι οποίοι είναι, εκ των πραγμάτων, ειδικευμένοι στα θέματα της Οικονομίας και συνεπώς πλήρως ενημερωμένοι.

«Στηρίξαμε και στηρίζουμε την αναπτυξιακή διαδικασία…», επαίρονταν ο πρωθυπουργός και το μειδίαμα είχε ζωγραφιστεί στα χείλη των περισσότερων από τους ακροατές. ΄Ολοι γνώριζαν την έκθεση των ανθρώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία, μόλις προχθές σημείωνε με κατηγορηματικότητα πως «…η ελληνική οικονομία βυθίζεται σε βαθιά ύφεση (ρυθμός ανάπτυξης μεταξύ -1% και -2%)…».

«Αναπτύξαμε σειρά δράσεων που θωρακίζουν την απασχόληση…», επέμενε ο κ. Καραμανλής και το μειδίαμα μετατρέπονταν σε γέλιο, καθώς, μόλις, λίγες ώρες πριν, είχε γίνει γνωστή η έρευνα της ΓΕΣΕΒΕ, από την οποία προέκυπτε πως «…περίπου 160.000 εργαζόμενοι από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (έως 49 άτομα) έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, ενώ άλλοι 120.000, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι έως το τέλος του χρόνου !…».

Την ώρα, που η ίδια, παραπάνω, έρευνα αποτύπωνε το δραματικό στοιχείο πως «…100.000 επιχειρηματίες από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας…», ο πρωθυπουργός του Play Station, προκαλούσε τη νοημοσύνη του ακροατηρίου θριαμβολογώντας ότι «…δρομολογήσαμε επίσης - και δρομολογούμε συνεχώς - νέα, πρωτόγνωρης έκτασης προγράμματα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας !...».

Μπαίνοντας, τέλος, στο θέμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ο κ. Καραμανλής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο εαυτό του, μιλώντας για νοικοκύρεμα, για δράσεις, για πολιτικές, για αναδιαρθρώσεις, για μεταρρυθμίσεις, για… για… για… Μια τιτάνια προσπάθειά του, η οποία, σύμφωνα με το ΔΝΤ, θα πάει το έλλειμμα φέτος στο 6% και το χρόνου, πάνω από …7% !...

Μόνο σ΄ ένα πράγμα, όχι εικονικό, αλλά χειροπιαστό και επικείμενο, απέφυγε επιμελώς ν΄ αναφερθεί : στο ληστρικό σαφάρι κατά του λαϊκού εισοδήματος, που έχει σχεδιαστεί και ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές !

ΝΖ

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.