Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Τα έργα και ημέρες του 53χρόνου κουρασμένου ... και το : "όλοι κρινόμαστε, και ουδείς αναντικατάστατος"


Διαβάζουμε στο kourdistoportocali : Ένας άνδρας και οι δημιουργίες του...


Ας δούμε προσεκτικά την ισχυρή ομάδα του 53χρονου>
-Γιώργος Αλογοσκούφης: Oπου υπήρχε "μαύρο" , ο πρώην τσάρος της οικονομίας, φρόντισε να το λευκάνει. Για ένα διάστημα είχε ψωνιστεί με την εξουσία και με φόρα απο τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, έστησε ένα δικό του μηχανισμό (παραμάγαζο) στα ΜΜΕ και κάθε πρωί διαβεβαίωνε τη Δίκα, πως είναι ο Ελληνας Γκόρντον Μπράουν. Βγήκε στη σύνταξη έχοντας εξασφαλίσει ανάμεσα στ άλλα και ελεύθερη είσοδο στην Ακαδημία Τέννις του Γιώργου Κουρή!
-Θόδωρος Ρουσόπουλος: Αρκούσε ένας Εφραίμ κι ο δαιμόνιος Αρσένιος, για να μετατρέψουν τον μύθο που μεθοδικά-στα όρια θρησκοληψίας- έχτισε χρόνια τώρα ο Ρουσόπουλος, σε πύργο στην άμμο.
-Ντόρα Μπακογιάννη: Δούλευε πάντα για την πάρτη της. Με την υπόθεση της Siemens, δεν δίστασε ν απαξιώσει το διπλωματικό σώμα, για να τη βγάλει καθαρή. Εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση της, εξαιτίας ενός αδύναμου πρωθυπουργού που δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.
-Γιώργος Σουφλιάς: Βγαίνει κάθε τόσο στις τηλεοράσεις και διαφημίζει την κατασκευαστική εταιρία του Μπόμπολα, με την ίδια άνεση που η Τζούλια Αλεξανδράτου εκμυστηρεύεται στον Ηλία Ψινάκη, τις επιδόσεις των εραστών της. Με πρωτοφανή εγωκεντρισμό στερεί απο τη χώρα το Υπ. Περιβάλλοντος.
-Δημήτρης Αβραμόπουλος: Kαλό παιδί, αλλά η προσομείωση του συμπαντικού Τίποτα, απόλυτο κενό. Οπως και το μη έργο του, απ όπου κι αν πέρασε. Κοσμοπολίτης τουρίστας...
-Μιχάλης Λιάπης: Θα μπορούσαμε ν αρκεσθούμε στο χαρακτηρισμό "κωμική περίπτωση", εαν δεν υπήρχε το πάρε δώσε με τον Χριστοφοράκο και κάτι μυστήρια τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού, που ποτέ δεν σφύριξαν...
-Αρης Σπηλιωτόπουλος: Ακούγεται πως ο τελευταίος ρόλος του, είναι αυτός του υπ. Παιδείας.
-Γιάννης Βαληνάκης: Απο ένα σημείο κι έπειτα ανήκει στην αρμοδιότητα της Αγγελικής Νικολούλη, μια και τα τελευταία χρόνια είναι εξαφανισμένος σε τροπικούς παραδείσους. Lost...
-Γιάννης Ιωαννίδης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Χρήστος Ζαχόπουλος: Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι...
-Λευτέρης Ζαγορίτης, Φεβρωνία Πατριανάκου, Γιάννης Τραγάκης: To πολιτικό θράσος και ο κουτσαβακισμός της αιώνιας Δεξιάς.
-Φάνη Πετραλιά: Η έξοχη ντιζέζ του συγκροτήματος και χαρά κάθε κομμώτριας.

Ο κατάλογος της ισχυρής ομάδας, είναι ατέλειωτος και μέσα από την παρωδία του, οδυνηρός για τη χώρα. Ενας πρωθυπουργός που δεν είχε διοικήσει ούτε περίφτερο, ήταν λογικό να συγκεντρώσει δίπλα του αναλώσιμες ασημαντότητες, παραγινομένες απο τους επιτήδειους των ΜΜΕ.
Μια κυβέρνηση -φούσκα...



Σχόλιο: Τα έργα και ημέρες του 53χρόνου κουρασμένου θα γίνουν σίγουρα το σλόγκαν για τις επόμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με το περίφημο:

"ΔΕΝ δικαιούσθε δια να ομιλείτε"!!!


Βέβαια αυτό το είχε πει κάποτε ο μακαρίτης ο Κουτσιόγιωργας, στη περίφημη δίκη Κοσκωτά, με την οποία φάνηκαν τότε κάποιες "κρυφές διαδρομές χρηματισμού", οι οποίες φαντάζουν σήμερα πενταροδεκάρες μπροστά σε αυτό το ανεπανάληπτο αλισβερίσι και διαπλοκής πρωτοκλασάτων στελεχών των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Εκείνη η εποχή και η μετέπειτα με τη δεύτερη κυβέρνηση Σημίτη (εξαιρώ τη πρώτη) πληγώθηκε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και αποστασιοποιήθηκε μέχρι και τις μέρες μας, από τη ενεργή οργάνωση και υπεράσπιση του κινήματος. Μέσα σε αυτή την απαξίωση βρήκε πρόσφορο έδαφος η μεγαλομανία του Μπένι και αναπτύχθηκε με την ανοχή των περισσότερων στο κόμμα.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, ειδικά φαίνεται το τελευταίο μήνα, με τη συσπείρωση και τον νέο ενθουσιασμό των φίλων και μελών του κινήματος για να διώξει επιτέλους αυτό το καρκίνωμα της δεξιάς. Βέβαια για να πούμε όλη την αλήθεια υπάρχουν ακόμη άλυτα προβλήματα, σε προσωπικό επίπεδο δελφίνων δυστυχώς, που περιμένουν τη πρώτη στραβοτιμονιά του ΓΑΠ για να δηλώσουν και πάλι το πόσο ικανότεροι θα ήταν αν αυτοί χειρίζονταν την αντιπολιτευτική στρατηγική.

Εδώ λοιπόν υπάρχει το κλειδί με το οποίο κάνουν λάθος επιλογή κλειδαριάς.
Μετρούν το κόσμο του ΠΑΣΟΚ με τις πληρωμένες από κανάλια και εκδότες δήθεν έγκυρες δημοσκοπήσεις.


ΣΣ: Είναι οι ίδιες που ανέβαζαν τον Τσίπρα στο 18% και τώρα τους Οικολόγους στο 9% , όπως και τον Μπένι τον θεωρούσαν καταλληλότερο με ποσοστά πάνω από 60% ενώ τελευταία τον περιορίζουν στο 8% και κάτι.

Ο υποψιασμένος δημοκρατικός πολίτης, που υποστηρίζει ΠΑΣΟΚ, έχει μέσα του το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και το κράτος πρόνοιας. Το ότι ΔΕΝ έχει ξεκαθαρίσει αυτό, από το γελοίο ενωτικό τάχα "ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ", είναι και η εξήγηση για το ότι η δεξιά είναι ακόμη κυβέρνηση και λεηλατεί το τόπο.

Το να έρθει σήμερα ένα ΠΑΣΟΚ και να συνεχίσει τη δεύτερη διακυβέρνηση Σημίτη ή να διαχειριστεί καλύτερα την αδιέξοδη πολιτική Καραμανλή... καλύτερα να ΜΗΝ το δούμε σύντομα.

Ο δημοκρατικός πολίτης αυτού του τόπου θέλει χειροπιαστά πράγματα τα οποία σίγουρα θα τα δούμε μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές που θα αρχίσουν οι γνωστοί καταλληλότεροι να δείχνουν για μια ακόμη φορά τα νύχια τους.


Με σεβασμό στην εύθραυστη αυτή ενότητα εμείς θα ακολουθήσουμε έως το βράδυ της 7ης Ιούνη να κάνουμε πως όλα πάνε καλά και η ενότητα έχει αποκατασταθεί στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα της δεξιάς και τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις (χωρίς αυτό να είναι κατ' ανάγκην μεμπτόν πάντοτε - ίσως άκαιρο ναι), κάποιων στο ΠΑΣΟΚ, εμείς τους λέμε φιλικά:
"όλοι κρινόμαστε, και ουδείς αναντικατάστατος" πολύ δε περισσότερο όταν αυτοανακηρύσσονται ικανότεροι και ακόμη περισσότερο αυτοί που με τις ενέργειές του στο κίνημα του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν ότι περισσεύουν.


Νάσος Ζαγγογιάννης.
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.