Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Συνέντευξη του Γιώργου Α. Παπανδρέου στο ALTER και στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου

Ο Γ. Παπανδρέου στον Ν. Χατζηνικολάου from Krogias on Vimeo.


«Εγώ ανέλαβα τις ευθύνες μου και είναι η διαφορετική στάση την οποία έχω πάρει, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στις υποθέσεις των σκανδάλων, και ιδιαιτέρως στην SIEMENS. Ο ίδιος, ζήτησα από τον κ. Καραμανλή να ανοίξει αυτή η υπόθεση, να πάμε σε Εξεταστική Επιτροπή, να ματώσουμε αν χρειάζεται, να πονέσουμε αν χρειάζεται, αλλά να γυρίσουμε σελίδα. Ο κ. Καραμανλής δεν το έκανε, δεν ανέλαβε τις ευθύνες του»
δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
Το δίλημμα της εκλογικής μάχης είναι: « Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε; Προτεραιότητα πρέπει να είναι να φτιάξουμε ένα ευνομούμενο κράτος, μια πολιτεία που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών, που αποδίδει δικαιοσύνη και αποτελεί κράτος δικαίου» υπογράμμισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφερόμενος στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους πολίτες και ιδιαιτέρως σε αυτούς, οι οποίοι ψηφίσαν Ν.Δ, αλλά σήμερα νοιώθουν προδομένοι.

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε απέναντι στον κ. Καραμανλή και σε κυβερνητικά στελέχη, λέγοντας ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία σκανδαλολογεί τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, για να κρύψει τα σκάνδαλα. Είναι ντροπή, είναι ντροπή η κατάντια στην οποία έχει φθάσει».

Εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για το ότι αρνήθηκε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην SIEMENS, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Αντιθέτως, είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, επέλεξε να κλείσει την Βουλή για να παραγραφούν. Η παραγραφή ήταν θέμα της πλειοψηφίας της Βουλής, της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του κ. Καραμανλή. «Όταν συγκαλύπτεις τότε οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονται ενώπιον των δικαστηρίων ή οποιασδήποτε εξέλιξης της υπόθεσης, μπορούν και σε εκβιάζουν» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μπροστά στο δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχουν ούτε φίλοι, δεν υπάρχουν συγγενείς, δεν υπάρχουν σύντροφοι, δεν υπάρχουν παράγοντες, δεν χρωστάω σε κανέναν. Χρωστάω στο να υπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσδιορίζοντας την δική του στάση, απέναντι σε φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς. Μάλιστα κατέστησε σαφές ότι άσχετα εάν έχουν παραγραφεί αδικήματα, ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια και αυτό θα κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Σε ότι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές, επεσήμανε ότι προέχει η ανάγκη αλλαγής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι είναι «πιο πιθανό να πάμε σε εκλογές πολύ πιο νωρίς από το Μάρτιο του 2010, ενώ εξέφρασε την σταθερή στήριξη του στο πρόσωπο του Κ. Παπούλια για την προεδρική εκλογή.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια πρόσωπα θα χρησιμοποιήσει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «πρόσωπα τα οποία έχουν προκαλέσει στο παρελθόν με τη στάση τους και την αλαζονεία τους δεν θα έχουν θέση στην δική μου , την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Περιγράφοντας το κυβερνητικό σχέδιο του Κινήματος, σημείωσε ότι θα είναι ένα σχέδιο σοβαρών αλλαγών και τομών, με δύο ειδών μεταρρυθμίσεις:

-Η μία είναι η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, δηλαδή ένα φορολογικό σύστημα το οποίο αναδιανέμει και θα πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες.

-Η άλλη αναδιανομή θα είναι μέσα από την πράσινη ανάπτυξη, που θα είναι ότι ο ρυπαίνων θα πληρώνει και θα βοηθιέται η καθαρή ανάπτυξη και η καθαρή επιχείρηση.

Και πρόσθεσε ότι «απαιτείται κυρίως η σωστή διαχείριση των χρωμάτων του ελληνικού λαού».

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσδιορίζοντας το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών, είπε ότι «αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Ο νέος άνθρωπος, ο πολίτες, καλούνται να αποφασίσουν για το πού θέλει να πάει η χώρα. Ή αλλάζουμε, ή πραγματικά θα συνεχίζουμε να βουλιάζουμε. Όμως δεν θα αφήσουμε να βουλιάξει η χώρα, γι' αυτό θα αλλάξουμε».

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.