Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Το "Δάσος της αποχής" και άλλες αναλύσεις και αναφορές:


Γράφει: Ο Στέφανος Ληναίος

Λίγα λόγια μόνο για όσους βλέπουν κάποια μικρά «δεντράκια» και όχι το βαθύ δάσος της πρωτοφανούς και πολυσήμαντης αποχής του 50% των ευρωεκλογών σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ευρώπη.


Οι «αδιάφοροι» ψηφοφόροι που πήγαν εκδρομές ή ξάπλωσαν στις πολυθρόνες τους, είναι το μόνιμο μικρό ποσοστό που το διαπιστώνουμε χρόνια τώρα. Είναι οι ίδιοι που απέχουν από κάθε πολιτική ή κοινωνική δραστηριότητα. Είναι οι οπαδοί της θεωρίας του «ωχαδερφισμού».

Οι προβληματισμένοι Πολίτες είναι το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής. Και η ευθύνη τους είναι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τεράστια. Είναι αυτοί που σε κάθε περίπτωση καταγγέλλουν όλο το πολιτικό σύστημα, ισοπεδώνουν όλους τους πολιτικούς και ευτελίζουν ή περιφρονούν κάθε προσπάθεια ανατροπής του συστήματος.

Ξεχνώντας ότι με την αποχή τους είναι αυτοί, δηλαδή ο μισός πληθυσμός, που δίνει το δικαίωμα στον άλλο μισό να διαιωνίζει το σύστημα.

Όπως ακριβώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια γίνεται σε σωματεία και συλλόγους. . .

Το παραπάνω άρθρο είναι από το resaltomag, εμείς το αναδημοσιεύουμε, μέσω του blog: "Ας μιλήσουμε επιτέλους!", του φίλου Κωνσταντίνου, γνωστού και ως "kostasxan" ο οποίος επιλέγει από τα καλύτερα άρθρα και μας τα προτείνει.

Σε ευχαριστούμε Κωνσταντίνε και εμείς με τη σειρά μας, αφού τα διαβάσαμε και μας άρεσαν, τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα με τη σειρά μας και στους δικούς μας αναγνώστες:

Εκλογές ζητάει το ΠΑΣΟΚ παραγνωρίζοντας πως μόνο προβλήματα σημαίνει αυτό
Δεν πήραν το μήνυμα οι πολιτικοί


Ο Καραμανλής αποφάσισε πως έχασε τις εκλογές «επικοινωνιακά»Βαθιά νυχτωμένος ο πρωθυπουργός
Βρίσκεται μπροστά στην πόρτα της εξόδου ο Καραμανλής και δείχνει να μην κατανοεί ούτε την πραγματικότητα, αλλά ούτε και την σοβαρότητα του μηνύματος της ανοιχτής παλάμης που εισέπραξε τόσο ο ίδιος, όσο και η παράταξή του.
Έβγαλε το πόρισμα ο πρωθυπουργός της χώρας και δήλωσε πως δεν κάνει καμία αλλαγή προσώπων (εν όψει καλοκαιριού) και πως η μόνη αλλαγή θα είναι στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης!!! Του έφταιξε δηλαδή η επικοινωνία και το ότι δεν μπόρεσε να περάσει τα σωστά μηνύματα στον λαό!!!ν Καραμανλή το μαύρο χάλι της Οικονομίας, δεν του φταίει ότι η χώρα έχει παραδοθεί στους λαθρομετανάστες, δεν του φταίει το έγκλημα που ολοένα και αυξάνεται, δεν του φταίει ο εξευτελισμός της χώρας διεθνώς λόγω ανυπαρξίας ή συνεχών ηττών της εξωτερικής μας πολιτικής, δεν του φταίει η ανασφάλεια των γεωγραφικών συνόρων της χώρας (από Αιγαίο και Θράκη). Δεν βρίσκει κανένα σφάλμα, δεν βρίσκει κανένα ψεγάδι ο κύριος πρωθυπουργός. Γι αυτόν όλα είναι καλά!!! Του φταίει το επικοινωνιακό του επιτελείο…!

ΥΣ: Εμείς στηρίζουμε τις αξιόλογες επιλογές των φίλων bloggers και βάζουμε τα links, κατευθείαν σε αυτούς, όπως εξάλλου πράττουν και οι περισσότεροι από εμάς, εννοώ τους ΜΗ επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Γιατί σκοπός μας, ΔΕΝ είναι να έχουμε πολλές αναγνώσεις μέσω αυτών, αλλά η καλή πληροφορία και άποψη να διαχέεται ελεύθερα και δημιουργικά σε όλους μας, ούτως ώστε να βγαίνει ως ενιαία φωνή προς τα έξω. ΔΕΝ χρειαζόμαστε επιπρόσθετους νόμους και εισαγγελικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις. Αξιολογούμε από μόνοι μας το τι μας αρέσει και τι πρέπει να προωθηθεί στο διαδίκτυο.

ΔΕΝ είναι αυτοσκοπός οι αναρτήσεις, αλλά ανάγκη για σωστή πληροφόρηση και συναντίληψη, μέσα από μία χειραγωγημένη πληροφόρηση των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.

Νάσος.
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.