Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

"Σεβασμός" στα ανθρώπινα δικαιώματα

"Να βοηθήσουμε, αλλά να μη γίνουμε μειονότητα", "η ελληνική πολιτεία έχει διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους [...] θα μπούνε μέσα 12 μήνες και θα καταλάβουνε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι ανεκτική πλέον...", "είναι όλοι αυτοί οι τύποι (οι μετανάστες) που έχουν μεταφέρει βία, εγκληματικότητα, παραβατικότητα...".

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν κατά σειρά στους κους. Μάκη Κουρή (δημοσιογράφο), Πάνο Καμμένο (βουλευτή ΝΔ) και Γιάννη Πρετεντέρη (δημοσιογράφο). Οι δύο πρώτοι εκφέροντας έναν εξαιρετικά αντιφατικό λόγο προσπάθησαν να ακροβατήσουν ανεπιτυχώς ανάμεσα σε μια επίφαση ανθρωπιάς και στην έκφραση της αγανάκτησής τους σαν "γνήσιοι Έλληνες πολίτες" που αγωνιούν για το μέλλον και την "καθαρότητα" αυτού του τόπου. Ο τελευταίος χωρίς καμία επιφύλαξη συνέδεσε με τρόπο άμεσο και ευθύ το σύνολο των λαθρομεταναστών (που είναι εν τέλει τα θύματα και όχι οι θύτες) με την "έκρηξη παραβατικότητας και εγκληματικότητας" που έχει λάβει χώρα. Για άλλη μια φορά τα δελτία ειδήσεων γίνονται πομποί ανεύθυνων λαϊκιστικών απόψεων που το μόνο που μπορεί να πετύχουν είναι να ρίξουν λάδι σε μια ήδη αναμένη και αυαξανόμενη σε ένταση φωτιά. Ως πότε θα είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε ανεύθυνες δηλώσεις δήθεν "αγανάκτησης" ή "ψύχραιμης αντιμετώπισης" από τους πλέον ανίδεους και συνεπώς και επικίνδυνους;

Παρατίθενται αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων των σταθμών ALTER, ANT1, MEGA της 11ης Ιουνίου.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.