Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Διαχρονικές εμπλοκές και Διαπλεκόμενες ιστορίες Μεγαλοσυμφερόντων.


Στη προηγούμενη ανάρτηση σε σχετικό σύνδεσμο, ο Τ.Τέλλογλου με θέμα:
"Ο καφεκόπτης με το ποδήλατο και η ΝΕΣΤΛΕ" συγκεκριμένα έγραψε:

" Ο Γεώργιος Δρίτσας είναι ένας από αυτούς τους εμπόρους «παλιάς κοπής» που διένειμαν τον καφέ με το ποδήλατο. Ο Γιώργος Δρίτσας συγκρούστηκε με την πολυεθνική ΝΕΣΤΛΕ επειδή τον εκτόπισε από την αγορά ελληνικού καφέ.

Η εταιρεία χρησιμοποίησε το μεγάλο μερίδιο που είχε στον στιγμιαίο καφέ (ΝΕΣΚΑΦΕ) για να επιβάλει σε μια σειρά πωλητών και τον ελληνικό καφέ που εμπορεύεται (Λουμίδη). Το 2002 ο Δρίτσας κατήγγειλε τον ελβετικό κολοσσό αλλά επί των ημερών του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ δεν είχε μεγάλη τύχη με τις καταγγελίες του.

Αυτό το αντελήφθη ο καταγγέλλων την περασμένη άνοιξη όταν εκλήθη να μιλήσει σε ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ, του think tank του ΠΑΣΟΚ, για τα καρτέλ στην αγορά, αλλά διάφοροι μεγαλόσχημοι του «Κινήματος» προσπάθησαν να τον εμποδίσουν."

Θυμίζουμε εδώ ότι το ΙΣΤΑΜΕ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στις 30-10-2008 είχε την εν λόγω ημερίδα με θέμα: "Τα Καρτέλ στην Ελλάδα και τρόποι αντιμετώπισής τους" στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο "TITANIA" (Βλέπε εδώ)

Ερωτήματα, αναπάντητα για την ώρα:

Ποιοι είναι αυτοί που προσπάθησαν να τον εμποδίσουν;

Ο ίδιος θα ξέρει ασφαλώς, αλλά το ερώτημα παραμένει ποιοι είναι αυτοί ; και γιατί ΔΕΝ τους κατονομάζει; Έτσι θα ξεκαθαρίσει αυτός ο κόπρος της διαπλοκής;

Ευτυχώς συνεχίζει το δημοσίευμα:

Με παρέμβαση δύο στενών συνεργατών του Γ.Α. Παπανδρέου, των κ. Κοτζιά και Μπαράτση, ο καφεπώλης από την Αρκαδία μίλησε, ζωγραφίζοντας με τα μάλλον πιο «μελανά χρώματα» την εμπειρία του από την αναμέτρηση με τον ελβετικό κολοσσό. Όταν το 2007 ο Γ. Δρίτσας επανήλθε με πρόσθετα στοιχεία στις καταγγελίες του, που είχε κάνει πέντε χρόνια πριν, αναζήτησε νομική υποστήριξη για να υπερασπιστεί τις καταγγελίες του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στη συνέχεια άλλη αιχμή:

Ένας δικηγόρος τού ζήτησε προκαταβολή 100.000 ευρώ για να τον αναλάβει.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα:

Για να αντιμετωπίσει τους καλοπληρωμένους δικηγόρους της πολυεθνικής ο Δρίτσας επιστράτευσε την κόρη του, κατέβηκε με την επιχειρηματολογία που θεωρούσε δίκαια ενώπιον της Επιτροπής και κέρδισε.

Το πρόστιμο που επεβλήθη στη ΝΕΣΤΛΕ είναι από τα υψηλότερα στην ιστορία της ελληνικής επιτροπής ανταγωνισμού. . . (Διαβάστε τη συνέχεια εδώ)

Πόσες φορές διαβάζουμε τέτοιες αναφορές με κινηματογραφικό τέλος;

Είναι η ίδια εντυπωσιακή αυλαία των έργων που το τέλος το αφήνουν για τον θεατή να το σχεδιάσει κατά τα δικά του νομιζόμενα κριτήρια και εμπειρίες.

Εδώ όμως μιλάμε για τον απλό καταναλωτή ο οποίος ΔΕΝ μπορεί να σκεφτεί τρόπους για να κατανοήσει, πως ο μισθός του ή τα εισοδήματα του γενικά μειώνονται αντιστρόφως ανάλογα με τα υπερκέρδη αυτών των ορισμένων επιχειρήσεων, και κατά σύμπτωση, πολυεθνικών ή έστω κάποιων με άρωμα του επονομαζόμενου ΚΑΡΤΕΛ ή έστω κύριε Παπουτσή "των Εναρμονισμένων πρακτικών"

Από πόσα δεινά θα γλιτώναμε . . . αν κάποιος "έδειχνε" αυτούς που μας αδειάζουν ξεδιάντροπα τις τσέπες;

Στην Ελλάδα όλα λειτουργούν στραβά και ανάποδα. Είναι η λογική των ΜΗ καταδοτών!

Όταν καταγγέλλεις τον κλέφτη σου, πιθανόν κάποιοι να σε χαρακτηρίσουν καταδότη, είναι προφανώς όλοι αυτοί που βολεύονται από την ασυδοσία της αγοράς και την ένοχη συναλλαγή με την εκάστοτε εξουσία.

Είναι το εφεύρημα που σε κάνει να νιώθεις τουλάχιστον άβολα όταν ο άλλος σε κλέβει στο ζύγι ". . .για να ζυγίση μια "ελλειπή" μερίδα . . ." που έγραφε στο τελευταίο γράμμα του ο Κώστας Καρυωτάκης αηδιασμένος από τη γραφειοκρατία και τη ζωή του δημόσιου υπάλληλου. Η αηδία γίνεται απόγνωση σε γράμματα που έστελνε σε συγγενείς και φίλους του. (βλέπε εδώ) Τελικά με όλα αυτά γυρίσαμε στην εποχή Καρυωτάκη!!!

Οι ακάλυπτες επιταγές, τα χρέη στις τράπεζες, η ανεργία είναι στη πρώτη διάταξη.

Δεν τα έγραψα αγαπητέ αναγνώστη για να σε μελαγχολήσω, αλλά για να περιγράψω μια σημερινή κατάσταση για την οποία ΔΕΝ έχει βρεθεί η λύση για να μπορέσουμε να αγοράσουμε μία ακέραια μερίδα στη σωστή τιμή. Είναι οι άλλοι που υποβόσκουν και φλερτάρουν με την επόμενη εξουσία που βλέπουν να έρχεται. . .

Είναι μία από τα ίδια και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Το θέμα Δρίτσα είναι σημαντικό για μένα, όπως και όλων των άλλων που τα έχουν βάλλει με τα ΚΑΡΤΕΛ και τη Επιτροπή Ανταγωνισμού για ένα και μοναδικό λόγο :

Ενώ μπορούσαν να διαπλέκουν με τα ΚΑΡΤΕΛ αντίθετα αντιστάθηκαν και πολεμούν μόνοι τους. Είναι ο λόγος που πολλά blog γράφουν υπέρ του τίμιου αγώνα τους.

Παραμένουν ακόμη να ξεκαθαρίσει η νέα κατάσταση που έρχεται, από τα εν δυνάμει νέα λαμόγια που ετοιμάζονται για νέο κύκλο αισχροκέρδειας και νέου πλιάτσικου.

Κύριε πρόεδρε ΔΕΝ ζητάω απαντήσεις . . . ήδη έχω πολλές αναπάντητες επιστολές!!!

Νάσος.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.