Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Γ. Ζορμπάς: Δεν ήταν τυχαία η κατάργηση της Αρχής

Απίστευτη βόμβα από ΖΟΡΜΠΑ:"ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΟΤΑΝ ΕΡΕΥΝΟΥΣΑ ΤΗ SIEMENS"!!! Οι ηθικές αρχές Καραμανλή...καταργούν άλλες Αρχές...
«Κατήργησαν την Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όταν ερευνούσα την υπόθεση Siemens πράγμα το οποίο δεν θεωρώ τυχαίο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής της Αρχής.

Σκοπιμότητα πίσω από την κατάργηση της ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, ενώ ήταν σε εξέλιξη η έρευνα στην υπόθεση της Siemens καταλόγισε ο πρωην εισαγγελέας και επικεφαλής της Αρχής Γιώργος Ζορμπάς σε δηλώσεις του στον Αlpha 98,9.

«Κατήργησαν την Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όταν ερευνούσα την υπόθεση Siemens πράγμα το οποίο δεν θεωρώ τυχαίο», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορμπάς και εξέφρασε την άποψη ότι ο φάκελος της υπόθεσης έπρεπε να είχε πάει στη Βουλή: «Έχω τη νομική άποψη ότι η υπόθεση Siemens θα επρεπε να έχει πάει στη Βουλή και μόνο με βάση τα πρακτικά της δίκης του Μονάχου».

«Υπάρχει -εκτίμησε- μία χρονική τουλάχιστον ολιγωρία της Δικαιοσύνης να περαιώσει μια τέτοια σημαντική υπόθεση. Την κατά προτεραιότητα θα μπορούσαν να την ορίσουν και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπάρχει διάταξη που του δίνει αυτό το δικαίωμα».

«Λίγο περισσότερο ευθύνη στο χειρισμό της υπόθεσης, δεν θα έβλαπτε», σημείωσε ο κ. Ζορμπάς με αφορμή την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε κατά τη διαβίβαση των πληροφοριών για τις κινήσεις Καραβέλα, και πρόσθεσε:

«Ήταν δεδομένη η γνώση πάντων ότι ενεργείται κύρια ανάκριση για μια σημαντικότατη και έχουσα αυξημένο βάρος ποινικού ενδιαφέροντος υπόθεση. Συνεπώς θα επρεπε να αξιολογηθεί με περισσότερη σοβαρότητα και βαρύτητα η άφιξη μιας τέτοιας πληροφορίες και να υπήρχε και πληρέστερη ενημέρωση περί της ανάγκης διασφαλίσεως ταχύτητος και περαιώσεως της πληροφορίας που περιήλθε στο αρμόδιο υπουργείο».

«Προφανής λόγος ακυρότητας όλης της ανάκρισης»

Αναφερόμενος εξάλλου στην άρνηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών να παραδοθεί η δικογραφία στους δύο κατηγορούμενους Γ. Σκαρπέλη και Ηλία Γεωργίου, ο κ. Ζορμπάς υποστήριξε πως η στάση του δικαστικού λειτουργού υποκρύπτει σκοπιμότητες, καθώς είναι προφανές ότι δεν επιθυμεί να αποδεσμεύσει σημαντικού ενδιαφέροντος στοιχεία τα οποία περιέχονται στη δικογραφία και εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η στάση συνιστά προφανή λόγο ακυρότητας όλης της ανάκρισης.

«Στα υπερασπιστηκά καθήκοντα του κατηγορουμένου το άρθρο 101 της Ποινικής Δικονομίας περιλαμβάνεται και το δικαίωμα του κατηγορουμένου να ζητήσει αντίγραφα όλων των έγγραφων στοιχείων της δικογραφίας. Όλοι οι θεωρητικοί που έχουν γράψει ποινική Δικονομία στηριζόμενοι και στο γράμμα της διατάξεως, λένε ότι η παραβίαση αυτής της υποχρεώσεως, που είναι δεσμευτική για τον ανακριτή - δεν έχει δικαίωμα ο ανακριτής να δίνει αντίγραφα, έχει υποχρέωση- αφορά το σύνολο των εγγράφων στοιχείων της δικογραφίας. Παραβίαση αυτής της υποχρέωσης, που αφορά στα κατοχυρωμένα δικαιώματα του κατηγορουμένου, επάγεται απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας. Απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας. Αυτά τα λέει η ποινική Δικονομία και δεν αμφισβητούνται αυτά τα πράγματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γ. Ζορμπάς. «Αυτά που λέω είναι σαφή, δεν είναι απόψεις ή εκτιμήσεις. Είναι γνώσεις της Ποινικής Δικονομίας ... Η δικογραφία είναι μία, η ανάκριση είναι μία ενιαία και ο νόμος ομιλεί περί υποχρεώσεως χορηγήσεως όλων των εγγράφων στοιχείων της δικογραφίας», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας ασυνήθιστη την εν λόγω τακτική: «Εγώ πρώτη φορά την ακούω. Η εμπειρία μου η εισαγγελική τόσα χρόνια πρώτη φορά αντιμετώπισε αυτό το φαινόμενο». «Την εξήγηση (για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε) θα την δώσει ο κ. ανακριτής στον ενεργούντα την προδικαστική έρευνα. Το δημόσιο ενδιαφέρον ευλόγως υπάρχει γιατί εδώ δημιουργείται ένα προηγούμενο με πιθανά πολλά επακόλουθα και επόμενα. Αυτά δεν είναι δικονομικώς σωστά», υπογράμμισε ο πρώην δικαστικός.

Σχολιάζοντας τέλος, τα χθεσινοβραδινά εντάλματα σύλληψης κατά μελών της οικογένειας Καραβέλα, ο κ. Ζορμπάς αναρωτήθηκε αν έχουν εκδοθεί παρόμοια εντάλματα για την οικογένεια Χριστοφοράκου. (Πηγή: naftemporiki)

Σχόλιο: «Η υπόθεση Siemens θα έπρεπε να έχει πάει στη Βουλή»!!!
Γιατί ΔΕΝ πήγε;
Αυτοί που έστησαν τη "χούντα" Καραμανλή με των αλήστου μνήμης εποχών του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν"!!! θα λογοδοτήσουν σε ειδικό δικαστήριο; ή θα απολαμβάνουν ειδικής μεταχείρισης;

Το έγκλημα αυτό της εκτροπής των θεσμών είναι ΔΙΑΡΚΕΣ και κρατάει 5 συναπτά έτη. ΔΕΝ θα το κάνει και αυτό ο ανεψιός στιγμιαίο . . . λες και είναι καφές φραπέ.

ΝΖ
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.