Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Ανδρέας Παπανδρέου: "Η Ελλάδα στους Έλληνες".



Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου (5 Φεβρουαρίου 191923 Ιουνίου 1996) ήταν έλληνας πολιτικός, πρόεδρος και ιδρυτής του ΠΑΚ και αργότερα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του οποίου η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση». Διατέλεσε πρωθυπουργός τις περιόδους 1981-1989 και 1993-1996. Ήταν γιος του επίσης πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος ήταν γνωστός και ως «Γέρος της Δημοκρατίας». Μητέρα του ήταν η Σοφία Μινέικο. O γιος του Γεώργιος Παπανδρέου (νεότερος) είναι από το 2004 έως σήμερα πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Πίνακας περιεχομένων


Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση - Δημοκρατική διαδικασία

Ο Μεγάλος Ελύτης όταν έγραφε στην εποχή του, το : " . . . Δεν λυπάμαι τους ποιητές που μείνανε χωρίς κοινό... Λυπάμαι το κοινό που έμεινε χωρίς ποιητές. . ." ίσως να ΜΗΝ είχε συνειδητοποιήσει το πόσο μας λείπουν αυτοί οι ποιητές σήμερα για να μας δείξουν το δρόμο:
«Εδώ και τώρα ΑΠ-αλλαγή» . . . «Η Ελλάδα στους Έλληνες»

Ο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ" επισημαίνει αυτή την έλλειψη στον υπότιτλο του με τη σημείωση :
"Αγωνίζομαι για την Ελλάδα που μου Αξίζει".

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.