Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Τί είχες Κώστα, τί είχα πάντα

.
Το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο- αποτέλεσμα της εκλογικής ήττας της ΝΔ- αναλώθηκε για άλλη μια φορά σε γενικολογίες και χιλιοειπωμένες θέσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε πάλι για εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλαγή στάσης και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Ο Δήμος Βερύκιος τονίζει την δεξιά στροφή στην πολιτική του κυβερνώντος κόμματος, ενώ αναφέρεται και στην ανακοίνωση του κου Μεϊμαράκη περί μείωσης της θητείας στον στρατό ξηράς. Στο ALTER ο Ν. Χατζηνικολάου πέραν της δεξιάς στροφής που προμηνύεται στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης, στέκεται στο ότι κορυφαίοι υπουργοί δήλωσαν ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα νέο, επαναλαμβάνοντας χιλιοειπωμένες παραινέσεις για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και σκληρή δουλειά. Μάλιστα οι δηλώσεις αυτές-όπως μεταφέρονται από τον κο Χατζηνικολάου- μαρτυρούν δυσαρέσκεια αυτών των κορυφαίων στελεχών και κάνουν λόγο για έλλειψη ουσιαστικής δράσης εκ μέρους του πρωθυπουργού. Ο ΑΝΤ1 κάνει λόγο για επαναλήψεις του πρωθυπουργού που προκάλεσε αμηχανία στα στελέχη της παράταξής του, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο φιλοξενεί στο κεντρικό του δελτίο ο σταθμός, δηλώνει ότι περιμένει περισσότερα από τον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε δυνατό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος. Ο Γ. Πρετεντέρης στο MEGA κάνει λόγο για εθιμοτυπική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου γεμάτη γενικότητες εκ μέρους του πρωθυπουργού. Στην ανεπάρκεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού αναφέρεται και η Μαρία Σπυράκη βασιζόμενη σε δηλώσεις πέντε υπουργών.

Σε αντίθετη γραμμή η ΝΕΤ- βασιζόμενη και αυτή σε δηλώσεις μέλους του υπουργικού συμβουλίου- έκανε λόγο για τελευταία προειδοποίηση Καραμανλή και προετοιμασία για δραστικές αλλαγές ακόμα και εντός του καλοκαιριού, παρουσιάζοντας-σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κανάλια- ένα κλίμα έντονης κινητοποίησης. Παράλληλα σχολιάζοντας την κινητικότητα της κυβέρνησης σε θέματα ασφάλειας (κάτι που οι υπόλοιποι σταθμοί συσχέτισαν με το ΛΑ.Ο.Σ.), η ΝΕΤ κάνει αναφορά σε μήνυμα πανευρωπαϊκής εμβέλειας που αφουγκράστηκε η κυβέρνηση. Για άλλη μια φορά ο δημόσιος σταθμός ακολουθεί το μοναχικό δρόμο της υπεράσπισης του προφίλ της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Παρατίθενται αποσπάσματα των δελτίων των σταθμών ALPHA, ALTER, ANT1, MEGA, NET της 9ης Ιουνίου. (newstime)

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.