Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Επί του πιεστηρίου.


Οι τελευταίες εκτιμήσεις των κομμάτων και των δημοσκόπων.
Πιθανές μεγάλες εκπλήξεις. Οι αναποφάσιστοι κρατούν τα κομματικά επιτελεία σε συναγερμό. Οι διαφορές δεν έχουν «κλειδώσει» και το αποτέλεσμα είναι ακόμα ανοιχτό.


Η ψαλίδα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ άρχισε να αυξάνει σημαντικά από την Τετάρτη, καθώς η υπόθεση Ζήμενς και η σύλληψη των παιδιών του φυγόδικου, επηρέασαν πολύ αρνητικά τους αναποφάσιστους, και πολλοί αντελήφθησαν ότι, «η κυβέρνηση άνοιξε τα αεροδρόμια για να κλείσει στόματα».

Η ΝΔ παρουσιάζει σημάδια μεγαλύτερης αποσυσπείρωσης και στόχος της Ρηγίλλης είναι πλέον να συγκρατηθούν πάνω από το όριο του 30%. Η διαφορά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι τώρα πάνω από 5 μονάδες και μπορεί να εκτιναχθεί ως τις 7.

Το ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσει από 34-37% ανάλογα με την αποχή και την τοποθέτηση των αναποφάσιστων, με πιθανότερο κάτι πάνω από 36%.

Το ΚΚΕ θα πάρει πάνω από 500.000 ψήφους και ποσοστό 8-9,5%

Ο ΛΑΟΣ θα κινηθεί μεταξύ 5-6% με τάση ανόδου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεταξύ 4,3 % και 5,7% και οι οικολόγοι-Αλαφουζικοί είναι στο 4% με πτωτική τάση.

Τα μικρά κόμματα είναι μεταξύ 3,5-6%.

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν γύρω στο 7 % γεγονός που αφήνει περιθώρια για μεγάλες ανατροπές μπροστά στην κάλπη.

Προσοχή. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα ανοιχτό!!!!

Υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα, η ΝΔ να κινηθεί μεταξύ 27,5-29%.Ο ΛΑΟΣ μπορεί να κινηθεί προς το 7%+,οι Οικολόγοι –Αλαφουζικοί μπορεί να πέσουν κάτω από το 3% και το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, μπορεί να πιάσει το 3% καθώς παρουσιάζει ανοδική τάση.


Δελτιο11

Στις πέντε μονάδες αυξήθηκε η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για το τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την Καθημερινή.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Ιουνίου σε δείγμα 1001 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου, όπου δεν περιλαμβάνεται η αποχή και οι αρνήσεις, η έρευνα δίνει 37% στο ΠΑΣΟΚ και 32% στη Νέα Δημοκρατία.
Το ΚΚΕ και οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν από 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, ο ΛΑΟΣ 5% και οι λοιποί σχηματισμοί βρίσκονται στο 6%.
Η αναγωγή δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει οκτώ ευρωβουλευτές, η ΝΔ επτά, ΚΚΕ, Οικολόγοι και ΣΥΡΙΖΑ από δυό και ο ΛΑΟΣ έναν ευρωβουλευτή.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο, το 6ο κύμα της δημοσκόπησης το ΠΑΣΟΚ αύξάνει τα ποσοστά του κατά 5% και η Νέα Δημοκρατία κατά 3,5%.

ΥΓ.Ο Αλαφούζος βάζει καπέλο 3% στους οικολόγους του για να κρατήσει την "έλπίδα" ζωντανή.Η αυξηση των ποσοστών της ΝΔ δεν ισχύει μετα την 3η Ιουνίου. (Δελτίο των 11)
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.