Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Υπάρχουν και άλλες λέξεις και άλλος τρόπος να πεις τα ίδια πράγματα:

Έξεστι Παγκάλω ασχημονείν








"
Για μια ακόμα φορά έξεστι πάγκαλος ασχημονείν.

Είπε χθες σε ραδιοφωνική εκπομπή:




«Είναι ρεμάλια αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν για χαβαλέ».
Δηλαδή κατά Πάγκαλον ο μισοί Ελληνες είναι ρεμάλια.

"Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι..."


ΣΧΟΛΙΟ:
Κάποιος να τον μαζέψει, υπάρχει;
Αρκετά με αυτά που έχουμε ακούσει από αυτό το "παχύδερμο της πολιτικής" που νομίζει ότι η αλαζονεία και η αμετροέπεια του είναι πολιτικός λόγος.

Ευτυχώς χθες ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, άμβλυνε λίγο την οργή των ψηφοφόρων του κινήματος με το παρακάτω διάλογο (ana-mpa):

ΕΙΡ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε εκπρόσωπε, είπατε ότι στόχος σας είναι να μιλήσετε σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και μεταξύ αυτών και σε όσους επέλεξαν να απέχουν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Δηλώσεις του τύπου «όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν για πλάκα, είναι ρεμάλια» βοηθούν αυτή την προσέγγιση που κάνετε με τους πολίτες;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Είπα πολύ καθαρά: «σε όσους επέλεξαν να απέχουν, για να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα στα κόμματα». Γιατί προφανώς υπάρχει και κόσμος ο οποίος επέλεξε να απέχει, διότι δεν θεώρησε ότι διακυβεύεται κάτι, διότι προτίμησε το τριήμερο. Αυτή είναι μια επιλογή.

Εγώ λέω ότι, για όσους συνειδητά απείχαν, διότι θέλησαν να πουν κάτι, τα πολιτικά κόμματα θα κάνουν τεράστιο λάθος αν δεν τους ακούσουν. Και εμείς, δεν θα το κάνουμε αυτό το λάθος.

ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν επειδή δεν ήθελαν, για λόγους χαβαλέ, είναι ρεμάλια;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αυτοί οι οποίοι δεν πήγαν να ψηφίσουν, επειδή δεν ήθελαν ή για λόγους τριημέρου, δεν θα επαναλάβω τη λέξη σας, υποθέτουμε και ελπίζουμε ότι θα ψηφίσουν στις επόμενες εθνικές εκλογές.

ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Αυτό δεν είναι απάντηση σε αυτό που ρώτησα. Ρωτώ αν είναι ρεμάλια.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Θα μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω τις δικές μου λέξεις.

ΑΓΓ. ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Εντάξει. Εσείς καλύπτετε αυτή τη θέση που εξέφρασε κορυφαίο στέλεχός σας, ότι είναι ρεμάλια; Σας εκφράζει ως ΠΑΣΟΚ ή είναι προσωπική του άποψη;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Εκφράστηκα απολύτως και θα μείνω σε αυτά, τα οποία έχω πει εγώ.

Υπάρχουν και άλλες λέξεις και άλλος τρόπος να πεις τα ίδια πράγματα, αλλά είπαμε κάποιος πρέπει να βάλει τέλος σε αυτά ... πριν και κάποιοι δεδομένοι πάψουμε να είμαστε δεδομένοι με αυτά που ακούμε και βλέπουμε. . .

Νάσος.
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.