Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Μεταναστεύουν "λάθρα" οι Συριζά-νοι του ΣΥΝ. ... μάλλον κατά Ιπποκράτους μεριά!!!


Οι εξελίξεις σε ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ:
Ομάδα καλεί σε αποχώρηση από ΣΥΝ-Κουμουνδούρου

Σε μια καινούργια εξέλιξη, ομάδα μελών προτρέπει μέσα από την "Αυγή" τα μέλη του ΣΥΝ να αποχωρήσουν μαζικά από το κόμμα. Στρέφοντας τα κύρια πυρά της κατά των ανανεωτικών, η ομάδα καλεί σε ένα είδος πολιτιστικής επανάστασης ενάντια "στο ιδιότυπο κράτος της κομματικής γραφειοκρατίας της Κουμουνδούρου", θέση που εκφράζει και απόψεις του Αλ. Τσίπρα. (TVxs)

Το κείμενο στην "Αυγή" κατηγορεί και την ηγεσία του ΣΥΝ για δειλία και ατολμία. Αλλά η κριτική στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και στον παραγοντισμό στελεχών όλων των τάσεων συμπίμπτει με ανάλογες διαπιστώσεις που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΝ για τα φαινόμενα δυσλειτουργίας και ακινησίας μέσα στο κόμμα, ανεξάρτητα μάλιστα από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εισήγηση που έκανε χθες (Σάββατο) ο Αλ. Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού διαφαίνεται η άποψη ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς οφείλεται περισσότερο σε προβλήματα οργάνωσης και κομματικής συνοχής παρά στην πολιτική του. "Το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ, πρέπει να ιδωθεί ως ευκαιρία, για σοβαρή ενασχόληση με χρόνιες δυσλειτουργίες στο κόμμα". Παρόμοια αντίληψη διαπνέει και το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην "Αυγή" και έχει ως εξής:

Σύντροφοι και συντρόφισσες μέλη του Συνασπισμού.

Γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει μέσα στο κόμμα μας. Aς δούμε την αλήθεια κατάματα:

-Έχουμε ένα σωστό πολιτικό πρόγραμμα ψηφισμένο απο το 75 και το 85 τοις εκατό των τελευταίων συνεδρίων με κύριο άξονα την ενότητα της αριστεράς και τον αγώνα για την ανατροπή του νεο-φιλελευθερισμού.

-Έχουμε την Ανανεωτική Πτέρυγα που υπονομεύει διαρκώς αυτό το πρόγραμμα και επιθυμεί την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκoρύφωμα της διαλυτικής δράσης της Ανανεωτικής Πτέρυγας ήταν η ανοιχτή πριμοδότηση των Ο-Π και του ΠΑΣΟΚ απο μεσαία και τοπικά στελέχη της, την ίδια στιγμή που η ηγεσία της δήλωνε πειθαρχία στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

-Πέρα απο το πρόβλημα ηθικής και δεοντολογίας που εγείρει η στάση της Ανανεωτικής Πτέρυγας, έχουμε και την αλλοίωση των χαρακτηριστικών του κόμματος μέσα από την πέρα από κάθε μέτρο συναλλαγή των ανανεωτικών με καθεστωτικά ΜΜΕ και γνωστούς τηλε-εισαγγελείς μεγαλοδημοσιογράφους, με σκοπό να προβάλουν τις θέσεις τους και να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Εκτός όμως απο τους ανανεωτικούς, έχουμε και μια «δειλή, μοιραία κι άβουλη αντάμα» αριστερή πλειοψηφία και ηγεσία, που δεν εφαρμόζει αποφάσεις, που συμβιβάζεται με τους ανανεωτικούς, που δέχεται να κάνει κωλοτούμπες για τον Δεκέμβρη, να συναντήσει τον Βαρδινογιάννη για τον Βοτανικό κ.λπ., για να μην δείξει οτι είμαστε αντι-συστημική δύναμη, και συντηρεί ένα μοίρασμα θέσεων και προμαχώνων μέσα στο ιδιότυπο κράτος της κομματικής γραφειοκρατίας της Κουμουνδούρου, περιφρονώντας τους χιλιάδες αριστερούς και αριστερές, μέλη του κόμματος που στη συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζουν την αντικαπιταλιστική και αριστερή στρατηγική και βλέπουν τις οργανώσεις τους να μη λειτουργούν, και στα media να εκπροσωπούνται απο τους ανανεωτές!

-Έχουμε και τις αριστερές τάσεις (Αριστερό Ρεύμα, Κοκκινοπράσινο Δίκτυο και Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση) που στην ουσία δεν κάνουν απολύτως τίποτα (με μεγαλύτερη την ευθύνη του Ρεύματος) για να αντιστρέψουν την κατάσταση, παρα μόνον συντηρούν έστω και ακούσια (αφού τίποτα δεν γίνεται και κανείς δεν συγκρούεται με κανέναν, παρα μόνον καταγράφουν δυνάμεις) τον παραγοντισμό, ερήμην των μελών του κόμματος που δεν συμμετέχουν σε τάσεις και κογκλάβια. Καλούμε την «Πρωτοβουλία» και το «Κοκκινοπράσινο», που κατα καιρούς έχουν αγγίξει όλα αυτά τα ζητήματα, να συνταχτούν μαζί μας.

Καλούμε τον σύντροφο πρόεδρο να μας απαντήσει:

Πώς είναι δυνατόν να θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα και να μήν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα μέσα στο κόμμα μας;

Ποιος θα μας πιστέψει;

Επειδή θεωρούμε την κατάσταση στον Συνασπισμό μή αναστρέψιμη και ό,τι βλάπτει σοβαρά την υγεία κάθε υγιούς αριστερού, αλλα και κυρίως οτι θέτει σε κίνδυνο το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ:

Καλούμε όλους και όλες τις αριστερές και τους αριστερούς να αποχωρήσουμε μαζικά απο τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και να αφήσουμε τα κλειδιά, τα εικονίσματα και τα γραφεία της Κουμουνδούρου στους ανανεωτικούς. Έτσι κι αλλιώς αυτοί δηλώνουν οτι θα φύγουν τελευταίοι! (Όταν θα έχουν διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ).

Ας φύγουμε εμείς λοιπόν! Ας αλώσουν το «κόμμα» οι ανανεωτικοί κι ας κάνουν μόνοι τους ό,τι θέλουν. Όχι όμως να πάμε σπίτι μας (εκεί που ήμασταν έτσι κι αλλιώς τα πέτρινα χρόνια της ανανεωτικής ηγεμονίας στον ΣΥΝ) αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ, τη νέα μεγάλη ελπίδα της αριστεράς.

Προτείνουμε τη συγκρότηση μιας νέας συλλογικότητας Αριστερών - Αντικαπιταλιστών - μη δογματικών κομμουνιστών και ελευθεριακών, που σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Αυτή η νέα συλλογικότητα θα εμφορείται απο τις αρχές της αυτο-οργάνωσης της οριζόντιας δομής και της απουσίας γραφειοκρατικών μηχανισμών, παραγόντων και αρχηγών, και θα λειτουργεί σαν αυτόνομη Συνιστώσα ή ομάδα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ! Όσοι δεν έκαναν κωλοτούμπες τον Δεκέμβρη ξέρουν πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάμε και ξέρουν επίσης ότι είναι ρεαλιστικό να γίνει, αρκεί να το αποφασίσουμε και να το πιστέψουμε.

Θέλουμε αυτή τη νέα συνιστώσα ή ομάδα να λειτουργήσει ως προωθητική δύναμη για την ανασυγκρότηση και οργανωτική αυτοτέλεια του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα και με τις επιθυμίες των ανένταχτων συντρόφων και της πρωτοβουλίας του 2ου κύματος και ύστερα να απορροφηθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και να διαλυθεί. Αριστερά χωρίς δημοκρατία και συμμετοχή δεν είναι αριστερά. Εμπρός για την αυτο-οργάνωση όλων των αριστερών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι συμφωνούν με τo παραπάνω κείμενο, για να το υπογράψουν και για παραπέρα συντονισμό, ας επικοινωνήσουν με τον σ. Γιάννη Κυριακάκη: i.kyriakakis@gmail.com

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.