Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ακυρώθηκε ο νόμος του Σαρκοζί για την πειρατεία στο Διαδίκτυο

Όργανο που επιβλέπει τη νομιμότητα των εθνικών νομοθετημάτων, το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας απέρριψε την Τετάρτη τη βασική διάταξη του νομοσχεδίου κατά του παράνομου «κατεβάσματος» μουσικής και ταινιών από το Διαδίκτυο.

Το σχέδιο νόμου είχε αρχικά εγκριθεί - τον προηγούμενο μήνα - και προέβλεπε τη διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο των υπότροπων, χωρίς να απαιτείται δικαστική εντολή.

Η απόφαση αποτελεί κόλαφο κατά της κυβέρνησης και του Νικολά Σαρκοζί, η οποία υπερασπίστηκε με θέρμη την ψήφιση του νόμου, τον οποίο επέκρινε ως καταπάτηση των ελευθεριών η αριστερή αντιπολίτευση.

Το Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι η ελευθερία στην επικοινωνία και στην έκφραση, που απορρέει από τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, προβλέπει «τη γενικευμένη ανάπτυξη του Διαδικτύου» και την «ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στις δικτυακές επικοινωνιακές υπηρεσίες».

Παράλληλα, κρίνει ότι η κατάργηση της σύνδεσης δεν μπορεί να αποφασισθεί παρά μόνο από τους δικαστές και όχι απλώς από μία διοικητική αρχή.

Το Συνταγματικό Συμβούλιο γνωμοδότησε έπειτα από την προσφυγή που κατέθεσαν στις 19 Μαΐου σοσιαλιστές βουλευτές, που ζήτησαν να ακυρωθεί ο νόμος και να προστατευθεί η δημιουργία στο Ίντερνετ...

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.