Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Τέλος προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές.

Μαίρη Παραπονιάρη VOAnews

EU flag outside European Commission's Berlaymont building

Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική περίοδος για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής 7 Ιουνίου. Σε όλα τα κράτη μέλη η ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντιμετωπίζεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, με ψυχραιμία σχεδόν με αδιαφορία και με προβλέψεις ότι η αποχή θα φθάσει στο σύ
νολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 50%.


Ήδη στην Ολλανδία, που ψήφισε την Πέμπτη, η προσέλευση των ψηφοφόρων έφθασε μόλις το 22%.

Στην Ελλάδα, αντίθετα το πολιτικό κλίμα εξακολουθεί να είναι εκρηκτικό. Οι αρχηγοί όλων των κομμάτων σε απόλυτη και έντονη αντιπαράθεση, ανταλλάσσουν καθημερινά πυρά στις ομιλίες τους σε θέματα καθαρά εθνικού ενδιαφέροντος, με επικρίσεις και κατηγορίες για σκάνδαλα, με βροχή δημοσκοπήσεων και με τηλεοπτικά σπότ και μηνύματα που κάθε άλλο παρά την Ευρώπη τα προβλήματά και τις πολιτικές της αφορούν.

Το σύνθημα εξ αρχής από τις αντιπολιτευτικές δυνάμεις οτι τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών θα επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και θα αποτελέσουν και τον καθρέφτη των προσεχών εθνικών εκλογών, ανέβασε πολύ το θερμόμετρο και την ένταση που αναμένεται να κορυφωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Εικοσιεφτά κόμματα θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων και μάλιστα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις την έκπληξη κάνει το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων που εμφανίζεται τρίτο μετά το ΠΑΣΟΚ που προηγείται και την Νέα Δημοκρατία.

Το ποσοστό των Πρασίνων φθάνει το 7%. Βέβαια από τις δημοσκοπήσεις δεν εμφανίζεται μόνο η δύναμη των κομμάτων αλλά και η πρόθεση των εκλογέων να ψηφίσουν. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ λοιπόν, ένας στους δύο Έλληνες δεν θέλει να πάει να ψηφίσει, κυρίως απο απογοήτευση, αλλά και το εορταστικό τριήμερο της Πεντηκοστής και οι 35 βαθμοί Κελσίου είναι ένας λόγος που θα οδηγήσει τον κόσμο στις παραλίες.

Ετσι όλοι μιλούν για μεγάλη αποχή και οι πολιτικές δυνάμεις καλούν τους νέους περισσότερο να δείξουν με την ψήφο τους την δύναμή τους.

Η Ελλάδα μαζί με την Ιρλανδία είχαν πάντα την μικρότερη αποχή. Τώρα με την οικονομική και πολιτική κρίση κανείς δεν μπορεί πραγματικά να προβλέψει…

Η Κυριακή θα το δείξει...

Σχόλιο: Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ που της Μαίρης Παραπονιάρη. Πολλά ακούγονται και πολλά άλλα μας κάνουν να ανησυχούμε.

Αυτό που είναι βέβαιο για μας, είναι η μεθόδευση από σκοτεινά κέντρα, ντόπια και ξένα, κυρίως ντόπια συμφέροντα, να περιοριστεί η νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Το ξαναζήσαμε αυτό στις βουλευτικές εκλογές τ0υ 2007, όταν όλη η Ελλάδα καιγόταν από πύρινες φωνές στα δάση και τα σκάνδαλα τα οποία ο Έλληνας ψηφοφόρος τα θεώρησε ότι μπορεί να συμψηφιστούν με προηγούμενες άστοχες ενέργειες των κυβερνήσεων Σημίτη. Αμέσως μετά κατάλαβε ότι η Δεξιά τον κορόιδεψε και έβαλε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη του.

Σήμερα όλοι οι Έλληνες έχουμε διαπιστώσει, ακόμη και οι ψηφοφόροι της ΝΔ ότι το πράγμα ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ καθώς επίσης ότι η 5ετία Καραμανλισμού μας έφερε πολλές θέσεις πίσω στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι.

Αυτό που θα μείνει είναι μία πικρία για τις χαμένες προσδοκίες, για όλα εκείνα που του υποσχέθηκε και ΔΕΝ έπραξε. Για τη "καθημερινότητά" του και την "ασφάλεια του πολίτη". Τώρα ξέρει ότι είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης χωρίς λόγο και παρουσία σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζει ότι είναι ο πιο φτωχός αλλά πληρώνει ακριβότερα όλα τα απαραίτητα αγαθά για να ζήσει. Έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για το τόπο και τα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά πάνω από όλα όμως είναι η κυβέρνηση που τον έκανε να χάσει το χαμόγελο και τον ενδιαφέρον για τη πολιτική.

Ακούστηκαν πολλά αυτές τις ημέρες . . . αλλά ακόμη περισσότερα είναι αυτά που θα εξηγηθούν μετά τη Κυριακή των εκλογών . . . φτάνουν πολλά μηνύματα σε μας και τα φιλτράρουμε όσο μπορούμε με διασταυρώσεις άλλων στοιχείων. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ τούτη την ώρα επιχειρείται να "ψαλιδιστεί". Είναι η Μεγάλη πρόταση αλλαγής και απαλλαγής από αυτό το άθλιο "Μεγάλο Φαγοπότι" της Δεξιάς και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Για μας αυτό που επιχειρείται είναι μία υπονόμευση από τα μέσα του ΠΑΣΟΚ.

Πολλά τα μηνύματα από φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Περιμένουμε να μας αποστείλουν μία ανακοίνωση που να ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Εμείς λέμε και θα υποστηρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολυσυλλεκτικό και συλλογικό κόμμα το οποίο βασίζεται σε αρχές και θέσεις. Η κάθε προσωπική φιλοδοξία είναι επιτρεπτή και ανεκτή όταν εγείρεται και κοινοποιείται στη σωστή της ώρα. Όλα τα άλλα καταγράφονται και αξιολογούνται και ο καθένας μας κρίνει και κρίνεται.

Αυτή τη κρίσιμη μάχη το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται τη επιβεβαίωση της "Εύθραυστης Ενότητας" σε συμπαγή και αποφασιστική συστράτευση για τη πορεία της Νίκης προς τις Εθνικές Εκλογές. Όχι με τα πρόσωπα αλλά με συλλογικότητα και προσφορά από όλα τα στελέχη.

Εμείς ως ιστοχώρος κάνουμε έκκληση ... αυτοί ξέρουν, εμείς τους καταλαβαίνουμε αλλά ΔΕΝ θα τους χαριστούμε.

Νάσος

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.