Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Εχασαν τον Καραβέλα, έπιασαν την κόρη του!

Τους ξέφυγε ο Χρήστος Καραβέλας και διέταξαν τη σύλληψη των τριών παιδιών του και της συζύγου του. Σε εκδικητικά (κατά γενική ομολογία του δικαστικού και νομικού κόσμου) εντάλματα σύλληψης σε βάρος μελών της οικογένειας του κατηγορούμενου για τα μαύρα ταμεία της Siemens Χρ. Καραβέλα, ο οποίος δεν προσήλθε να απολογηθεί και είναι πλέον καταζητούμενος, προχώρησε χθες ο 4ος ειδικός ανακριτής της Αθήνας Νίκος Ζαγοριανός.

Χρ. Καραβέλας (η φωτογρ. από τηλεοπτική εκπομπή) Χρ. Καραβέλας (η φωτογρ. από τηλεοπτική εκπομπή) Εντάλματα

Ο ανακριτής που, όπως καταγγέλλεται από συνηγόρους υπεράσπισης κατηγορουμένων, και όχι μόνο, έχει χάσει κάθε έλεγχο της υπόθεσης -κατέστησε κατηγορούμενες τις τρεις κόρες και τη σύζυγο του Χρ. Καραβέλα και εξέδωσε μαζί με τον εισαγγελέα εντάλματα σύλληψης εις βάρος τους. Το 5ο μέλος της οικογένειας, ο γιος του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, τη γλίτωσε γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ακόμα ενηλικιωθεί.

Η κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αποδίδει στις κόρες και τη σύζυγο του Χρ. Καραβέλα ο ανακριτής επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 χρόνια και αφορά μεταβιβάσεις περιουσιακών του στοιχείων στα παιδιά του, ενώ η γυναίκα του φέρεται να εμπλέκεται ως συνδικαιούχος σε τραπεζικούς του λογαριασμούς. Σε εκτέλεση των ενταλμάτων συνελήφθη έπειτα από παρακολούθηση αργά χθες το βράδυ πρώτη η 22χρονη κόρη του Χρ. Καραβέλα, η οποία κρατούνταν επί ώρες σε περιπολικό έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Εκάλη, καθώς οι αστυνομικοί περίμεναν να εμφανιστούν και οι υπόλοιποι καταζητούμενοι. Οπως μάλιστα έγινε γνωστό, γύρω στις 11.30 το βράδυ η Αστυνομία, παρουσία και εισαγγελέα, εισέβαλε στο σπίτι για να διενεργήσει έρευνα.

Εμβρόντητος από αυτή την εξέλιξη ο συνήγορος του Χρ. Καραβέλα, Ι. Μαρκουλάκος, χαρακτήρισε την πράξη αυτή του ανακριτή ως παραλογισμό που γίνεται «για λόγους εντυπωσιασμού». «Δεν μπορεί να φυλακίζονται, τόνισε, παιδιά 22 και 23 ετών γιατί ο πατέρας τους τους αγόρασε ένα σπίτι ή τους έδωσε κάποια χρήματα και θα πρέπει να καταστούν ένοχα».

Συνδικαιούχος

Η σύζυγος του Χρ. Καραβέλα, Μάρθα, 63 ετών οφθαλμίατρος, εμφανίζεται ως συνδικαιούχος στους επίμαχους λογαριασμούς της Barclays Λονδίνου και της Bank Len Ζυρίχης, στους οποίους, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχουν εισρεύσει εκατομμύρια μάρκα από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Η μητέρα και τα τέσσερα παιδιά (Αλεξία, Χρυσάνθη-Βαλεντίνη, Φοίβη, από 22 έως 26 ετών) καθώς και ο ανήλικος Ρ. εμφανίζονται και ως συνδικαιούχοι στον λογαριασμό του Χρ. Καραβέλα στην HSBC Αθήνας. Πάντως, η αιφνίδια επέκταση της κατηγορίας της νομιμοποίησης εσόδων και στην οικογένεια εστιάζεται νομικά στις δωρεές ακινήτων του πατέρα προς τα παιδιά και το ένταλμα χαρακτηρίζει άπαντες ως ύποπτους φυγής.

Πάντως χθες φημολογούνταν πως το μπαράζ των διώξεων ενδέχεται να επεκταθεί σήμερα και προς τον νομικό συμπαραστάτη της οικογένειας, εξαιτίας δηλώσεών του. Ο τελευταίος χθες δήλωνε, πάντως, πως είχε απαιτήσει από όλα τα μέλη της οικογένειας να εμφανιστούν σήμερα ενώπιον του ανακριτή. Αγνωστο είναι πώς θα αντιδράσει ο Χρ. Καραβέλας, ο ο οποίος γνωρίζει πολλά για τη διακίνηση πολιτικού χρήματος της Siemens.*


Αλέξης Τσίπρας: Μας φτύνουν μπροστά στα μάτια μας

2-6-2009 10-14-32 πμ

«Καραμπινάτη συναλλαγή» η φυγή Χριστοφοράκου - Καραβέλα
Κάλεσε τους πολίτες να «βουλιάξουν» Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
Η Δικαιοσύνη είναι αποτελεσματική όταν έχει απέναντί της δεκαεξάχρονους, όταν όμως βρεθούν σ' εκείνη τη θέση τα «μεγάλα κεφάλια» της υπόθεσης Siemens, οι πόρτες είναι ανοιχτές, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τις ευρωεκλογές. «Μας φτύνουν μπροστά στα μάτια μας και πρέπει να τιμωρηθούν», πρόσθεσε, καλώντας το λαό να προσέλθει μαζικά στις κάλπες την Κυριακή και να δείξει ότι δεν θα ανεχθεί άλλο αυτή την κοροϊδία.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια καραμπινάτη συναλλαγή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συνασμπισμού, λέγοντας πως τα σύνορα άνοιξαν, μόλις έκλεισε η Βουλή. Όσοι θα μπορούσαν να μιλήσουν για την υπόθεση φεύγουν, με αντάλλαγμα την αιώνια σιωπή τους, υποστήριξε.
Μιλώντας για την Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκ νέου την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και την αντικατάστασή του από έναν νέο Σύμφωνο, για τη στήριξη των εργαζομένων, το οποίο θα συνδυαστεί με μια γενναία αύξηση του Κοινοτικού προϋπολογισμού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συμφώνησε ότι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν κομβικό σημείο για τις πολιτικές εξελίξεις και έθεσε το δικό του δίλημμα για το διακύβευμα της 7ης Ιουνίου: Ή θα αντιμετωπίσουμε την κρίση με την κοινωνία όρθια ή η κοινωνία θα ισοπεδωθεί.
Πρόσθεσε ότι και τα τα δύο μεγάλα κόμματα καταβάλουν προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα σοβαρά προβλήματα και να αποκρύψουν το γεγονός ότι έχουν τις ίδιες θέσεις στα ευρωπαϊκά ζητήματα. "Αν δεν βουλιάξουν τα δύο κόμματα στις ευρωεκλογές δεν πρόκειται να αλλάξουν και αν δεν τους βουλιάξουμε δεν θα αλλάξει ο τόπος", σημείωσε. [πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ]


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.