Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Την Κυριακή η ψήφος μας θα έχει καθοριστικές επιπτώσεις και για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Επίκαιρη Αρθρογραφία, Λούκας Κατσέλη

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ευρώπη,
αλλά αποφασίζουμε για την Ελλάδα του αύριο.

"Ψηφίζουμε για μια Ευρώπη που δεν θυσιάζει την εργασία και τα κοινωνικά δικαιώματα στο βωμό του ανταγωνισμού και της ευελιξίας".

H σημερινή κρίση υπήρξε το αποτέλεσμα της κυριαρχίας των συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών δυνάμεων. Η απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η απαξίωση θεσμών εποπτείας στις αγορές, η συγκέντρωση υπερβολικής εξουσίας και δύναμης στα χέρια του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, η διεύρυνση των ανισοτήτων και η αδυναμία διασφάλισης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων , δεν υπήρξαν αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης αλλά συστατικό στοιχείο αυτής.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η ενδυνάμωση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ε.Ε. θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τον απεγκλωβισμό της Ευρώπης από τις αντιλήψεις , τα ιδεολογήματα αλλά και τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και του νεοσυντηρητισμού που οδήγησαν την ευρωπαϊκή οικονομία σε ύφεση και διόγκωσαν την ανεργία και τις κοινωνικές ανισότητες.

Η υπέρβαση της κρίσης προϋποθέτει τη διασφάλιση των αναγκαίων εκείνων δημοκρατικών πλειοψηφιών που θα υιοθετήσουν γνήσια προοδευτικές πολιτικές.

Που θα επιβάλλουν τόσο ένα αποτελεσματικό εποπτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για όλες τις αγορές και τις χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες όσο και την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων . Που θα συμβάλλουν στην νομισματική σταθερότητα με τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού Εποπτείας για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες. Που θα δώσουν την μάχη ώστε η παγκοσμιοποίηση να πάψει να αποτελεί προνομιακό πεδίο για τη συγκέντρωση εξουσίας, δύναμης και πλούτου στα χέρια ολίγων και ισχυρών αλλά θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και διευρυμένων ευκαιριών και συνεργασιών προς όφελος των λαών. Που θα συμβάλλουν στην εδραίωση μιας παγκόσμιας, πιο δημοκρατικής διακυβέρνησης, μέσω ενός Συμβουλίου Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας στον ΟΗΕ καθώς και της δημοκρατικής μεταρρύθμισης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Τραπέζης.

Που θα προωθήσουν, στη βάση του Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, την αναθέρμανση της οικονομίας μέσω μιας συντονισμένης μακροπρόθεσμης ευρωπαϊκής πολιτικής Με αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ώστε η απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία να ενταχθεί σ’ ένα συνεπές και αξιόπιστο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου. Με προώθηση των απαραίτητων επενδύσεων στους τομείς της πράσινης ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σε πράσινες κατασκευές και υποδομές αλλά και των απαραίτητων μέτρων και πολιτικών για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την απαραίτητη εξοικονόμηση ενέργειας . Με επενδύσεις στις ανθρώπινες δεξιότητες, στην παιδεία, στην έρευνα και στην τεχνολογία. Ώστε η Ευρώπη να καταστεί ηγέτιδα δύναμη όχι μόνο στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή αλλά και στην καινοτομία και αριστεία στο παγκόσμιο στερέωμα.

Που θα διαφυλάξουν και θα αναβαθμίσουν το κοινωνικό κράτος , το οποίο αποτελεί και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ευρώπης. Με την υιοθέτηση ενός Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Απασχόληση ώστε να διευρύνονται και προστατεύονται οι θέσεις σταθερής εργασίας και πολιτικών αναδιανομής για τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Με μια σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική που θα αποτρέπει την άναρχη μετανάστευση και θα προωθεί την αποτελεσματική διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την ομαλή ένταξη των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες . Με ένα κοινό Σύμφωνο Κοινωνικής Προόδου για την καταπολέμηση της φτώχειας και των μεγάλων ανισοτήτων και την κατοχύρωση του δικαιώματος του Ευρωπαίου πολίτη σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και σε ποιοτικές και καθολικές δημόσιες υπηρεσίες παιδείας, υγείας και πρόνοιας.

Την Κυριακή η ψήφος μας θα έχει καθοριστικές επιπτώσεις και για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Αποφασίζουμε για μια Ελλάδα που δεν θα μας πληγώνει καθημερινά με τα σκάνδαλα, την ανομία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Για μια Ελλάδα που θα νοιάζεται για τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο και θα δίνει προοπτικές στη νέα γενιά. Για μια νέα οικονομία, βιώσιμη και δυναμική, που θα εξασφαλίζει θέσεις εργασίας με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη. Για ένα κοινωνικό κράτος που θα προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες και θα προστατεύει τον αδύνατο.

Δεν είναι η απεμπόληση του δικαιώματος της ψήφου που θα αλλάξει την δική μας καθημερινότητα, αλλά η δική μας συμμετοχή.Ψηφίζουμε και αποφασίζουμε να αλλάξουμε. Και το θέλουμε και το μπορούμε.

Γι’ αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ.

Δηλώσεις Λούκας Κατσέλη σχετικά με το περιεχόμενο των διαφημιστικών σποτ της Νέας Δημοκρατίας
Περισσότερα εδώ
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.