Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Γιώργος: Τα σκάνδαλα θα ξανανοίξουν

«ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

Τα σκάνδαλα και πάλι στην πολιτική ατζέντα λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές και χθες ο Γ. Παπανδρέου, με αφορμή και τη φυγή στο εξωτερικό δύο βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο Ζίμενς, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τελούν υπό καθεστώς ομηρίας και εκβιασμού από τους ενόχους για τις υποθέσεις διαφθοράς.

Ο Γ. Παπανδρέου στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Μέγκα», χθες το πρωί Ο Γ. Παπανδρέου στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Μέγκα», χθες το πρωί Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δύο τηλεοπτικές του συνεντεύξεις (το πρωί στο Μέγκα και το βράδυ στον ΑΝΤ1) κατηγόρησε και πάλι τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη και δεσμεύτηκε ότι, παρά την παραγραφή των αδικημάτων για τα πολιτικά πρόσωπα, τα σκάνδαλα δεν έχουν κλείσει και το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα ανοίξει ξανά αυτές τις υποθέσεις, όχι, όπως είπε, για εκδίκηση, αλλά για να βγουν τα πολιτικά συμπεράσματα.

«Στο σουβλατζίδικο»

Ο κ. Παπανδρέου:

- Αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του πρωθυπουργού ότι «αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες». «Η σημαία του Καραμανλή για κάθαρση έμεινε σε ένα σουβλατζίδικο», είπε υπονοώντας τον Μπαϊρακτάρη και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει αναλάβει ο Κ. Καραμανλής είναι η ευθύνη της συγκάλυψης, της ατιμωρησίας και της ανομίας. Εχει μια μόνιμη λογική συγκάλυψης. Η κυβέρνηση τελεί υπό καθεστώς ομηρίας και υπό το καθεστώς του εκβιασμού. Οποιοσδήποτε κινδυνεύει στις υποθέσεις αυτές μπορεί να εκβιάζει την κυβέρνηση».

- Μιλώντας για τη Ζίμενς και το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι αυτός απομάκρυνε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν ακούστηκε ότι είχαν κάποια σχέση με υποθέσεις όπως η Siemens ή το Πόρτο Καρράς. «Μπορεί να αδίκησα και ανθρώπους, αλλά πήρα άμεσες αποφάσεις και αυτή είναι η διαφορά με τον κ. Καραμανλή. Οταν υπάρχουν έστω και υπόνοιες, παίρνω αμέσως αποφάσεις», είπε και τόνισε: «Είμαστε καθαροί, δεν φοβόμαστε τίποτα. Οποιος έχει ευθύνη, να του αποδοθεί. Εγώ δεν θα λέω ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό».

- Θέλοντας να αποδείξει ότι όσα λέει για την καταπολέμηση της διαφθοράς τα εννοεί, αναφέρθηκε στην υπόθεση Κοσκωτά λέγοντας ότι μπήκε φυλακή μετά από δική του μήνυση.

- Εθεσε ως πρώτες προτεραιότητες την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτεία, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την άμεση τόνωση της οικονομίας με ένα μεσο-μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ανάπτυξη, με συναίνεση από τους κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να υπάρξει διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες.

«Δύο για το τανγκό»

- Ερωτηθείς για κυβερνητικές συνεργασίες, είπε ότι επιμένει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, αλλά όπως, είπε «για το τανγκό χρειάζονται δύο».

- Εκανε έκκληση στους νέους να ψηφίσουν στις 7 Ιουνίου. «Η ψήφος είναι δύναμη για αλλαγή του τόπου».

- Τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης της συνταγματικής διάταξης για τη ευθύνη των υπουργών, είπε όμως ότι τώρα δεν ευθύνεται ο νόμος για την παραγραφή αλλά η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη Βουλή.

- Εθεσε και πάλι στόχο του ΠΑΣΟΚ τη νίκη στις ευρωεκλογές και νίκη και αυτοδυναμία στις εθνικές, όποτε γίνουν.

Μιλώντας για οικονομικά θέματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις συνεντεύξεις του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε στοιχεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Υποσχέθηκε ότι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι να ενταχθούν ακόμη 300.000 συνταξιούχοι στο ΕΚΑΣ, να υπάρχει βασική σύνταξη 550 ευρώ για τον συνταξιούχο και 950 ευρώ για το ζευγάρι. Μίλησε για αναδιανομή του πλούτου, ούτως ώστε να φορολογούνται όλα τα εισοδήματα και να πληρώνουν τα περισσότερα οι έχοντες. «Δεν μπορεί ο μεγαλομέτοχος να φορολογείται λιγότερο», είπε και υποστήριξε ότι η Ν.Δ. έχει χαρίσει 6 δισ. ευρώ σε μεγαλομετόχους, άλλα 8 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες από τις ασφαλιστικές εισφορές και 11 δισ. έχουν χαθεί στις προμήθειες στον χώρο της υγείας.

Υποσχέθηκε ακόμη ότι θα καταργήσει τα stage στο Δημόσιο και τα «μπλοκάκια» που υποκρύπτουν μόνιμη σχέση εργασίας.

Για τις εκλογές

Ο Γ. Παπανδρέου στις συνεντεύξεις υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξαναϋποστηρίξει τον Κ. Παπούλια, εφόσον το θέλει ο ίδιος. Για το αν θα προκαλέσει τότε εκλογές, είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί τότε. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτός θέλει εκλογές καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να προχωρήσει η χώρα με αυτή την κυβέρνηση, δεν έχει αξιοπιστία, έβαλε δύο φορές την οικονομία σε κηδεμονία. Εκτίμησε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει μέχρι τον Μάρτιο του 2010. * [enet.gr updated 2/6]


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.