Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Αποσπάσματα συνέντευξης του Αντώνη Κανάκη στην Αφροδίτη Γραμμέλη για το Βήμα.


-Κύριε Κανάκη, τι δουλεία κάνετε;
-«Δύσκολη απάντηση. Σ' αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζω να λέω "πολυσουγιάς". Είναι πολλά τα πράγματα με τα οποία καταπιάνομαι. Ξέρω 'γώ... Είμαι τηλεοπτικός παρουσιαστής και παραγωγός, κειμενογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και άλλα...».
-Αυτή την περίοδο πού γέρνει η ζυγαριά;
-«Στο "Ράδιο Αρβύλα" και μετά στον σταθμό, τον imagine. Το ραδιόφωνο βέβαια το αγαπάω και το γουστάρω πιο πολύ, αλλά τον χρόνο μου τον τρώει περισσότερο η τηλεόραση».
-Στην εκπομπή εμφανίζεστε μονίμως θυμωμένος. Τι σας εξοργίζει;-«Όχι και μονίμως, αλλά όντως συμβαίνει πολλές φορές. Πιστεύω ότι αυτή η δουλειά, η σάτιρα, έχει αυτή τη διαστροφή μέσα της. Καταπιάνεσαι με αυτά που σε εξοργίζουν. Οπότε ο θυμός είναι μεγάλο κίνητρο για τα σχόλια».-Έχετε τον ίδιο θυμό και off camera;-«Να, και πολλές φορές περισσότερο».-Στην εκπομπή σας αφιερώνετε ένα μεγάλο κομμάτι στην πολιτική. Ποια πολιτική δεν θέλετε;-«Αυτή που έχουμε».
-Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να ενεργοποιηθείτε στον πολιτικό χώρο;
-«Η απάντηση μου επιδέχεται σίγουρα κριτική και είμαι έτοιμος να τη δεχθώ. Δηλαδή σίγουρα κάποιος θα πει ότι δεν γίνεται κάποιοι άνθρωποι μόνο να γκρινιάζουν, ας κάνουν και κάτι! Δεν μπορώ όμως να το φανταστώ αυτό το σενάριο για μένα, μόνο και μόνο γιατί δεν νομίζω ότι θα άντεχα το πολιτικό περιβάλλον».- Ασχολείστε πολύ και με την τηλεόραση. Πιστεύετε ότι υπάρχουν επικίνδυνα τηλεοπτικά πρόσωπα;-«Στη σάτιρα προσπαθώ να μην προσωποποιώ τα πράγματα Ακόμη και όταν αναφερόμαστε στο πρόσωπο δεν έχουμε τη διάθεση να ασχοληθούμε με αυτό. Σατιρίζουμε καταστάσεις. Υπάρχει επικίνδυνη τηλεόραση και νοοτροπίες».- Δηλαδή μέσω ψυχαγωγίας δεν περνάνε μηνύματα;-«Φυσικά και περνάνε, και ειδικά όπως σας είπα σε μια χώρα με σοβαρό έλλειμμα παιδείας το γεγονός αυτό είναι ακόμη πιο καθοριστικό. Στη Γαλλία για παράδειγμα, αυτές οι εκπομπές παίρνουν από τον κόσμο τη σημασία που τους αξίζει ακόμη και όταν έχουν τηλεθέαση. Περνάνε δηλαδή την ώρα τους με μια σαχλαμαρίτσα, γνωρίζοντας ότι είναι μια σαχλαμαρίτσα και τίποτε περισσότερο και μετά τέλος. Εδώ όλη η χώρα ασχολείται με τη Γιουροβίζιον επί έναν μήνα»-«Ράδιο Αρβύλα» και την επόμενη σεζόν;-«Απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, ναι».-Εσείς μειώσατε τις αποδοχές σας όπως συνηθίζουν οι συνάδελφοι σας;-«Μου φαίνεται πολύ αστείο όλο αυτό. Είναι σαν να προστατεύουν τους ανθρώπους της τηλεόρασης από την Εφορία Εμένα δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω με τα λεφτά. Κάναμε μια μικρή μείωση στο συνολικό κόστος της παραγωγής».-Κάνατε λεφτά από την τηλεόραση;-«Ναι, χωρίς όμως να ήταν αυτός ο πρωταρχικός στόχος μου. Ήταν μια ευχάριστη συνέπεια της ενασχόλησης μου με αυτό που αγαπώ να κάνω. Ξύπνησα μια μέρα και συνειδητοποίησα ότι, εκτός όλων των άλλων, είχα κάνει και λεφτά».
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.