Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Στη Βουλή η Διαμαρτυρία του Δήμου Κονιστρών για τον Ειδικό Αναπτυξιακό του νομού



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκίδα, 18.6.2009

Θέμα: «Στη Βουλή η Διαμαρτυρία του Δήμου Κονιστρών για τον Ειδικό Αναπτυξιακό του νομού μας».


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ως Αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς, το έγγραφο-διαμαρτυρία του Δήμου Κονιστρών για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το οποίο ούτε ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νομού μας, ούτε αντιστοιχεί σ’ αυτό που δικαιούται η Εύβοια.


Τα χρήματα που προβλέπεται να δοθούν στην Εύβοια για έργα, αναλογικά με την έκταση και τον πληθυσμό της είναι πολύ λιγότερα σε σύγκριση με τους άλλους Νομούς της Περιφέρειας.


Δεν προβλέπονται επίσης έργα που να αντιμετωπίζουν μείζονα προβλήματα της Εύβοιας, όπως η λειψυδρία, οι κλιματικές αλλαγές, η ρύπανση του περιβάλλοντος, το ενεργειακό πρόβλημα, η ανεργία, η ερήμωση της υπαίθρου κ.λ.π.

Αγνοείται επίσης το γεγονός ότι η Εύβοια είναι πυρόπληκτος νομός και δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα έργα που θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει, ιδιαίτερα στους Δήμους που επλήγησαν βαρύτατα από την πυρκαγιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ελλείψεων του Ειδικού Αναπτυξιακού είναι ότι δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτό η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του Φράγματος Σέττας-Μανικίων.

Ως γνωστόν το έργο αυτό είχε εκτελεσθεί κατά το 70% μέχρι το 2004, αλλά από τότε η κατασκευή του σταμάτησε αφού η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνήθηκε και αρνείται να το χρηματοδοτήσει.


Στη Διαμαρτυρία του Δήμου Κονιστρών αναφέρεται χαρακτηριστικά:


«Η συμπεριφορά των συντακτών του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος του Ν. Εύβοιας μοιάζει σαν υλοποίηση μιας “αόρατης εντολής”:

Αυτοί δεν είναι δικοί μας ξεχάστε τους».


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.