Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Ο Δ. Συρμάτσης, σχολιάζει την επικαιρότητα με:


ΔΥΟ ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

(ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ
SALONICA PRESS, Δ. ΣΥΡΜΑΤΣΗ.
)

ΑΠΟΧΗ : ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΟΧΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

Άγγιξε το 50% η αποχή στην χώρα μας σε αυτές τις Ευρωεκλογές. Εξευρωπαϊστήκαμε δηλαδή, μια που φτάσαμε τα ποσοστά αποχής όλης της Ευρώπης. Να δείτε που στο μέλλον θα εξαμερικανιστούμε κιόλας αφού θα ψηφίζει μόνο το 20 %.

Αυτή η αποχή, δεν είναι μόνο του τριημέρου. Δεν κέρδισε η παραλία γιατί είχε περισσότερα να προσφέρει. Δεν ήταν μόνο "μπαχαλάκηδες" αυτοί που απείχαν. Η αποχή είναι αντίδραση στο πολιτικό σύστημα. Αυτή η αποχή στέλνει μήνυμα.

Και εδώ να δούμε αν θα το λάβουν τα κόμματα το μήνυμα. Τι σημαίνει πρακτικά αποχή για τα κόμματα ; Πόσοι έλειπαν από το μαντρί. Απλά. Κάθε κόμμα, τους νοιάζει πόσοι "δικοί τους" δεν θα πάνε να ψηφίσουν. Για τους υπόλοιπους καρφάκι δεν τους καίγεται.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ...

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών μας δίνουν ξεκάθαρους νικητές και ηττημένους. Το αύριο δεν μας ξεκαθαρίζει, διότι η τεράστια αποχή μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα.

Η κυβερνώσα παράταξη επέστη μια ήττα, που πραγματικά δεν την περίμενε. Ένα μήνα περίπου πριν από τις Ευρωεκλογές, υπήρχε η εντύπωση ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να εκφράσει την κοινωνία. "Θα χάσουμε, αν χάσουμε, οριακά λόγω κυβερνητικής φθοράς" έλεγαν στελέχη της ΝΔ στην ΚΕ της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη. Όμως η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, τα γεγονότα με την διαφυγή Καραβέλα και το αντι-Ντορικό (αντι- Μητσοτακικό) σύνδρομο των 2 τελευταίων ημερών, οδήγησε ένα μεγάλο ποσοστό των Νεοδημοκρατών στην αποχή και στο ΛΑΟΣ.

Η επόμενη ημέρα, φέρνει γκρίνια φυσιολογικά. Όχι τόσο για τα απόλυτα νούμερα, τόσο γιατί χρειαζόνταν αφορμή μερικοί για μουρμούρα και εσωστρέφεια. Τα προβλήματα στην κυβέρνηση πολλά, προστέθηκαν πλέον και τα του κόμματος. Αναμένονται αλλαγές, όχι ριζικές όμως και ένα πλάνο με απόλυτο στόχο τους Νεοδημοκράτες που τους γύρισαν την πλάτη. Και στην Ρηγίλλης δεν γνωρίζουν ποιος είναι πιο εύκολος στόχος. Οι ψήφοι της αποχής ή οι ψήφοι διαρροής στον ΛΑΟΣ ;
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ...

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.