Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Βόμβα! Έκλεισε ο "Ελεύθερος Τύπος"...

Αναζητούσε κεφάλαια η Γιάννα...

....από εφοπλιστές για να "μπουν" στον Ελ. Τύπο

Από τον Μαρίνο Πουλάκη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Εγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η Γιάννα Αγγελοπούλου αναζητούσε, προσωπικά, κεφάλαια για να "μπουν" στον "Ελεύθερο Τύπο". Για το σκοπό αυτό είχε απευθυνθεί και σε γνωστούς μεγάλους εφοπλιστές, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Το (προ)τελευταίο φύλλο...

Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο του "Ελεύθερου Τύπου". Λίγο μετά την έκδοσή του, κυκλοφόρησε και η ανακοίνωση για το κλείσιμο της εφημερίδας. Αύριο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο. Το "αποχαιρετιστήριο"...

Μεγάλο πλήγμα στον Καραμανλή...

...η κίνηση Αγγελόπουλου να κλείσει τον "Ελ. Τύπο"

Από τον Μαρίνο Πουλάκη

Το κλείσιμο του "Ελεύθερου Τύπου" αποδυναμώνει, σε πρώτη ανάγνωση, τη ΝΔ στο χώρο των εντύπων αφού η εφημερίδα είχε κάνει τον τελευταίο καιρό πάλι στροφή υπέρ της κυβέρνησης. Προηγουμένως για ένα μεγάλη διάστημα είχε "ουδέτερη" γραμμή.
Οικονομικά η εφημερίδα αιμορραγούσε από την αρχή, το άνοιγμά της είχε φτάσει σε ύψος μαμούθ και παρά τις προσπάθειες να πουληθεί δεν βρισκόταν αγοραστής.
Η κυκλοφορία της είχε πέσει χαμηλά και οι προσπάθειες κυκλοφοριακής τόνωσης - ακόμη και μετρητά προσέφερε τις Κυριακές- δεν απέδωσαν.
Το σημαντικότερο ωστόσο συμπέρασμα είναι το πολιτικό. Με το κλείσιμο της εφημερίδας, το ζεύγος Αγγελόπουλου "αίρει" την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση και τον Κ. Καραμανλή...

Επίσημη ανακοίνωση από το ζεύγος Αγγελοπούλου που αποχωρεί οριστικά από τα media...

Το ζεύγος Αγγελόπουλου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι κλείνει τον «Ελεύθερο Τύπο» και το ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 επειδή «η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας». Το ζεύγος Αγγελπούλου ανακοίνωσε επίσης ότι αποχωρεί οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των ΜΜΕ...
Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση - βόμβα έχει ως εξής:
«Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ανωνύμου εταιρίας με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και της εταιρίας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.». Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών.
Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή.
Όταν πριν από τρία χρόνια αναλήφθηκε η ευθύνη του «Ελεύθερου Τύπου» στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση ενός ιστορικού τίτλου. Στόχος ήταν και η συμβολή στην αναζήτηση μιας νέου τύπου και ταυτόχρονα ευρύτερης δημόσιας συζήτησης και μάλιστα σε μια φάση αλλαγών και μετάβασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας.
Στο συνολικό εγχείρημα του «Ελεύθερου Τύπου» επενδύθηκαν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Κυρίως όμως και πρώτιστα κινητοποιήθηκαν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό.
Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.
Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων.
Οι εταιρίες θα εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και όλων των συνεργατών τους.
Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν τα χρόνια αυτά, ανήκει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Σχόλιο:

1. Τρίζουν τα κόκαλα των Βουδούρηδων.

2. Απομυθοποίηση της Ιδιωτικής πρωτοβουλία και μάλιστα του μεγάλου κεφαλαίου.

3. Τα"άστεγα" (οι γνωστοί πολιτικοί που είχαν βήμα στο ράδιο - έντυπο συγκρότημα) που θα πάνε τα καημένα. . . τώρα;

Νομίζω ότι αυτό πρέπει να μας απασχολήσει αρκετά σοβαρά.


Νάσος.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.