Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Το ντελίριο του ρατσισμού της ακροδεξιάς καταλαμβάνει την Ευρώπη

(κλικ για μεγένθυση)

Τα πρώτα αποτελέσματα της ξενοφοβίας, μετά την νίκη της δεξιάς και την ανυπαρξία αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο, έρχονται από το Μιλάνο.
Χιλιάδες «εθελοντές» με πρόσχημα την προστασία πατρίδας, θρησκείας, οικογένειας και αφορμή τις προστασίες των συνοικιών από τους μετανάστες.
Μπαίνει μπροστά από την κυβέρνηση της Ιταλίας το σχέδιο νόμου, που είναι από τον Απρίλη στο «ψυγείο» και βασίζεται στις υπογραφές 101 βουλευτών η Alessandra Mussolini, εγγονή του Μπενίτο και αρχηγός ακροδεξιού πολιτικού κόμματος που συνεργάζεται με στηρίζει την κυβέρνηση Berlusconi.
Σίγουρα δεν μας αντιγράφουν οι Ιταλοί, αφού το πανομοιότυπο σχέδιο της κυβέρνησης του Καραμανλή για την αντιμετώπιση των «Λαθρομεταναστών» έρχεται στη συνέχεια.
Και στην Ελλάδα η «πίεση», πανομοιότυπα μ’ αυτή των ιταλών νεοφασιστών και ακροδεξιών κομμάτων…
Ας δούμε κάποιες «συνέπειες» μιας και στο Ελλαδιστάν θα βαδίσουμε τον ίδιο δρόμο…
Δημιουργούνται «αυθόρμητα» ομάδες «εθελοντών» πολιτών για να υπερασπίσουν τις γειτονιές (μας θυμίζει κάτι;).
Είναι έτοιμοι 2.000 εθελοντές σ’ ολόκληρη την Ιταλία να δημιουργήσουν «συλλόγους» αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου για την «αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης».
Χθες παρουσιάστηκε στο Μιλάνο η κίνηση των αυθόρμητων εθελοντών και οι στόχοι:
- 24 ώρες το 24ωρο εθελοντές στην υπηρεσία των αρχών ασφαλείας: «Συνεργασία με τις αρχές εναντίον της εγκληματικότητας»
- Θα έχουν και στολή, που την παρουσίασαν! Χακί πουκάμισο, καπέλο με τον αυτοκρατορικό ρωμαϊκό αετό, μαύρο περιβραχιόνιο στο δεξί χέρι (μην τους περάσουν και για κομμουνιστές), γκρι παντελόνια…
- Ανακοίνωσαν την εθελοντική στράτευση δεκάδων αποστράτων αξιωματικών του στρατού, των καραμπινιέρων…
Βεβαίως η «κίνηση» διακήρυξε: «Είμαστε απολιτικοί! Ούτε μαύροι, ούτε πράσινοι, ούτε κίτρινοι» (φυσικά, σήμερα στην Ιταλία δεν υπάρχουν κόκκινοι).
Και συνεχίζουν: «Είναι ένας Σύλλογος που θέλει το καλό των πολιτών. Θέλουμε να περιφρουρήσουμε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά χωρίς βία και φασιστικά σύμβολα ή σβάστικες»… (κι όμως, τα φασιστικά σύμβολα υπάρχουν στις επίσημες στολές που παρουσίασαν!). «Θέλουμε να περιπολούμε κακόφημες περιοχές και να αναφερόμαστε στους αρμόδιους»...
Στο ερώτημα ποιοι είναι χρηματοδότες της κίνησης, απαντούν: «Για την ώρα έχουμε λίγα χρήματα. Ελπίζουμε σε κρατική επιχορήγηση»!
Παρότι «απολιτικοί» αυτοί οι «Σύλλογοι» έχουν την ιδεολογική-πολιτική έμπνευση! Επικεφαλής είναι ο Gaetano Saya. Γνωστός νεοναζί που το 2004 δικάστηκε για «διάδοση ιδεών βασισμένων στη θεωρία της ανωτερότητας και το ρατσιστικό μίσος». Βέβαια το 2004 είναι μακρινό παρελθόν και το Ιταλικό Σύνταγμα, που ρητά θεωρεί ποινικό αδίκημα ακόμη και την αναφορά σε οτιδήποτε σχετίζεται με τον φασισμό, έχει την ίδια κατάντια που του έχει προσδώσει στην Ελλάδα ο Καραμανλής.
Και κλείνοντας την παρουσίαση ο απολιτικός νεοφασίστας Gaetano Saya (μέλος στο ίδιο νεοφασιστικό κόμμα του σημερινού Δημάρχου της αιώνιας πόλης), επισημαίνει με περηφάνια: «Σήμερα ξεπεράσαμε τις εγγραφές 2.000 εθελοντών και μας φθάνουν χιλιάδες νέες αιτήσεις, κυρίως από προερχόμενους (αποστράτους) των δυνάμεων της τάξης»!
* Αναλυτικά: Repubblica, 13 Ιούνη 2009

Γιώργο Καρατζαφέρη, Κώστα Καραμανλή και σια… σας προσπερνούν! Κάντε γρήγορα γιατί μετά θα πουν όλοι ότι αντιγράφετε τον Berlusconi!
Θα πρόκειται για μεγάλη εθνική ντροπή!
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.