Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Μετά τον στρατηγό άνεμο, ο θεός της βροχής

Γενικευμένη επίθεση εξαπέλυσαν σήμερα οι τηλεοπτικοί σταθμοί εναντίον του Χρήστου Μαρκογιαννάκη και των χειρισμών του αναφορικά με τη διαχείριση των εναέριων μέσων κατά των πυρκαγιών. Μάλιστα ο ΑΝΤ1 καταφέρεται εναντίον και του πρωθυπουργού "αντικρούοντας" δηλώσεις του τελευταίου περί πληρότητας του πυροσβεστικού σώματος σε έμψυχο δυναμικό και μέσα.
-----------------------------------------------------------------------------

Αφορμή για τη γενικευμένη-και δικαιολογημένη- επίθεση κατά του υφυπουργού Εσωτερικών η νέα φωτιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα- σε ιδιαίτερα ελκυστική για πάσης φύσεως συμφέροντα τοποθεσία- και ήρθε σαν συνέχεια της χθεσινής πυρκαγιάς στη Ριτσώνα. Στο δελτίο του ALTER τα ειρωνικά σχόλια της Κάτιας Μακρή και του Ανδρέα Κωνσταντάτου απέσπασαν οι δηλώσεις περί βροχερού καιρού του κυρίου Μαρκογιαννάκη. Παράλληλα η κυρία Μακρή σημείωσε ότι κονδύλια για αποψιλώσεις και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών δεν έχουν ακόμα εκταμιευθεί με αποτέλεσμα οι εργασίες αυτές να μην έχουν πραγματοποιηθεί. Για άλλη μια φορά δεν μας ενδιαφέρει αρκετά η πρόληψη...

Ο ΑΝΤ1 καταφέρεται με οξύτητα εναντίον τόσο του κου Μαρκογιαννάκη, όσο και του πρωθυπουργού προβάλλοντας δηλώσεις του τελευταίου της 1ης Ιουνίου, στις οποίες κάνει λόγο για πληρότητα του πυροσβεστικού σώματος τόσο σε τεχνικά μέσα, όσο και σε έμψυχο δυναμικό. Τις δηλώσεις αυτές ο σταθμός πλαισιώνει με στοιχεία που κάθε άλλο παρά πληρότητα δείχνουν για τις τάξεις του πυροσβεστικού σώματος.

Το MEGA τονίζει τις οφειλές του Δημοσίου έναντι των εταιρειών ενοικίασης ελικοπτέρων και αναφέρεται σε εσπευσμένη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους, το οποίο έλαβε σήμερα απόφαση ενοικίασης επιπλέον ελικοπτέρων για να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν μετά τις πρώτες πυρκαγιές.

Ο ΣΚΑΪ τέλος συνδέει τα ατοπήματα στις δηλώσεις Πολύδωρα το 2007 περί στρατηγού ανέμου με τις λανθασμένες εκτιμήσεις Μαρκογιαννάκη περί βροχής με τη φράση "μετά το στρατηγό άνεμο, ο θεός της βροχής".

Κοινός παρονομαστής στα ρεπορτάζ όλων των σταθμών οι δηλώσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι διαψεύδουν τις απόψεις Μαρκογιαννάκη-Καραμανλή αναφορικά με τη μέχρι σήμερα τακτική που έχει ακολουθηθεί στον τομέα της πυρόσβεσης και την πληρότητα των διαθέσιμων μέσων. Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι ο κος Μαρκογιαννάκης αναφερόμενος στη βροχή δεν έκανε λόγο για κάτι που υπάρχει, αλλά για κάτι που θα ήθελε να υπάρξει μήπως και μας σώσει...

Παρατίθενται αποσπάσματα από τα δελτία των σταθμών ALTER, ANT1, MEGA & ΣΚΑΪ της 15ης Ιουνίου. (newstime)

Σχόλια: Με τα χρήματα που δίνουν στους ιδιώτες για ενοικίαση Ε/Π θα μπορούσαμε να τα αγοράσουμε!!!

Εάν όπως ισχυρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών "μερικές χιλιάδες ευρώ"!!!

Τελικά πόσα έχει το ενοίκιο και πόσο η αγορά; . . . αλλά είπαμε τα λεφτά στους ιδιώτες

Νάσος

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.