Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Ένα ακόμη αθώο θύμα!!! Γιατί;

Γάζωσαν με 14 σφαίρες αστυνομικό που φρουρούσε μάρτυρα κατά του ΕΛΑ









Ο νεκρός αστυνομικός είναι αφημένος στην οδό Πολεμώνος στα Ανω Πατήσια (πάρκο Δρακοπούλου), μέσα στο αυτοκίνητο σε δημόσια θέα και δεν έχει πάει ακόμη η σήμανση.
Εχει περάσει πάνω απο μία ώρα...















Στα Ανω Πατήσια πυροβόλησαν πριν λίγο αστυνομικό που φρουρούσε μάρτυρα του ΕΛΑ.
Ο αστυνομικός φρουρούσε την βασική μάρτυρα της υπόθεση ΕΛΑ
Σοφία Κυριακίδου (φώτο πάνω αριστερά), σύζυγο του κατηγορούμενου Αγγελέτου Κανά...Σύμφωνα με την Μίνα Καραμήτρου, δύο μηχανές με 4 δράστες γάζωσαν με 15 σφαίρες τον αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο της αστυνομίας...

ΔΙΚΗ ΕΛΑ. Η υπεράσπιση καταγγέλλει τις αρχές για «συναλλαγή με την Κυριακίδου»

Η ανάκριση της γκαρσονιέρας...

Των ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΘΗ

archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=06.05.2004,id=73022716

Στις 23 Μαΐου 2002 η αυθορμήτως και για πρώτη φορά καταθέτουσα ενώπιον εισαγγελέα και αστυνομικών Σοφία Κυριακίδου, μεταξύ άλλων αποκαλύψεων, «φανερώνει» και την ύπαρξη γιάφκας στην οδό Αμορίου 8, την οποία είχε νοικιάσει ο «τέως σύντροφός μου» Αγγελέτος Κανάς, στο πλαίσιο της δράσης του στον ΕΛΑ.

Αγγ. Κανάς
Δύο ημέρες αργότερα η αστυνομία είχε ήδη εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, από τον οποίο έλαβε κατάθεση, σύμφωνα με την οποία ο μάρτυρας αναγνώρισε στο πρόσωπο του Κανά -από φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν-τον «σοβαρό κύριο Τσιάρα, ο οποίος το 1990 είχε νοικιάσει το σπίτι».

Χθες ο ίδιος μάρτυρας, Ξενοφών Καϊμάκης, επιβεβαίωσε επ' ακροατηρίω το γεγονός της αναγνώρισης, κάτι που δεν αντιφάσκει με τη στάση του ίδιου του κατηγορουμένου, ο οποίος δέχεται ότι ήταν ο ενοικιαστής του σπιτιού που «το είχα για γκαρσονιέρα και το 'χα νοικιάσει με ψεύτικο όνομα, γιατί μ' έψαχνε η Κυριακίδου». Παράλληλα, όμως, ο κ. Καϊμάκης αποκάλυψε ότι πολύ πριν του ζητηθεί να καταθέσει επίσημα στην Αντιτρομοκρατική, άντρες της Υπηρεσίας τον είχαν πλησιάσει και τον είχαν ήδη «ανακρίνει» άτυπα για το ίδιο θέμα. Του είχαν, μάλιστα, επιδείξει από τότε φωτογραφίες του Κανά.

Σοφία Κυριακίδου
Γεγονός που έδωσε -και εύλογα- το δικαίωμα στους υπερασπιστές να επαναλάβουν την καταγγελία τους ότι «η Αντιτρομοκρατική είχε "κουβεντιάσει" με τη Σοφία Κυριακίδου πολύ καιρό πριν από τη φερόμενη ως αυθόρμητη προσέλευση και κατάθεσή της».

Οτι «ήταν ήδη σε συναλλαγή και διάλογο μαζί της» και άρα στο ακροατήριο η μάρτυρας «είπε ψέματα για το πότε μίλησε για πρώτη φορά με τις Αρχές».

Αξιοσημείωτη είναι όμως και η στάση του δικαστηρίου απέναντι στο αδιαμφισβήτητα σημαντικό αυτό στοιχείο που εισέφερε ο μάρτυρας.

Αν και ο κ. Καϊμάκης «σφυροκοπήθηκε» -κυρίως από την προεδρεύουσα- ακόμη και με ερωτήσεις του τύπου «ήταν δίφυλλη ή τρίφυλλη η ντουλάπα της κρεβατακάμαρας;», για το χρονικό διάστημα Ιανουάριο - Φεβρουάριο του 2002, οπότε, όπως είπε, είχε την πρώτη όχληση από την αστυνομία, δεν τέθηκε από έδρας κανένα ζήτημα.

Χρ. Τσιγαρίδας
Εκείνος που πρώτος επισήμανε το θέμα ήταν ο Χρ. Τσιγαρίδας. Χαρακτηριστικός ο διάλογος:

Τσιγαρίδας: «Πού σας ήξεραν τον Φεβρουάριο και σας βρήκαν ως ιδιοκτήτη του σπιτιού και σας έδειξαν και φωτογραφίες του Κανά; Γιατί εδώ, απ' ό,τι φαίνεται, το κουβάρι της ιστορίας ξεκίνησε από τον Μάιο του 2002, που πρωτοκατέθεσε η Κυριακίδου».

Καϊμάκης: «Κι εγώ είχα απορία. Συμπέρανα ότι κάποιος το είχε υποδείξει. Η Κυριακίδου, ίσως. (Σ.σ.: Αργότερα, απαντώντας σε ερώτηση του Δημ. Τσοβόλα, ο μάρτυρας είπε επί πλέον: «Η εικόνα που είχα από αστυνομικούς είναι ότι κάποια κυρία τούς είχε μιλήσει για κάποιο διαμέρισμα κι ήρθαν απευθείας σ' εμένα».)

Τσιγαρίδας: «Αρα είχε επαφή με την Αντιτρομοκρατική πριν από τον Γενάρη και μετά πήγε αυθορμήτως και κατέθεσε τον Μάη».

«Ποτέ σκούρο φιστικί»

Στη βασικότατη μάρτυρα Σοφία Κυριακίδου μπορεί να αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο -όπως κατέδειξε η στάση μελών του- το δικαίωμα στις αλλεπάλληλες αντιφάσεις και στα κενά, παρ' ότι μιλούσε γι' αυτά που «ήταν η ζωή μου» -στο χθεσινό όμως μάρτυρα, ο οποίος γενικώς υπήρξε συνεπής με όσα είχε πει, η έδρα και κυρίως η πρόεδρος επιφύλαξαν τελείως διαφορετική συμπεριφορά.

Μάλιστα, η κ. Μπρίλλη διέγνωσε ακόμη και αφέλεια -προφανώς «ύποπτη»- του μάρτυρα, γιατί δεν είχε φροντίσει να μάθει λεπτομέρειες γύρω από την επαγγελματική και προσωπική ζωή του νοικάρη ή ακόμη και γιατί δεν είχε γυρίσει το λογαριασμό της ΔΕΗ στο όνομά του.

Χαρακτηριστική, βέβαια, της ξεκάθαρης όσο και λογικής στάσης του μάρτυρα ήταν η εξήγηση που έδωσε σε σχέση με όσα του... είχαν ξεφύγει:

Καϊμάκης: «Εμένα με ενδιέφερε να παίρνω το ενοίκιο, όχι το ποιόν του. Ετσι κάνω και σήμερα».

Εξάλλου, εντύπωση έκανε ότι και στο σπίτι της Αμορίου, παρ' ότι κατά την κατάθεση Κυριακίδου χρησιμοποιούνταν ως γιάφκα, έγιναν αισθητικές παρεμβάσεις, αφού «το 'χα βάψει σκούρο φιστικί, αλλά ο κ. Τσιάρας το άλλαξε σε απαλό γαλάζιο».

Εκείνο που πραγματικά παρέμεινε «θολό» είναι το από πού προέκυψε ο αριθμός ταυτότητας του δήθεν Τσιάρα στη φορολογική δήλωση του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ο μάρτυρας λέει, «προφανώς είχα ζητήσει ταυτότητα, αλλά δεν είμαι σίγουρος 100%»· ο Κανάς υποστηρίζει «δεν είχα δώσει αριθμό ταυτότητας».

Ο Στάθης μίλησε όταν του έδωσε άδεια ο Σόμπολος. Κατάντια...









Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Παναγιώτης Στάθης, προσπαθούσε να μιλήσει στους δημοσιογράφους, στο σημείο της εκτέλεσης του αστυνομικού. Πολλές οι κάμερες, σπρωξίδι, τα γνωστά. Ο Σόμπολος φώναζε διαρκώς στον Στάθη "οχι τώρα-οχι τώρα, δεν είμαστε έτοιμοι!.."
Τον διέταζε να μην μιλήσει ακόμη. Κι αυτό γιατί από το σπρωξίδι ο καμεραμάν του Μέγκα, δεν είχε εικόνα. Όταν τελικά κατάφερε η κάμερα των Καμπουράκη-Οικονομέα να έχει το πλάνο του Στάθη, ο διοικητής του Σόμπολος έδωσε εντολή και ο κουρδισμένος Στάθης, άρχισε να μιλάει.
Κατάντια κύριε Μαρκογιαννάκη μας, κατάντια. Γι αυτό είστε ανίκανοι να συλλάβετε τους απαγωγείς του Παναγόπουλου, τους δολοφόνους του γιατρού στη Βάρη, τους δολοφόνους του απαχθέντος στη Κρήτη και πάει λέγοντας. Μόνο τους αγρότες μπορείτε να δέρνετε. Κατάντια.(η φώτο στο σημείο από τη "Ζούγκλα")

Aσέβεια στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού. Τον άφησαν 4 ώρες στη θέα των περαστικών, ώσπου νάρθει απο τη Βάρκιζα ο συνταξιούχος Κουτσάφτης!...


ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΠΛΑΖ ΥΑΒΑΝΑΚΙ,
Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕ;



Απο τον Γιώργο Πρέφα

Κανονικά χιλιάδες αστυνομικοί, θάπρεπε να διαδηλώνουν αυτή τη στιγμή κάτω απο το γραφείο του Μαρκογιαννάκη. Μια πρωτοφανής ασέβεια σε βάρος ενός νεκρού συναδέλφου τους, ξετυλίχθηκε σε ζωντανή μετάδοση, με συνεργούς τον παρωχημένο κρατικό μηχανισμό και τα διαλυμένα Σώματα Ασφαλείας.
Ο αστυνομικός είχε πέσει νεκρός στα Ανω Πατήσια, απο τις 6.30 το πρωί κι ο Κουτσάφτης έφτασε απο τη Βάρκιζα στις 10!
Είναι πολύ πιθανό ο γερο-Κουτσάφτης, να είχε πεταχθεί για μπάνιο στη πλαζ της Βάρκιζας, μαζί με τ άλλα γερόντια της περιοχής που πάνε να πάρουν μάτι καμιά ναυαγοσώστρια και δουλειά για το σπίτι-homework. Λες και σ αυτή τη χώρα υπάρχουν μόνο οι συνταξιούχοι, ο Σόμπολος κι ο Κουτσάφτης, που αντι να παρκάρουν την βαρεμάρα τους στο Λουτράκι, στα ιαματικά, έχουν το θράσος να βρίσκονται σε ενεργό δράση.
Να δούμε πότε θα ξυπνήσουν οι αστυνομικοί, να τους πάρουν στο κυνήγι...

Aπέναντι απο το ζαχαροπλαστείο "Χαρά", στα Πατήσια, που σύχναζαν ο Ξηρός με τον Κουφοντίνα, γάζωσαν σήμερα τον αστυνομικό!



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Απέναντι απο το ζαχαροπλαστείο "Χαρά" στα Πατήσια, που είναι διάσημη για το καιμάκι της, βρίσκεται το σπίτι της συζύγου του Αγγελέτου Κανά -ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον ΕΛΑ-Σοφίας Κυριακίδη.
Εδώ γάζωσαν σήμερα τον αστυνομικό φρουρό. Η "Χαρά" ήταν και το στέκι των Κουφοντίνα-Ξηρού, όπως προέκυψε απο τις απολογίες τους..
.

Η Σέχτα γάζωσε τον αστυνομικό που έπινε τον φραπέ του, την ώρα που ένα σκασμό νταβατζήδες και διεφθαρμένοι πολιτικοί ζουν χλιδάτη ζωή...

Απο τον Νίκο Πολιτόπουλο

Η Σέχτα σε μια προσπάθεια να γίνει αγαπητή στον ΕΛΑ, γάζωσε τον αστυνομικό που φρουρούσε την σύζυγο του Αγγελέτου Κανά και πιο σημαντική μάρτυρα σε βάρος της οργάνωσης.
Μια φτηνή εκτέλεση που θα μπορούσε να είχε σχεδιασθεί απο κάποιο παρακρατικό κέντρο, την ώρα που οι σεσημασμένοι νταβατζήδες και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, κυκλοφορούν ελεύθεροι ενω οι εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα γελοιοποιούν την Δικαιοσύνη.
Η εκτέλεση του αστυνομικού είναι μια άνανδρη επίθεση, στην οποία θα μπορούσαν να συμμετέχουν και πληρωμένοι εκτελεστές. Οσο για τους Παυλόπουλο-Μαρκογιαννάκη, είναι προφανές πως πρόκειται για επικίνδυνους πολιτικούς, εξαιτίας της ανεπάρκειά τους.
Ποιος όμως να τους αποκεφαλίσει; Ο ακόμη πιο ανεπαρκής πρωθυπουργός τους;

Ο εξαφανισμένος Καραμανλής, παίζει το μαντολίνο του, αντι ν αποκεφαλίσει τον Πάκη και τον Μαρκογιαννάκη!


Από την Ζωή Σεκόντο

Απήγαγαν τον Παναγόπουλο, εκτέλεσαν αστυνομικούς, απήγαγαν και εκτέλεσαν τον γιατρό στη Βάρη και τον επιχειρηματία στη Κρήτη. Κάθε μέρα γίνεται τουλάχιστο ένα έγκλημα.
Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε διάλυση. Επικεφαλής των ασκεριών που υποδύονται τα Σώματα Ασφαλείας, είναι οι κ.κ Πάκης και Μαρκογιαννάκης, οι οποίοι "ελέγχονται", από τον ανύπαρκτο Καραμανλή-κάπου κρυμμένος παίζει το μαντολίνο του...

Συγκεντρωτικό Ρεπορτάζ από το "Κουρδιστό Πορτοκάλι"

Ένα ακόμη αθώο θύμα!!! Γιατί;
Εάν η τρομοκρατία έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τη κοινωνία τα κατάφερε για μια ακόμη φορά, γιατί η κρατική εξουσία βρήκε ένα ακόμη άλλοθι για να πάρει και άλλα επιπρόσθετα αντί-κοινωνικά μέτρα (ή δήθεν κοινωνικά) ενάντια στις προσωπικές μας ελευθερίες.
Εάν η τρομοκρατία είχε σκοπό να αγωνιστεί για μια καλύτερη κοινωνία δολοφονώντας αθώους ... ΑΠΕΤΥΧΕ (για μια ακόμη φορά) !!!

Νάσος
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.