Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Ο προγραμματισμός για τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ, μετά τις ευρωεκλογές, θα βρεθεί στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος που συνεδριάζει σήμερα, υπό την προεδρία του κ.Γ.Παπανδρέου.

Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέθεσε δείπνο στους είκοσι δύο συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος, εκλεγέντες Ευρωβουλευτές και υποψηφίους, για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Επίσκεψη στο Δίστομο

«Εδώ, απ’ το μαρτυρικό Δίστομο, τιμούμε όλους τους νεκρούς, όλων των μαρτυρικών τόπων και πόλεων της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος χθες παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση για τους Σφαγιασθέντες του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στην κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο.

«Τιμούμε τους αγώνες όλων όσοι πάλεψαν ενάντια στο ναζισμό, για τη Δημοκρατία και την ελευθερία της πατρίδας μας» σημείωσε και τόνισε «δεν ξεχνάμε» γιατί «μας δίδαξαν και μας διδάσκουν ότι αν δεν θέλουμε να ξαναδούμε παρόμοια βαρβαρότητα και βία, απανθρωπιά, ρατσισμό και πολέμους, χρειάζεται καθημερινά να παλεύουμε για την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της ισχύος του Δικαίου, και όχι του δίκαιου του ισχυρού, της ανθρωπιάς, της ειρήνης. Για την Ευρώπη των πολιτών».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέβη στο Δημαρχείο, για την ανακήρυξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ως Επίτιμου Δημότη Διστόμου.

Δηλώσεις Λ.Κατσέλη

H κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα των ευρωεκλογών, δεν αντιλήφθηκε ότι η υστέρηση στα έσοδα και η δημοσιονομική εκτροπή, η πιστωτική ασφυξία και το «πάγωμα» της αγοράς, η αναπτυξιακή υστέρηση και το παραγωγικό έλλειμμα είναι απόρροια της οικονομικής της πολιτικής, ανέφερε η εκπρόσωπος του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

Η κ.Κατσέλη επισήμανε ότι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών «έσπευσε πρώτος απ’ όλους να γυρίσει την πλάτη στους πολίτες, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν πρόκειται να αλλάξει οικονομική πολιτική», με αποτέλεσμα να είναι σοβαρός πλέον ο κίνδυνος να βουλιάξει ακόμα περισσότερο η οικονομία.

Η εκπρόσωπος του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε παντελώς ανέφικτους του στόχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που είχε θέσει στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης (ΠΣΑ) για έλλειμμα γενικής κυβέρνησης το 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ και έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2010, με βάση μάλιστα τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού το πρώτου τριμήνου 2009.

Η κ.Κατσέλη κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει στην ΕΕ ένα αναθεωρημένο ΠΣΑ στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού μεσοπρόθεσμου προγράμματος. «Δυστυχώς, η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν παρέχει κανένα απολύτως εχέγγυο αξιοπιστίας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να το πράξει σήμερα. Δεν το έκανε ούτε τον περασμένο Δεκέμβριο με τον Προϋπολογισμό, ούτε τον περασμένο Ιανουάριο με το ΠΣΑ», πρόσθεσε.

Η κ.Κατσέλη ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, θα είναι έτοιμο να καταθέσει ένα νέο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, ρεαλιστικό, στο οποίο θα εξειδικεύεται ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει ώστε να χρηματοδοτηθούν οι βασικές αναπτυξιακής πολιτικές.

Ερωτηθείσα για φορολογικά ζητήματα η κ. Κατσέλη παρέπεμψε στις βασικές φορολογικές αρχές που έχει ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ από το τελευταίο τρίμηνο του 2008, με βασική αρχή την αναδιανομή του φορολογικού βάρους προς όφελος των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και την φορολόγηση βάσει απλών και σταθερών κανόνων φοροδοτικής ικανότητας.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.