Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

O Αλαβάνος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και από το βουλευτικό του αξίωμα.

...Η απόφαση του δεν έγινε δεκτή από την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενοχλημένος από την κίνηση Αλαβάνου ο Τσίπρας.

--------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την πρόθεσή του να παραιτηθεί τόσο από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όσο και από βουλευτής, αιφνιδιάζοντας το σύνολο των στελεχών του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Tελικώς για τη Δευτέρα παραπέμπεται η συζήτηση στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόθεση του Αλέκου Αλαβάνου να παραιτηθεί από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και από το βουλευτικό αξίωμα.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τοποθετηθούν.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόφαση του κ. Αλαβάνου.
"H συγκεκριμένη κίνηση του κ. Αλαβάνου περιπλέκει την κατάσταση και βλάπτει το κόμμα", ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα να μην αποδεχθεί την παραίτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέκου Αλαβάνου.

Κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στον κ. Αλαβάνο να μην επιμείνει στην απόφασή του και η συζήτηση για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές, να συνεχιστεί.

Η κίνηση αυτή του κ. Αλαβάνου αν και απροσδόκητη, εκτιμάται ότι αποτελεί την επιτάχυνση μιας κρίσης, η οποία ξεκίνησε πριν τις ευρωεκλογές.

Καταλύτης για την απόφαση Αλαβάνου φαίνεται να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, το οποίο θεωρήθηκε κατώτερο των προσδοκιών και άνοιξε έναν κύκλο εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου.

Χθες, με μια διφορούμενη απάντηση, ανοικτή σε πολλές ερμηνείες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την «πολιτική ψυχρότητα» στις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος, ερωτηθείς αν θεωρεί ότι τον δικαίωσε η επιλογή του να αναδειχθεί στη θέση του προέδρου του ΣΥΝ ο Αλ. Τσίπρας, είχε δηλώσει:
"Δεν έχω καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα ότι έχω μετανιώσει. Θεωρώ όμως ότι όλοι, βλέποντας πρώτα απ΄ όλα τον δικό μου ρόλο, πρέπει να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή".

Βολές κατά Τσίπρα από Αλαβάνο;

Μάλλον υπερβάλλοντα ζήλο έδειξαν τα δελτία ειδήσεων των περισσότερων σταθμών ως προς την ερμηνεία των δηλώσεων Αλαβάνου αναφορικά με την επιλογή Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα οι περισσότεροι σταθμοί άλλαξαν και μια λέξη-κλειδί στις δηλώσεις Αλαβάνου. Ο κος Αλαβάνος δήλωσε, ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα, "δεν έχω καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα ότι έχω μετανοιώσει", ενώ τα περισσότερα κανάλια αναπαράγοντας τη δήλωση τη διατύπωσαν ως εξής: "δεν έχω καταλήξει σε συμπέρασμα αν έχω μετανοιώσει".

Είναι προφανές ότι η δεύτερη "έκδοση" της δήλωσης μπορεί να οδηγήσει σε ερμηνεία της ως δήλωσης αμφισβήτησης του Αλέκου Αλαβάνου προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Προφανώς η "ατμόσφαιρα" δεν είναι η καλύτερη δυνατή στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά δεν χρειάζεται να δημιουργούνται εντυπώσεις και μάλιστα λόγω ξεκάθαρης παρερμηνείας δηλώσεων.

Παρατίθεται απόσπασμα από τα κεντρικά δελτία των σταθμών ALTER, ANT1, MEGA & ΣΚΑΪ της 16ης Ιουνίου.(newstime)

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.