Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Προφυλακιστέοι δυο κατηγορούμενοι για την Siemens - Σάλος από τη νέα παρέμβαση Σανιδά.

.
Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος, κατονομάζοντας στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία ισχυρίστηκε συνδέονται με το σκάνδαλο της Siemens. Την ίδια ώρα, δυο από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι και... μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η Αλεξία, η Φοίβη και η Χρυσάνθη Καραβέλα δήλωσαν στον ανακριτή ότι δεν γνωρίζουν για τους λογαριασμούς του πατέρα τους και για τα ποσά που αυτοί περιείχαν, αρνούμενες τις κατηγορίες για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) που αποδίδεται στον πατέρα τους. Εντύπωση προκαλούν πληροφορίες που θέλουν το νεότερο μέλος της οικογένειας Καραβέλα, τον 18χρονο γιο του να προσέρχεται για κατάθεση μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς και το δικό του όνομα εμφανίζεται ως συνδικαιούχου σε λογαριασμούς του Χ. Καραβέλα.

Ο ίδιος ο κ. Καραβέλας από τη μεριά του, μέσω του συνηγόρου του, εξέφρασε την αγανάκτηση του για την ποινική μεταχείριση της οικογένειάς του, θεωρώντας ότι η προφυλάκιση και οι υπέρογκες εγγυήσεις αποτελούν σαφές μήνυμα για να εξαναγκαστεί να επιστρέψει και να μιλήσει για την υπόθεση.

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης στερείται νομικής βάσης και ελήφθη βεβιασμένα προφανώς υπό καθεστώς πλήρους σύγχυσης. Η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν παραπέμπει περισσότερο σε επιβολή αντιποίνων με πολύ συγκεκριμένους στόχους παρά σε δίκαιη κρίση», δήλωσε εις εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Καραβέλα, κ. Ηλίας Μπίσιας. Οι συνήγοροι της οικογένειας αναμένεται να προσφύγουν σήμερα στο δικαστικό συμβούλιο για την υπερβολική αυστηρότητα που επιδεικνύεται προς τα μέλη της οικογένειας Καραβέλα.

Απολογούμενη η σύζυγός του Χρήστου Καραβέλα, η οποία έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέα, δήλωσε ότι αγνοεί που βρίσκεται ο σύζυγός της και πρόσθεσε: «Τον είδα τελευταία φορά στις 28 Μαΐου 2009, το βράδυ και μου είπε ότι θα φύγει κάπου έξω, να βρει κάποιους ανθρώπους. Είχε κάποια ραντεβού, πήγε να βρει κάποιους φίλους του που είχαν υποσχεθεί ότι μπορεί να τον βοηθήσουν. Δεν μου είπε ποιοι είναι, αλλά ήταν μερικοί άνθρωποι του δικαστικού χώρου».

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να απολογηθεί στον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό, για την υπόθεση της Siemens ο Φόλκερ Γιουνγκ, πρώην γενικός διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα.

Στο νοσοκομείο Γ. Σκαρπέλης και Ηλ. Γεωργίου – Νέα παρέμβαση Σανιδά

Στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς»μεταφέρθηκαν φρουρούμενοι, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισαν το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ κ. Γ. Σκαρπέλη και το πρώην στέλεχος της Siemens κ. Ηλ. Γεωργίου όταν κατά τη διάρκεια της απολογίας τους αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Ανακριτής και εισαγγελέας τους έκριναν προφυλακιστέους, κάνοντας... πραγματικότητα τις προβλέψεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου που λίγες ώρες νωρίτερα έκανε λόγο για προφυλακίσεις.

Οι συνήγοροι των δυο κατηγορούμενων κατήγγειλαν σειρά δικονομικών παραβάσεων, κατά τη χθεσινή απολογία των κ.κ. Σκαρπέλη και Γεωργίου, καταθέτοντας και τρίτη μήνυση κατά του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος και ενώ κατατέθηκαν και δυο αιτήσεις για εξαίρεσή του από την υπόθεση για λόγους μεροληψίας.

Η νέα παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά προκειμένου να εμποδίσει την παράδοση της δικογραφίας στους δυο κατηγορούμενους, όπως έχουν ζητήσει, προκάλεσε νέα θύελλα αντιδράσεων στους δικαστικούς και πολιτικούς κόλπους.

Συμπαρατασσόμενος με τον 4ο ειδικό ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, ο οποίος αρνείται να χορηγήσει στους κατηγορουμένους ολόκληρο το περιεχόμενο της δικογραφίας, συμπεριλαμβανομένων και των εγγράφων που αφορούν την προμήθεια του C4Ι, ο κ. Σανιδάς έδωσε χθες παραγγελία στον κ. Κυρ. Καρούτσο να ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο έχει γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα των κατηγορουμένων.

Η κίνηση αυτή του κ. Σανιδά χαρακτηρίστηκε «πραξικοπηματική» από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντ. Ρόβλια, ενώ δικαστικοί κύκλοι επέμεναν πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πέρασε τα όρια των αρμοδιοτήτων του.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «απόπειρα επηρεασμού των ανακριτικών αρχών», ύστερα από τις δημόσιες επικρίσεις που δέχθηκε ο ανακριτής. «Τη Δικαιοσύνη και τον ανακριτή, τους αφήνουν αδιάφορους οι διενέξεις και οι ευκαιριακές εκτιμήσεις, καθώς και δημόσιες δηλώσεις πολιτικών και άλλων προσώπων, όσον αφορά την υπόθεση Siemens», σημειώνεται.

Η Εισαγγελία Μονάχου επιβεβαίωσε πως αναζητεί Χριστοφοράκο και Καραβέλα

Η Γενική Εισαγγελία του Μονάχου επιβεβαίωσε χθες ότι παρέλαβε από την Αθήνα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί στις 21 Μαΐου 2009 με χθεσινή ανακοίνωσή της όπου σημειώνει ότι « «έχουν δρομολογηθεί μέτρα για τον εντοπισμό του τόπου διαμονής του διωκόμενου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν στάθηκε δυνατό να συλληφθεί».

Επισημαίνεται ότι η Εισαγγελία του Μονάχου έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας και του ανακριτικού έργου, που στηρίχθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος στη συνεργασία του διαχειριστή των μαύρων ταμείων Ράινχαρτ Σίκατσεκ. Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει δυόμισι χρόνια, η καταδίκη Σίκατσεκ και δύο ακόμη πρώην μεσαίων στελεχών της Siemens. Επίκειται η δίκη του Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, του πλέον υψηλόβαθμου πρώην μάνατζερ της Siemens, ο οποίος έχει ενοχοποιήσει στις ανακρίσεις του τον Μιχάλη Χριστοφοράκο κάνοντας λόγο για «μίζες και στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα».

Μάχη με όπλο τη Siemens

Τέσσερις μέρες πριν την έναρξη των ευρωεκλογών, τα δυο μεγάλα κόμματα συγκρούονται για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας. Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος κατονόμασε στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία, υποστήριξε ότι συνδέονται με το σκάνδαλο.

«Ποιοι ήταν πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου; Ο κ. Τσουκάτος που έχει ομολογήσει, πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση ότι έχει πάρει ένα εκατομμύριο μάρκα και τα έβαλε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σκαρπέλης, προφυλακισμένος σήμερα, κορυφαίος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, μόνιμο μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ για 15 ολόκληρα χρόνια επί πέντε συνεχών διοικήσεων. Ο άνθρωπος που έδενε και έλυνε. Ο κ. Μαντέλης, υπουργός τότε του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο κανείς δεν ξέρει σήμερα που είναι. Ο κ. Τρεπεκλής. Πού ανήκε ο Τρεπεκλής; Ασφαλώς όχι στη ΝΔ. Τίνος στενός φίλος είναι ο κ. Τρεπεκλής; Ασφαλώς όχι του Κώστα Καραμανλή. Τέσσερα ονόματα που τα συναντάει κανείς παντού σ’ αυτή την υπόθεση που έχει τα πλοκάμια της στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Αντώναρος, απαντώντας έτσι στο αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για παραιτήσεις υπουργών.

Ο πρωθυπουργός, σε πρωινή συνέντευξή του πρόσφερε την πλήρη κάλυψη του στην υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη για τους χειρισμούς στην υπόθεση του σήματος από την Ουρουγουάη, για τον κατηγορούμενο της Siemens Χρ.Καραβέλα. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται υπηρεσιακή καθυστέρηση, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν υπήρξε πολιτικό κίνητρο.

Η κ. Μπακογιάννη, χθες από την Κέρκυρα, επέμεινε ότι έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το συμβάν, εξακολουθώντας ωστόσο να κατηγορεί τις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών για φαινόμενα ολιγωρίας. Συνεχίστηκε και χθες η κόντρα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων του ΥΠΕΞ, με σαφή στόχο την εκ των άνω υποβάθμιση του συνδικαλιστικού οργάνου και την «απομόνωση» των απείθαρχων μελών του.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Χριστοφοράκο και Καραβέλα αναζητούν οι γερμανικές αρχές

Θύελλα αντιδράσεων για την προφυλάκιση μελών της οικογένειας Καραβέλα

Στην φυλακή η σύζυγος και μία από τις κόρες Καραβέλα. Η κυβέρνηση παραμένει ελεύθερη

Άγνοια δηλώνουν οι τρεις κόρες του Καραβέλα

Πηγές: In.gr, Τα Νέα, Ελευθεροτυπία μέσω TVxs
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.